Klar for perfekt helg med førerutvikling som fokus

Erlend Lønnum
13. mai har du mulighet på flystripa i Fyresdal i Telemark. Her blir det muligheter for personlig veiledning under kjøring på vei og kjøregårdsøvelser i Fyresdal ved Vrådal. Kjøringen avsluttes med en hyggelig HubRiding tur for de som ønsker det!
Bilde: Møtested Straand MC Hub.

Norges viktigste MC HUB 
Det historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for motorsyklister og gjester med interesse for classic-car og sykkel.

Eddie Mathisen, klar for ny sesong. Han håper å lære mange førere å bli enda flinkere å kjøre MC.

– Lørdag 13. mai 2023 er det andre gangen ildsjeler innen trafikksikkerhetsarbeid og førerutvikling i Norge arrangerer Straand Førerutvikling, et arrangement på Fyresdal Flyplass med kjøregårdsøvelser på asfalt og grus for de som ønsker, forteller Lars Arne Straand. Det vil være faglig innhold og sosialt samvær på Straand Hotel gjennom hele helgen for de som ønsker det.

Frisk opp kjøreferdighetene i trygge rammer
Eddie Mathisen som er brennende opptatt av sikkerhet for motorsyklister har hovedansvaret for instruktørene og kjøregårdsøvelsene som skal gjennomføres på flystripa i Fyresdal. Eddie driver virksomheten Førerutvikling.no hvor førerutviklingskurs for gatemotorsyklister er fokus.


– Motorsyklistene kommer på våre kurs og arrangementer for å bli en bedre fører. De blir tryggere på sin egen kjøring, og vi legger opp til øvelser under trygge forhold uten hindringer som skaper en god arena for læring og mestring. Vi tar også med bussen vår, med scene og lydanlegg, for å skape den rette stemningen rundt arrangementet i Fyresdal, forteller Eddie Mathisen. I tillegg til teamet til Eddie blir det lokale instruktører fra Telemark med erfaring fra tilsvarende arrangement i Grenland som skal bidra til et faglig godt opplegg.

Lars Arne Straand, Ole Andreas Isdahl og Trond Olsen.

Et viktig trafikksikkerhetstiltak i Vest-Telemark
Arrangementsansvarlig Trond Olsen, Sandefjordingen som er svært dyktig til å hold i trådene, er glad for at teamet rundt Straand også i år har mulighet til å mobilisere og tilrettelegge for et så viktig og dagsaktuelt kurs for hverdagsmotorsyklister i regionen.

– Straand Førerutvikling med gode kjøregårdsøvelser på flyplassen i Fyresdal er et godt tilbud til alle motorsyklister som ønsker å friske opp kjøreferdighetene nå i sesongstarten. Det har vært en lang vinter og det er lenge siden vi motorsyklister har kjørt sykkel. Det er da flott å friske opp ferdighetene under kyndig og god veiledning av det dyktige teamet av instruktører og bidragsytere vi har med på laget, dette er noe alle bør gjør selv om man har kjørt sykkel i mange år og føler at man kan alt. Det er alltid noe man kan bli mer bevist på, og oppfriskning av egne ferdigheter er en god investering for egen og andres sikkerhet, sier Trond Olsen.

Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU) fra en tidligere anledning. Fra venstre: Kathrine Evensen (H), FTU; Vibeke Lin Jacobsen, SVV og leder for MC forum Telemark; Henning Johansen, Sør-Øst politidistrikt; Siv Merete Kristoffersen, NMCU; Gunnar Berg Treidene, samferdselsdirektør, Vestfold og Telemark fylkeskommune; Jan Petter Lyng, NCMU; og Kathrine Kleveland (Sp), FTU.

Arrangementet har fått støtte fra fylkets trafikksikkerhetsutvalg i Vestfold og Telemark, FTU, som en del av deres satsning på trafikksikkerhetstiltak i nærmiljøet.

Trond Olsen og Lars Arne Straand.

– Vi er takknemlig for økonomisk støtte fra FTU i Vestfold og Telemark Fylkeskommune, det gjør det mulig for oss å gjennomføre dette arrangementet med et faglig godt forankret trafikksikkerhetstiltak i Vest-Telemark, supplerer Trond Olsen.

Terje Bredal er her ombord på den helt spesielle Fjonefergen på vei over Nisser.

Grunnleggende opplæring i gruskjøring nytt i år
Nytt i årets program er opplæring i grunnleggende gruskjøring for de som ønsker dette. Terje Bredal som eier Speed Motorsenter og MC touring Norway, har lang erfaring med gruskjøring og det å være vertskap og guide for motorsyklister på tur.

– Jeg gleder meg til å ta ansvaret for grusopplæringen vi skal ha i Fyresdal, det er mange som føler seg usikre på gruslagt underlag. Vi skal trene på enkle og relevante øvelser som en god introduksjon til det å kjøre trygt på grus. Vi skal holde oss til det grunnleggende slik at alle som ønsker det kan bli med på dette, sier Terje Bredal.

Katrine Straand i samtale med Pål Anders Ullevålseter i forbindelse med innspilling av filmen om Hubriding.no for et par år siden.

HubRiding – turkjøring fra og til flystripa med mulighet for veiledning
Vi starter og avslutter dagen med HubRiding tur med mulighet for veiledning for de som ønsker det. Det vil være felles avgang fra hotellet lørdag morgen, der vil det være instruktører som vil kjøre med oss til Fyresdal i grupper. På turen tilbake vil det være flere alternative ruter tilpasset ulike behov.

– Konseptet som vi utviklet gjennom koronapandemien har gitt oss på Straand Hotel i Telemark nye vekstmuligheter med base i våre lange tradisjoner som skysstasjon. Hotellet legger svært godt til rette for flotte opplevelser på motorsykkel i en region som har mye å by på av kultur- og mattradisjoner. Vi er glade for at det blir en liten komponent av HubRiding i dette arrangementet også, sier Katrine Straand som er hotellsjef på Straand Hotel.

Sosialt og hyggelig samvær på Straand Hotel gjennom helgen
Som et supplement til det faglige programmet som skjer på lørdag på flystripa i Fyresdal inviterer Straand Hotel til sosialt samvær og faglig påfyll gjennom helgen. Det gir arrangementet en helhet som kombinerer gode kjøreopplevelser med hyggelig sosialt samvær med andre motorsyklister.


– Vi bygger på det beste andre gode trafikksikkerhetsarrangement i landet og setter dette sammen med førerutviklingskompetanse nasjonalt som vi håper vil treffe hverdagsmotorsyklistene godt. Vi supplerer opplevelsen med fokus på kjøreopplevelser på veiene i regionen og setter arrangementet inn i en sosial ramme som krydres med god mat og mange gode samtaler. Lokale så vel som langveisfarende motorsyklister er hjertelig velkommen til å delta, avslutter Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.


Programmet for Førerutvikling for alle hverdagsmotorsyklister 13. mai

Merk at du kan delta på førerutviklingskurset med eller uten overnatting. Vi starter fredag ettermiddag kl 18:00 med sosialt samvær og hygge på Straand Hotel. På lørdag kjøres det en felles rute fra hotellet til Fyresdal for alle deltakere, via Vråliosen og Krossli. Om kveld legges det opp til en hyggelig kveld med sosialt samvær med erfaringsutvekslinger fra det vi har opplevd gjennom dagen og mingling. Målet er at dette skal bli et hyggelig og utviklende årlig arrangementet for førere i alle A-førerkortklassene.

Planlagte kjøregårdsøvelser;
• Nødbremsing
• Unnamanøver
• motorsykkelkontroll i lav fart
• serpentinerkjøring ( kjegler)
• “garasje-vending”
• blikk- og sikt-trening
• turkjøring i gruppemønster fra og til hotellet
• grunnleggende øvelser for kjøring på grus (for de som ønsker)


Detaljert program lørdag
• 08:00 Frokost for våre boende gjester
• 08:45 Oppmøte for felles avreise mot Fyresdal
• 09:00 Avreise til Fyresdal flyplass. De som ønsker kan møte direkte på Fyresdal flyplass. Vær på plass litt før oppstart.
• 10:00 Førermøte på Fyresdal flyplass
• 10:15 Oppstart øvelser i kjøregården
• Lunsj: Det blir mulighet for å kjøpe en enkel lunsj og drikke på Fyresdal flyplass
• 15:00 avslutning av øvelser i kjøregården og hjemreise


Turkjøring tilbake til hotellet i grupper med veileder for de som ønsker det. Let’s Hub It! Hjem igjen vil det være mulig å velge blant flere ruter:
• Tilbake over Krossli og Vrådal
• Over Gjøvdal og opp RV 41
• Via østsiden av Fyresvatn til Tjønnefoss og via Treungen opp langs Nisser
• Gruskjøring over Napevatn og Fjone

Det vil være instruktører med på felleskjøringen til og fra Fyresdal flyplass, her er det mulig å få tilbakemeldinger og tips. Vi forholder oss til Veitrafikkloven og alle øvelser utføres innenfor denne rammen. .

For påmelding, se vår hjemmeside:
Vedlagt bilder fra arrangementet i 2022.


Fakta om Straand Hotel

– Straand Hotel, som ligger ved innsjøen Nisser i Vrådal i Kviteseid kommune, ble startet som en skysstasjon i 1864. I dag er det femte generasjon Katrine og Lars Arne Straand som ønsker gjestene velkommen. Med historiske røtter med hest og kjerre i sentrum har strategisk satsning på moderne jernhester (MC) bidratt til nye muligheter.
– Vårt konsept www.hubriding.no, hvor du kan nyte nye og spennende kjøreruter på MC, classic car eller sykkel hver eneste dag blitt en suksess. Straand Hotel er ett fullservice hotell med 125 rom i et nydelig kulturlandskap i Vrådal godt egnet som utgangspunkt for rundreiser og gode kjøreopplevelser. Med Vrådal Booking og leiligheter tilbyr vi mange gode overnattingstilbud.
– I Vrådal er det flotte vandremuligheter, golfbane på en øy og gode skimuligheter om vinteren. M/S Fram som er en egen veteranbåt fra 1909 ligger ved hotellet for slusecruise på Nisser. Hotellet er et godt utgangspunkt for å oppdage vakre Telemark, et lite stykke Norge i miniatyr. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Internett: www.straand.no og www.dehistoriske.no.


Om HubRiding
HUB riding er et konsept som er skreddersydd for turglade hverdagsmotorsyklister, vanlige syklister og de som kjører på tur med bil. Konseptet tilbyr det beste en motorsyklist kan ønske seg på tur. Du kan bo ved hotellet, unngå kjedelige transportetapper og nyte kjøreruter fra 100 til 650 km med sving-garanti. Alle rutene er dagsetapper, de er utarbeidet på bakgrunn av kartstudier og prøvekjøringer i noe av det beste kjøreterrenget du kan finne.

Konseptet omfatter tilrettelegging av tjenester som flotte mat- og kjøreopplevelser, vasking og enkelt vedlikehold, tørkemuligheter, lunsjpakker og tilgang til teknisk bistand. Det fantastiske med HUBriding er at du hver eneste dag kan returnere til samme seng, møte gamle eller nye venner og nyte livet som HUB-rider hos oss. Let’s Hub it! Internett: www.hubriding.no

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend