Speed 50 år – Corona tok jubileumsfesten, men Touringtreffet 4-6. september gjennomføres: 200 er påmeldt og mange på venteliste om Covid-19 reglene åpner for flere

Bjørn Richard Johansen
Speed MC i Sandefjord er 50 år i 2020. Det var planlagt storstilt feiring i juni men den måtte legges på is som følge av Covid-19. Touringtreffet på Beitostølen helgen 4. – 6. september har blitt en tradisjon for mange. Dette året må det gjennomføres med Corona-restriksjoner, men det blir både asfalt og gruskjøring, samt litt lek med MC’n i alpinanlegget, på Touringtreffet på Beitostølen i år også. Og selvsagt stor festmiddag!
Terje Bredal gleder seg til Speed MC sitt årlige treff på Beitostølen.

Blitt fast tradisjon
– Som en del av vårt 50 års jubileum planlegger vi fortsatt å kunne gjennomføre Touringtreffet første helgen i september. Nærmere bestemt fra 4.-6.september, forteller Terje Bredal. Han er eier av Speed MC og selv aktiv i planlegging av alle detaljer knyttet til Beitostølen arrangementet. I år vil vi gjennomføre arrangementet som tidligere år, men i tillegg planlegges parallelle seanser med kåserier, foredrag om forskning rundt sikkerhet, og ikke minst et jubileumsshow på lørdagskvelden hvor vi har engasjert Tommy Steine som konferansier.

Flotte øyeblikk på treffet i fjor.

Gruskurs er morsomt og lærerikt
Som følge av det stort salg av adventure sykler har også behovet for gruskurs vokst kraftig de senere år. Det har også dannet rammen for fokus under Touringtreffet. Her får deltakerne mulighet til å lære teknikk og praktisk få erfaring med instruksjon på å kjøre grusveier i Beitostølen område.

– Det er gjort avtaler med grunneiere som gjør at det i Bygdin og mot Ridderspranget er mulig å kjøre gjennom vidder og gamle skogsterreng. GS Experience Light har vi kalt kurset, som har fått veldig god feedback, forteller Terje Bredal.

Syklene hviler etter en dag på Beito i fjor.

Speed Motorcenter er en av Norges største MC forhandlere, som har Yamaha og BMW som hovedprodukt.

– Vi har godkjent verksted med topp mekanikere med utdanning fra BMW Motorrad Training og Yamaha Service Academy. Vi har stor utstilling i butikk som går over to etasjer med BMW, brukt, delelager og verksted i 1. etasje og Yamaha og kjørebekledning i 2. etasje, så her anbefaler jeg virkelig et besøk om du er i Sandefjord området, sier Terje Bredal. De er også regionalt skadesenter for IF, som betyr at alle sykler med skade/problem kjøres til verkstedet for takst og påfølgende reparasjon. Er du på jakt etter en nysykkel , så har vi alt fra mopeder til tunge motorsykler fra Yamaha, og mellomtung klasse og oppover fra BMW. I bruktavdelingen har vi alle merker, forteller Bredal.

Litt rigging før kjøring.

Must-be-arrangementene
Det er et par viktige arrangement som har blitt «must-be-there» arrangementer for MC-interesserte i løpet av høsten. Touringtreffet på Radisson Blu Resort er et av de. Her er vårt fokus å skape en hyggelig ramme for folk med felles interesse, samt å tilby kjøreopplevelser og instruksjon på grus, og fine turopplevelser for de som foretrekker fast dekke.  Straand Treffet i Vrådal i Telemark, i år 3. helgen i september, gir deg som kunde mulighet til å prøvekjøre motorsykler fra de aller fleste importører og merker.. Begge arrangementene går av stabelen i september i år.

Nydelige veier på fjellet.

Gode Corona-tiltakt
Det er pr. nå 300 som har bestilt hotell eller leilighet for helgen. Smittevern regelverket setter klare begrensninger på antallet som kan delta på fellesmiddagen. Det tallet er pr. i dag. 200 personer. Men vi håper jo på at det kan bli ytterligere åpnet opp før første helg i september, sier Bredal. I så fall kan flere av deltakerne basert på rekkefølgen i påmeldinger få tilgang til festmiddagen. Det hadde vært stort om det f.eks. kunne ha åpnet seg opp for opp mot 500 deltakere. – Vi håper, men her er det opp til helsemyndighetene å bestemme. Vi innretter oss etter deres pålegg, sier Bredal. Vi har løpende dialog med kommunelegen og hotellet om disse forholdene. Og krysser fingrene, sier han med et smil.

På Beito er det godt med hytter så det er mange MC-venne-gjenger som tar turen opp og leier seg hytte. Og mange som kommer innom på dagstur bare for å se og oppleve den gode MC-stemningen. Samme tendens som vi ser på Staand-Treffet som går av stabelen fra 18.-20. september hvor også Terje Bredal inngår i organisasjonskomiteen på vegne av Forhandlerforeningen.

– Gjennom å tilbud gode muligheter på Radisson Blu Resort samt på hyttene i området er det mulig for de aller fleste å få seg overnatting, forteller Bredal. For å komme på ventelisten tar du kontakt med hotellet på telefon 61 35 30 00 e-post: info.beitostolen@radissonblu.com

Pauser må til også for en arbeidshest.

Les mer her for å komme på venteliste: https://touringtreffet.no/

Videoen om Touringtreffet ser du her: https://www.instagram.com/tv/CCtnWZ_pRoH/?igshid=145xi3sk8s6id

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend