MC, ATV/UTV og Jetski - Kawasaki gjør det godt med HS MC-Senter AS i Ås: Høy omløpshastighet. Største utfordringen nå er å få nok motorsykler, ATVer og Jetski!

Bjørn Richard Johansen
Sentralt i Ås, som er mest kjent som høysetet for landbruksutdanningen med NMBU, Norges Miljø- og biovitenskapelige universitetet ligger en av landets mest populære Kawasaki forhandlere. HS MC-Senter AS i Ås. Ronny Hermann Hollevik og Michael G. Strøm har bygd sten på sten siden etableringen i 2016.


Populær butikk. God vekst
– Vi har egentlig bare en bekymring for 2021 og det er om vi får nok motorsykler, ATV-er, UTV-er og vannjetter å selge, sier Ronny Hermann Hollevik som er eier og daglig leder til Reitwagen.no. De selger Kawasaki motorsykler, Kawasaki JetSki, Kawasaki Mule arbeidsmaskiner – UTVer, TGB ATV, SYM Scootere/A1 og Rieju mopeder/A1.

Ronny Hermann Hollevik er eier og daglig leder (venstre) sammen med Michael G. Strøm er medeier og verksmester.

– Selskapet har 5 ansatte og omsatte for 10 millioner i 2019, mens det økte til hele 13,5 millioner i 2020. Butikken får et godt resultat når vi har ferdig årsoppgjøret i disse dager, sier Hollevik. Omsetningsøkning på 25 prosent i Corona-året 2020 er vi veldig godt fornøyd med. Vi hadde blant annet 60 nyregistrerte Kawasaki motorsykler her i COVID-19 året 2020.


Jetski fra Bergen til Drøbak
– Kawasaki Jetski har vi solgt til både nord og sør i Norge. Det er et produkt som virkelig har slått an i markedet. Jetski har veldig forskjellig bruk. Alt i fra moro til langtur med overnatting på holmer og øyer. En litt artig historie er en som kjørte jetski helt fra Bergen på fredag ettermiddag og kveld. Vi gjorde servicen på lørdag mens han nøt en fin dag i Drøbak. Så kjørte han tilbake til Bergen lørdag ettermiddag. Vi ses neste service sa han når han reise med et stort smil, forteller Hollevik.


– I år skal vi utvide med en ansatt i verkstedet og planlegger å begynne med AIXAM mopedbil. Derfor skal vi også utvide salgshallen, forteller Hollevik.


5 års jubileum i 2021
Hollevik kom inn i MC-bransjen i 2015/2016 i forbindelse med planleggingen og oppstart av HS MC-Senter AS. Siden har MC blitt en positiv livsstil. Målet for 2021 er å øke omsetningen med 20 prosent. Både på verksted og i butikk. Videre skal vi feire vårt 5 års jubileum, bare COVID-19 gir oss mulighet til å samle flere under samme tak, sier en engasjert Ronny Hermann Hollevik til Reitwagen.no. Corona tiden kom brått i mars og vi så en umiddelbar dipp i omsetningen. Men det snudde fort og det ble et veldig godt år for oss.
– Fokus på norgesferie og turopplevelser på to og fire hjul, har gjort motorsykkel og ATV mer populært enn noen gang, sier Hollevik.


Gode råd og service til kundene

– For oss er det viktig å gi ungdom gode og fornuftige råd slik at de velger riktig sykkel og utstyr. Videre lære dem at vedlikehold er viktig. Damer og kvinner på MC og ATV er noe vi også satser på. Vi øker stadig utvalget innenfor klær og utstyr for damer. Hos oss er alle grupper viktige og kunden og kundens sykkel er alltid i fokus, forteller Ronny Hollevik.

– Min tilknytning til mc startet ganske rett etter at jeg ble født. Det har alltid vært tohjulinger i familien min. Ting som har brummet har vært en del av oppveksten og frem til i dag. Men det var først i 2011 at jeg kom «seriøst» inn i bransjen. Så har det utviklet seg frem til det det det er i dag, forteller Michael G. Strøm som er medeier og verksmester.


Kawasaki for alle penga!
– Vi er i dag en fokusert Kawasaki forhandler, samt at vi fører de andre produktgruppene Norsk Motorimport formidler i det norske markedet. Både av kjøretøy og tilleggsutstyr. Av bekledning selger vi NorSafe og Ruco Scandinavia produktene. Videre har vi utstyr fra SPS, Spare Part Service AS, forteller en engasjert Michael G. Strøm. Det var tøft å starte opp de første årene, men det vist seg i ettertid at det faktisk var en «ledig plass» for oss også. Høydepunktet så langt var når vi i november 2017 fikk nyheten om at vi ble en autorisert forhandler og servicepunkt av og for Kawasaki fra og med 2018.

Share via
Send this to a friend