Videoen av Ingrid (80) på Honda Goldwind GL 1800, Trike, motorsykkel har fått 26.400 besøkende på få dager på Tik Tok

Bjørn Richard Johansen
Du verden så moro det var, skriver avisen Glomdalen. Sju måneder etter at Ingrid K. Grøndahl på Skarnes fylte 80 år, kjøpte hun seg like gjerne en trehjuls motorsykkel. Videoen av hennes første kjøretur har slått an i sosiale medier.
Klar for våren og kjøreturer med MC: I flere år har 80 år gamle Ingrid K. Grøndahl tenkt på muligheten for å kjøpe seg en motorsykkel. Nylig realiserte hun tanken.

En gang må være første gang
– Jeg har nesten aldri sittet på en motorsykkel noen gang, men dette syntes jeg var spennende. Så da gikk jeg til anskaffelse av en, sier Ingrid K. Grøndahl til Glåmdalen. Glåmdalen i Kongsvinger dekker kommunene Våler, Åsnes, Grue, Kongsvinger, Eidskog, Sør-Odal og Nord-Odal, samt Nes i Akershus.

Ingrid K. Grøndahl er et forbilde
– Dette var virkelig en flott historie, sier Per-Anton Vinje som er adm. direktør for Kellox som importerer Honda til Norge. Ingrid viser med all tydelighet at MC- og mc-glede tilhører alle generasjoner. Vi i Kellox inviterer Ingrid K. Grøndahl en tur innom oss når hun til sommeren er på motorsykkeltur med familien i Oslo-området.

Gleder seg til våren
Foreløpig har det vært litt kaldt i været slik at det ikke har blitt så mange turer.
– Men varmen kommer snart, sier Ingrid K. Grøndahl på telefon til Reitwagen.no.

Fem uker har gått siden hun kjøpte motorsykkelen, som er et av Honda sine flaggskip, nemlig Honda Trike. Det er en motorisert motorsykkel på tre hjul, der et hjul er foran og to hjul er bak, som Glåmdalen beskriver den. Det er heller ikke påkrevd å ha sertifikat for motorsykkel for å kjøre den, så lenge førerkortet for bil er utstedt før 2013, ifølge regelverket.

Tenkt på det lenge
Tanken om å kjøpe seg en motorsykkel fikk hun for noen år tilbake, men det var først nå muligheten bød seg. Muligheten tok hun.

– Jeg har sett bilder av mennesker som er godt voksne som har kjørt Honda Trike, og jeg har alltid tenkt at det har sett artig ut. Siden man bare trenger førerkort på bil, så tenkte jeg «ja, men da kan jo jeg også kjøre». Og det er veldig moro, sier hun til Glåmdalen.

Se video av 80-åringens første kjøretur:

– Du verden så moro det var.

Tre generasjoner på MC: Ingrid K. Grøndahl er ivrig etter å kjøre den nye trehjulingen hun har anskaffet seg. Det vil gi henne mulighet til å kjøre med barnebarnet Fredrik Blix Grøndahl og datteren Erna G. Blix.


Første tur
Forrige helg hadde hun sin første kjøretur. Det skjedde på en parkeringsplass på Skarnes, hvor det var gode muligheter til å lære seg det nyinnkjøpte kjøretøyet. Grøndahl har bodd 40 år i Nordkisa og Ullensaker, men er nå bosatt på Skarnes hvor hun flyttet i august i fjor, forteller datteren Erna G. Blix til Reitwagen.no.

– Du verden så moro det var. Det var veldig gøy og ga meg en frihetsfølelse. Nå gleder jeg meg til det blir mildere i været slik at jeg kan få øve mer på rolige sideveier. Jeg må jo øve litt før jeg kjører ut på de store veien, humrer 80-åringen og fortsetter:

Per-Anton Vinje er adm. direktør for Kellox som importerer Honda til Norge.

Flere generasjoner med MC
Datteren og svigersønnen kjører motorsykkel, mens barnebarnet kjører lett motorsykkel. En Suzuki GSX 125 Det betyr at den ivrige 80-åringen har kyndige hjelpere når det gjelder å lære seg det nye fremkomstmiddelet.

Planen er også at Grøndahl skal bli så dreven at de alle kan dra på en lengre tur til sommeren.
– Og nå er hun også invitert til oss i Kellox som importerer Honda, sier en engasjert Per-Anton Vinje i Kellox til Reitwagen.no.

Ut på tur, aldri sur!
– Vi har ikke mest hvor vi skal, men det blir en fin måte å være med familien på. Så nå skal a mor og bestemor ut på tur, konstaterer Grøndahl.

26.4000 har sett video av kjøreturen
Datteren, Erna G. Blix, synes det er imponerende at moren har realisert drømmen om en trehjuling.

– Det er så morsomt, for hun sprudler når hun prater om det. Den livsgleden hun viser er jeg helt sikker på er helsefremmende. Det er helt magisk, og det er fint at vi kan dele en sånn glede sammen, sier Erna G. Blix, til Glåmdalen.


God instruktør
Det var også hun som veiledet moren på hennes første kjøretur på parkeringsplassen. Hun forteller at moren tok alt fra giring og styring av kjøretøyet veldig raskt, og at det hele gikk kontrollert for seg på den rolige plassen der den første lille kjøretreningen fant sted.

Kjøreturen på parkeringsplassen ble også dokumentert i form av en video. Denne valgte Blix å legge ut i sosiale medier – både på Facebook og på TikTok. Responsen har hittil vært stor, og mange kommer med kommentarer som «Tøff dame», «utrolig kult», «jeg tar av meg hatten» og «det er det råeste jeg har sett», skriver Glomdalen.

– Jeg la ut videoen på TikTok og på under et døgn har den 18.000 visninger og 742 har likt den. Jeg har vel bare rundt 1.000 som følger meg, så det er jo mange som har fått med seg videoen likevel.

Forrige helg hadde videoen totalt 25.000 visninger i videotjenesten, samt at 900 har likt videoen.
Ta en titt du også!

 

 

Share via
Send this to a friend