"Runa Rides Again" hos WIMA og Yamaha i Bergen

Bjørn Richard Johansen
Vinteren er rett rundt hjørnet og sesongen nærmer seg slutten for de fleste motorsyklister i Norge. Lørdag 27. november inviterer WIMA Norway og Yamaha Bergen til foredrag med Runa Grydelands mc-eventyr i Spania. Til inspirasjon og motivasjon for neste sesong.


Carl Axel Ingemannsen, salgs- og markedsansvarlig ved Yamaha Bergen, stiller gladelig sine lokaler til rådighet når WIMA arrangerer MC-dag med foredrag, kaffe og kaker. Med seg har de WIMA medlem og motorsyklist Runa Grydeland.

– Runa Grydeland har en positiv Pippi-holdning. Pippi sa nemlig: Det har jeg aldri prøvd før, så det klarer jeg helt sikkert, sier Eli Johanne Stene, president og primus motor i WIMA Norway. En splitter ny motorsyklist, som bare setter seg på sykkelen og henter inn eventyr etter eventyr.


Dette er i god WIMA-ånd!

– Vi gleder oss til å høre om hennes sprell og opplevelser på sykkel i Spania, forteller Stene.

Noen kjenner kanskje igjen Runa Grydeland fra Straand-Treffet i Vrådal i september, hvor hun delte sine erfaringer fra scenen om hvordan det var å legge ut på 28 dagers solo-tur til Norges 4 hjørner, som blodfersk motorsyklist.

Denne gangen tar hun oss med til mer sydlige strøk. I starten av november ble hun invitert med til Malaga i Spania, av den relativt nye gruppa MC Touring Norway (MCTN) som er utviklet av Speed Motorcenter i Sandefjord. I samarbeid med Perez MC-tours og Speed Motorcenter kjører de et opplegg med guidet touring i området, både on- og off-road, gjennom vinteren.


Runa, du er nybegynner på alle måter, ikke bare på grus, men på motorsykkel generelt. Måtte du tenke deg om to ganger før du sa ja til denne turen?
– Noen vil kanskje kalle det naivt, men jeg tror ikke jeg kunne sagt JA raskere enn jeg gjorde, da Caroline Olsen fra Speed Motor Center ringte i slutten av oktober og lurte på om jeg ville være med MCTN på tur. Det er klart tankene spant litt i etterkant. Det var veldig mye nytt på èn gang, men det hørtes for gøy ut til å si nei. Slike muligheter får man ikke så ofte, sier Runa Grydeland.

Runa har selv kjørt svært lite på grus før, hun har aldri kjørt i utlandet og har heller aldri kjørt en sykkel av samme kaliber som BMWs GSA1250, som er syklene MC Touring Norway benytter på turene sine.Fantastisk uke

MCTN sitt opplegg varer vanligvis en langhelg, men du var der lengre?
– Ja, det stemmer. Jeg gikk dessverre glipp av de to første dagene der nede, forteller Runa. Som plaster på såret fikk jeg tilbud om å låne en av MCTN sine sykler en uke, så da ble det 6 dager solo-tur i sør-spania også. Bedre avslutning på sesongen kunne jeg ikke fått!

Nå har du fått prøvd deg på både grus-kjøring og utenlandstur på to hjul, frister det til gjentagelse?
– Definitivt! Jeg har flere planer for neste år, kanskje litt for mange. Flere landegrenser skal krysses og flere grusveier oppdages. Jeg gleder meg!

– Det er inspirerende å høre ferske motorsyklister entusiastisk fortelle om livet på to hjul, sier Eli Johanne. Ikke minst er det kjekt å samle MC-folket, mimre om sommeren og sammen drømme om neste sesong.

Yamaha Bergen
– Yamaha Bergen er en god samarbeidspartner og vi gleder oss over å kunne ønske motorsyklister velkommen sammen med dem, avslutter Eli Johanne Stene i WIMA.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend