Trollstigen - Vakkert og flotte kjøreopplevelser.

Helene Kjærnli
Vi er for tiden i Eidsvåg, en koselig plass innerst i Langfjorden. Turen har gått fra Oslo til Eidsvåg, via Trysil og Hjerkinn. Planen vår var egentlig å kjøre trollstigen på tirsdag, men siden værmeldingen ikke var helt på vår side bestemte vi oss for å gjøre det noen dager tidligere, mens vi hadde strålende sol. En sommerlig reiseskildring fra Helene Kjærnli i Reitwagen.no sitt ungdomsteam. 
Trollstigen. Bare et ord: Unikt! Må oppleves!

Trollstigen
Familien er på MC-tur. Mor, far og meg. Syklene vi kjører er Yamaha MT-07, XSR -900 og Ténére 700. For noen sykler! Det er fint med en interesse hele familien har glede av.

Vi er for tiden i Eidsvåg, en koselig plass innerst i Langfjorden. Turen har gått fra Oslo til Eidsvåg, via Trysil og Hjerkinn. Planen vår var egentlig å kjøre trollstigen på tirsdag, men siden værmeldingen ikke var helt på vår side bestemte vi oss for å gjøre det noen dager tidligere, mens vi hadde strålende sol.

Syklene vi kjører er Yamaha MT-07, XSR -900 og Ténére 700

Veiene her er helt fantastiske. Svinger som snirkler seg langs fjord og fjell, og mange av de nesten uten biler. Turen fra Eidsvåg til Åndalsnes og Trollstigen byr på morsomme og utfordrende svinger omringet av fjell langs glitrende fjorder. Dette var en tur som skulle ta ca 1,5 time hver vei, men var unna på et blunk!

Trollstigen er jo “et must” for en hver MC fører som befinner seg i området. Trollstigen var morsom, krevende og du kjente godt at det kilte i magen hvis du kom litt for nærme kanten. Med noen lengre strekker som innbyr til større fart, og svinger som tar deg 180 grader er dette en utrolig morsom vei å kjøre på. Kanskje ikke så rart vi møtte på flere Motorsyklister!

Fokus på å kjøre forsiktig
Samtidig som vi kjørte oppover her, hadde jeg en ganske uhyggelig påminnelse i bakhodet. Jeg ønsket ikke å bli en del av ulykkesstatistikken for MC.

Syklene vi kjører er Yamaha MT-07, XSR -900 og Ténére 700

På veien fikk vi nemlig en uhyggelig påminnelse om hvordan det kan gå hvis man kjører litt for fort og over egne evner. En motorsyklist hadde kjørt ut i sving, og sykkelen lå slengt opp i fjellveggen.

Selv om det er morsomt å teste grenser og utfordre seg selv i krevende svinger, er det viktig at man tar hensyn til både seg selv og andre i trafikken. Man er ikke alene, og plutselig møter man et kjøretøy i akkurat den ene svingen man kanskje kutter litt for mye, eller man har for stor fart og ikke klarer svingen.

Kjør trygt og forsiktig. Sikrer de gode kjøreopplevelsene
Jeg vil oppfordre alle til å kjøre trygt og fornuftig, man kan fint ha det morsomt på veien for det om! Jeg synes selv det morsomste med MC-kjøring er utfordrende svinger, som gjør at jeg må jobbe litt ekstra. Men det er viktig å kjenne hvor egne grenser og ferdigheter går. Sykkelen kan svinge den, men det er sjåføren som bestemmer hvor sykkelen går.

Blikket er utrolig viktig, og jeg merker selv hvor lett det er å la blikket falle eller fokusere på feil ting i trafikken, spesielt etter mange timer med kjøring. Blikket er ekstra viktig i svinger; se dit du skal, så er mye av jobben for å mestre svingen gjort. Kjør trygt, vi har ingen å miste!

Helene Kjærnli i Reitwagen.no teamet kjører flotte veier over flere dager med mor og far! Fint med felles interesser!

Kort om Helene Kjærnli: (Se mer om henne og resten av teamet i Reitwagen.no på “Teamet i portalen”).
Jobber med salg av klær og utstyr for MC Oslo, og med kundeservice for et heisbyrå. Jeg bruker mye av fritiden min på MC, og tar gjerne en tur på Grava på onsdager. For årets sesong har jeg som mål og komme meg ut på flere langturer og sette av mer tid til banekjøring. Jeg har også stor interesse for styrketrening og håndball, tar mye bilder og er glad i friluftsliv og naturen. Mitt MC-eventyr startet allerede som 3-åring med en Yamaha PW-50, og tok lappen på A da jeg var 20.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend