Terje Bredal: Vi gleder oss til MC-sesongen. Våren, sommeren og høsten. – Det blir stort igjen å kunne møtes på terrassen på Straand Hotel, eller et av de andre 9 Hubriding.no hotellene i Norge.

Bjørn Richard Johansen
– Vi er optimister på vegne av MC-bransjen ved inngangen til den digitale Motorsykkeluken 2021. Det er vi selv om vi alle er berørt av COVID-19 situasjonen, sier Terje Bredal, som er eier og styreleder for Speed MC i Sandefjord. Han er også leder for Norsk MC-Forhandlerforening (NMCF). Han berømmer forhandlerne over hele landet for å ha solid fokus på Corona-tiltak, samtidig som de opprettholder fokus på å tilby kundene god service. Både digitalt og i butikk. Året 2021 tror han blir et nytt godt MC-år!
Maria Sæle (fra venstre), Ragne Eikås og Lise Bredal hos Speed MC i Sandefjord.

Solid 2020. Enda bedre 2021.
– Jeg gleder meg til at våren kommer med varme. Det er kaldt her i dag med 11 grader minus i Sandefjord. Men allikevel har vi kunder i butikken. Og vi har solgt godt med sykler i starten av året, selv om Corona-tiden preger farten litt. Likevel er det rimelig god fart og det er fantastisk, sier Terje Bredal med et smil. Nå kommer Motorsykkelens Uke 2021 og vi håper det blir mye god informasjonsdeling, som gjør at enda flere blir fristet til det gode livet på motorsykkelen denne sesongen. Han er også leder for Norsk MC-Forhandlerforening (NMCF) som består av mange SMB bedrifter over hele Norge. – Således er vi i MC bransjen mange viktige næringslivsvirksomheter lokalt der vi operer, sier Bredal.

Flott utstilling av nye sykler. Her BMW.

Speed Motorcenter forhandler i dag BMW og Yamaha. – Vi har godkjent verksted med topp mekanikere med utdanning fra BMW Motorrad Training og Yamaha Service Academy, forteller Terje Bredal. I lokalene har de en stor utstilling i butikk som går over to etasjer med BMW, brukt, delelager og verksted i 1. etasje. Yamaha og kjørebekledning i 2. etasje har Speed Motorcenter i andre etasje. Vi er regionalt skadesenter for IF, som betyr at alle sykler med skade/problem kjøres til oss for takst og påfølgende reparasjon.

Terje Bredal gleder seg til MC-sesongen.

– Vi så vel som de andre aktørene i MC-bransjen har utviklet gode digitale muligheter for kundekontakt, sier Terje Bredal. For vår del har vi så langt vært heldige å unngå nedstenging som følge av offentlige anbefalinger, krav og retningslinjer i COVID-19 situasjonen vi alle er i. Hele bransjen har stått sammen og fulgt alle råd fra myndighetene, understreker Terje Bredal.

Fjoråret ble et nytt godt år for Speed MC i Sandefjord. Omsetningen ble 118 millioner og resultatet forventes å bli på rundt 3 millioner. Tilnærmet det samme som i 2019. Selskapet har 25 ansatte og to ekstrahjelper under høysesongen på sommeren.

Terje Bredal (fra venstre), Thor Liverød og Ole Petter Sørhaug.

Thor Liverød er daglig leder mens Terje Bredal er styreleder.
– Tor kom inn i rollen som daglig leder i fjor vår og det har virkelig vært til stor hjelp for oss. Han har erfaringer fra bl.a. kjøle og dagligvarebransjen og det er nyttig med erfaringer fra andre sektorer. Ideer og måter å gjøre det på kan alltid forbedres og her har Tor bidratt aktivt, sier Terje Bredal.

Lise Bredal viser frem god beskiltning til kundene for å sikre COVID-19 fokus.

Hubriding.no og Straand-terrassen
– Norgesferie og Norgesfokus vil være topp prioritert også i år for oss alle. Det kan bare bety en ting. MC-interessen blir god i år også. Så har vi fått redusert avgiftene på motorsyklene slik at kundene får mye for pengene, understreker Terje Bredal.

Stor Yamaha avdeling i 2. etasje hos Speed MC i Sandefjord.

– Vi i Speed har vært med på hele prosessen med å bygge opp om Straand Treffet, sier Terje Bredal.  Det har på få år blitt landets største motorsykkeltreff i september hvert år. Det er straks 600 som har meldt sin interesse for treffet allerede på Facebook, så om Coronaen slipper taket blir dette en kjempemønstring til høsten, forteller Bredal.

– Videre var vi i fjor aktivt med i utviklingen av Hubriding.no i samarbeid med Straand Hotel. Her kommer det mye nytt i form av flere hoteller og flere kjøreruter i 2021, forteller en entusiastisk Terje Bredal. Dette er et viktig konsept for hele motorsykkel-Norge. I år kommer det også på en rekke nye hoteller. Blant annet var jeg selv med i fjor når vi kjørte opp flotte kjøreruter ut fra Røros Hotel i Trøndelag.

Terje Bredal var med å kjøre opp Hubriding.no ruter i Røros sent i fjor høst. Her i front foran den historiske kirken i Røros.

Får Speed i resepsjon
– Vi hadde selv plassert ut motorsykler som utstilling i resepsjon på hotellet gjennom sesongen, og planlegger å gjøre tilsvarende i år. Hvem hadde for noen år siden trodd at det var mulig å bruke hoteller som base for å selge og vise frem motorsykler, spør Bredal. Utrolig morsomt og viser også hvordan motorsykkelbransjen er med å bli en god samfunnsaktør sammen med andre næringer som reiselivsbransjen i denne sammenheng.

Lars Arne Straand er adm. direktør på Straand Hotel og har hatt stor suksess med motorsykler utstilt fra Speed MC i resepsjon.

– Vi hadde stor interesse knyttet til motorsyklene som var utstilt, samt at vi hadde fra 70 – 150 motorsyklister innom hver helg i fra mai til oktober, forteller Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel. Vi vil berømme Terje Bredal og Speed MC for å være en så god samarbeidspartner med hotellet, Hubriding.no og De Historiske Hotell og Spisesteder.

Share via
Send this to a friend