To nye Ducati-modeller: Streetfighter V2 og Streetfighter V4 SP

Paal-Christian Hansen
Ducati utvider Streetfighter-familien med introduksjonen av to nye modeller: Streetfighter V2og Streetfighter V4 SP.


Streetfighter V2
Den nye Streetfighter V2 er en «naken-sykklel». Den bygger på Panigale V2, hvor de mer eller mindre kun har fjernet kåpene og satt på et høyt og bredt styre. Salen har blitt bredere og har ny polstring som bidrar til å gjøre denne sykkelen enda mer komfortabel. I tillegg er fotpinnene omplassert for å øke plass. Alle disse forbedringene skal gi fører god kontroll både ved aktiv kjøring på svingete vei, og daglig bruk i by.


Motoren til Streetfighter V2 er en 955 cc Euro 5-kompatible Superquadro Den leverer maksimal effekt på 153 hk ved 10 750 rpm, og et maksimalt dreiemoment på 101,4 Nm ved 9 000 rpm. Den ensidige svingarmen er 16 mm lengre enn på Panigale V2, som skal bidra til bedre stabiliteten på sykkelen.

Streetfighter V2 er utstyrt med 5-eikers hjul og de nye Pirelli Diablo Rosso IV-dekkene: 120/70 ZR17 foran og 180/60 ZR17 bak. Bortsett fra bremseklossene (mindre aggressivt oppsett), er hele bremsesystemet hentet fra Panigale V2 (Brembo M4-32 monoblokk radielle kalipere med 320 mm diameter skiver).


Sykkelen er utstyrt med full-LED frontlykter og et 4,3” full-TFT dashbord med et intuitivt grensesnitt.Også det omfattende og elektronikkpakken på Streetfighter V2 er arvet fra Panigale V2. Pakken inkluderer ABS Cornering EVO med «slide by brake»-funksjonalitet, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Quick Shift opp/ned (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) ) EVO. Streetfighter V2 har tre forskjellige kjøremoduser (Sport, Road, Wet) med dedikerte kontrollinnstillinger.

Streetfighter V2 vil være tilgjengelig hos Ducati-forhandlere fra og med desember 2021 i Ducati Red-fargen med svarte felger.


Streetfighter V4 SP
Ducati introduserer samtidig den nye Streetfighter V4 SP-modellen, som tilbys i en nummerert versjon og merket med den velkjente “SP” (som står for Sport Production) forkortelsen. Den nye Streetfighter V4 SP er etter det opplyste noe av det mer adrenalinpumpende nakne som har rullet hjulene av produksjonslinjen i Borgo Panigale.

Streetfighter V4 SP kommer med en dedikert farge, førsteklasses utstyr hentet fra Superleggera V4, samt med en begrenset vekt: 196 kg i kjøreklar stand (3 kg mindre sammenlignet med Streetfighter V4 S).


Streetfighter V4 SP er utstyrt med karbonfelger med delte eiker, 1,4 kg lettere enn de smidde aluminiumene som er montert som standard på Streetfighter V4 S. Dette skal bl.a. bidra til å gjøre sykkelen smidigere. Den er også utstyrt med Brembo Stylema R® bremsekalipere foran som skal sikre god bremsekraft, også ved lange økter på bane.

Streetfighter V4 SP er også utstyrt med Öhlins Smart EC 2.0 med et system som kan variere dempingen etter rytterens kjørestil.

Motoren er en 1.103 cc Desmosedici Stradale med 208 hk som leverer et dreiemoment på 123 Nm ved 9.500 o/min (Euro 5-kompatibel). Denne unike sykkelen er utstyrt med de justerbare fotpinnene i aluminium og CNC, frontskjermen i karbon, litium-ion-batteri og en rekke tilbehør som passer for “banedager».

Streetfighter V4 SP vil være tilgjengelig i enkeltsete-versjon. Sykkelen vil være hos Ducati-forhandlere fra og med januar 2022.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend