Bikelife Norge, Motorsykkelsiden, Reitwagen.no og TV2 God Morgen Norge – sparket i gang MC sesongen på Rudskogen i dag

Bjørn Richard Johansen
Viktigheten av førerutvikling på MC var det viktige budskapet når TV2 God Morgen Norge i samarbeid med Bikelife Norge, Motorsykkelsiden, Reitwagen.no og TV2 God Morgen Norge i dag sparket i gang MC-sesongen. Ordfører Karoline Fjeldstad (Sp) i Rakkestad kommune og stortingsrepresentant Tage Pettersen (H, Østfold) var blant deltakerne i dag.
TV2 var tidlig på plass i formiddag på Rudskogen Motorsenter AS i Rakkestad.

Flott av TV2 å markere sesongstart
– Det har vært en stor dag, forteller Thomas J. Winther i Bikelife Norge til Reitwagen.no. Bikelife Norge har nå 26.100 medlemmer og vokser hver dag. Videre deltok det motorsyklister fra Norges største Facebook gruppe som er Motorsykkelsiden med hele 56.500 medlemmer.

Truls Andre Hjortnæs fra Politiet er selv aktiv motorsyklist. Både privat og i jobb.

– I dag har vi satt fokus på et viktig tema. Førerutvikling blant alle oss som kjører motorsykkel. Vi kan aldri få nok trening, og vi anbefaler alle å få med seg et banekurs denne sesongen, sier Truls Andre Hjortnæs fra Politiet. Han jobber i Øst-Politidistrikt og er fagansvarlig for trafikk og sjøtjenesten i Politiet i regionen.

Tage Pettersen og Eddie Mathisen.

Dagen sending fra Rudskogen Motorsenter i samarbeid med TV2 God Morgen Norge hadde føreropplæring som et hovedbudskap. Førerutviklingspartnere som Førerutvikling.no og MC-Akademiet deltok. Videre Politiet, Rakkestad Kommune, Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, medlemmer i Bikelife Norge og Motorsykkelsiden på Facebook og representanter for Rudskogen Motorsenter AS med flere. Alle som ønsket å bidra var invitert gjennom invitasjon fra Bikelife Norge på Facebook.

Thomas J. Winther hadde kjørt fra Sarpsborg til Rudskogen. I dag var det litt kaldt, men tommelen opp anyway ved ankomst.

– Etter pause i flere år fikk jeg endelig kommet meg ut på to hjul igjen, sier Tage Pettersen som er stortingsrepresentant fra Høyre i Østfold. Han fikk kyndig instruksjon av Eddie Mathisen, som eier og driver Førerutvikling.no.

René Holmen i Bikelife.

Sendingen fra Rudskogen skulle egentlig ha blitt avviklet på mandag med Thomas J. Winther sin faste makker René Holmen på plass. Men siden det meldte stort snøfall måtte sendingen flyttes til i dag onsdag. Og i dag var Holmen i Amsterdam for å teste sykler for Yamaha. Bikelife guttene har blitt et fenomen som skaper glede og entusiasme rundt MC i motorsykkel-Norge bare ett år etter at de lanserte sin Facebook gruppe.

Arve Lønnum, sekretær i MCF, Tage Pettersen, stortingsrepresentant fra Høyre, Karoline Fjeldstad, ordfører i Rakkestad fra Senterpartiet og Thomas J. Winther fra Bikelife Norge.

Tage Pettersen fikk kommet seg på to hjul igjen
TV2 God Morgen Norge gikk i dag inn i sendingen hele tre ganger med innslag direkte fra Rudskogen.

– Dette ga mersmak og kanskje ble dette anledningen for igjen å få meg en motorsykkel, sa Tage Pettersen i forbindelse med dagens arrangement. Flere kvinner fra MC-gruppen The Litas deltok også. Det samme med en rekke frivillige som hadde meldt seg på arrangementet via Bikelife Norge og Motorsykkelsiden sine Facebook grupper.

Rudskogen Motorsenter ble i 2006 valgt som hovedanlegg for motorsport i Norge.

Hovedanlegg for motorsport i Norge
Rudskogen Motorsenter AS ligger ved riksveg 111, 15 kilometer unna Sarpsborg i Rakkestad kommune i Viken fylke. Senteret ble i 2006 valgt som hovedanlegg for motorsport i Norge. Hovedeieren av senteret er Harald Huysman. Banen består av en MC- og bilbane på 3.254 meter, en gokartbane på 1.210 meter og et område for enduro.

Viktig å bruke Rudskogen
– Veldig hyggelig og nyttig å få være til stede her i dag, sier ordfører Karoline Fjeldstad fra Senterpartiet. Vi er utrolig stolt over å være hovedanlegget for motorsport i Norge her i Rakkestad kommune. Rudskogen Motorsenter er den viktigste øvingsarenaen i Norge for å støtte opp om Nullvisjonen.

Ordfører Karoline Fjeldstad fra Senterpartiet. Erik Myrberget jobber som paramedic i ambulansetjenesten og er aktiv instruktør i Førerutvikling.no i midten. Videre Bjørn Gunnar Johansen til høyre fra MC-Akademiet.

Hun får støtte av Arve Lønnum, som er sekretær i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.
– Vi har opplevd en stor vekst i interessen for motorsykkel i Norge i de senere år og Rudskogen Motorsenter er et eksempel på et av de flotte baneanleggene vi har i Norge. Den anbefaler vi alle motorsyklister å bruke som treningsarena gjennom de mange førerutviklingskursene som nå legges ut i markedet.

Reporter Bjarte Ragnhildstveit i TV2 i samtale med Eddie Mathisen. Bak kamera Erik Manshaus.

Mathisen på plass
En av Norges ledende førerutviklere, Eddie Mathisen, var også til stede på Rudskogen i dag.
– Vi ser at de som gjennomfører kurs og opplæring blir bedre MC-førere. Derfor legger vi også opp til flere førerutviklingskurs rundt om i Norge gjennom hele sesongen, sier Eddie Mathisen som driver Førerutvikling.no til Reitwagen.no.

Rudskogen Motorsenter har utviklet seg til å bli en fantastisk arena for motorsport i Norge under Harald Huysman sitt eierskap.

Harald Huysman
Den sentrale eieren av Rudskogen, Harald Huysman, var en aktiv motorsportfører i en årrekker og konkurrerte blant annet i Formel Ford, Britisk Formel 3 og Indy lights. I etterkant av sin egen karriere har Huysman vært manager for briten Jenson Button. Harald Huysman er nå daglig leder på Rudskogen Motorsenter og driver også Harald Huysman Karting på Alnabru i Oslo. I dag er han også kjent som manager for Dennis Hauger, som er en norsk racerfører fra Aurskog og medlem av Red Bull Junior Team.

Dennis Hauger er aktiv bruker av Rudskogen Motorsenter AS.

Dennis Hauger
Som en del av «Red Bull Formel 1 Junior Team», og én av to F2-førere hos det italienske storlaget Prema Racing, har Dennis Hauger for lengst intensivert jakten på å bli tidenes første, norske Formel 1-fører – og én av 20 av de raskeste førerne i verdens kanskje største idrettssirkus.

Arve Lønnum, sekretær i MCF, Motorsykkelimportørenes Forening ga en analyse om utviklingen i MC-markedet i Norge i de senere år.

MC-sesongen er i gang
– Og vi er stolt over å ha fått sparket i gang MC-sesongen i år også på TV2 God Morgen Norge, avslutter Thomas J. Winter i Bikelife Norge.

TV2 hadde med seg to elever fra 9 klasse ved Montessoriskolen Lyse Ullerntoppen i Oslo. De to er Kasper Staude til høyre og Louise Møller til venstre. De var aktive med å dele stories på sosiale medier for TV2 under God Morgen sendingen.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend