Ta en tur innom MC forhandleren lørdag. Kickstart av MC-sesongen fredag og lørdag 8.-9. april

Bjørn Richard Johansen
Når NMCF-forhandlerne markerer sesongstart denne helgen kan du få en gratis batteritest på din MC. – Vi strekker oss langt for å gi MC-førerne en så problemfri sesongstart som mulig, sier NMCF-forhandler Ronny Leere.

Unngå batteritrøbbel
Å oppleve batteritrøbbel midt i MC-sesongen er noe de fleste av oss vil unngå. Følelsen av å stå parkert i en fremmed by eller et fremmed land med en MC som nekter å starte er ikke spesielt hyggelig. Hos NMCF-forhandleren kan du få en gratis batterisjekk når sesongen kickstartes fredag og lørdag, for å unngå slike kjedelige hendelser i sesongen.

Ronny Leere ved Leeres Motorsport.

Mål: Problemfri sesong
– NMCF-forhandlerne strekker seg langt for å gi motorsyklistene en så problemfri sesong som mulig. Derfor tilbyr vi gratis batteritest fredag og lørdag. Det er noe vi anbefaler å gjøre. Dersom batteriet får mindre enn 12,4 volt i løpet av vinteren, er det stor fare for at batteriet er ødelagt, forteller NMCF-forhandler Ronny Leere, ved Leeres Motorsport i Fredrikstad.

Leeres Motorsport er en av de 37 NMCF-butikkene som markerer sesongstart fredag og lørdag, med utvidede åpningstider og gode tilbud til MC-kundene på programmet. Gratis test av batteriet ditt er et av de gode tilbudene.

Gjennomsnittlig alder på norske motorsykler er nærmere 20 år. Det betyr at det er mange eldre batterier der ute.

– Nå er butikken vår klar til å ta imot motorsyklistene når MC-sesongen markeres over hele landet. Kaffetrakteren er nypolert og klar til intens produksjon denne helgen, sier Linn Kant ved Arena-MC i Sandnes.

Bedre batterier
– Det har skjedd en stor utvikling innen MC-batterier de siste årene. Det er kanskje ikke alle som er klar over det, men selv et nyere batteri kan være vesentlig redusert dersom det ikke er vedlikeholdt riktig. Vi ser blant annet betydningen av å bruke en pulslader. En god pulslader forlenger levetiden og er den beste investeringen for ditt MC-batteri, sier Ronny Leere.

– Det produseres egne MC-batterier, som er spesialdesignet for å tåle mer ytre påvirkning enn andre batterier. Når du handler MC-batteri hos en NMCF-forhandler, er du garantert å få et batteri som passer til din sykkel. Alle NMCF-forhandlere har dessuten målverktøy for å sjekke status på ditt batteri. Med en slik test finner forhandleren ut hvor lang levetid du kan forvente på ditt batteri. Denne testen utføres gratis under Kickstart 2022, sier Leere.

Leere og de øvrige NMCF-forhandlerne har fått god opplæring og kompetanse om MC-batteri, spesielt gjennom samarbeidspartner Exide/Sønnak, som er en av verdens ledende batteriprodusenter for fritidsbatterier.

Dag Bibow i Exide-Sønnak.

Dag Bibow hos Exide er NMCFs batteriekspert. Her er han beste råd når det gjelder vedlikehold av MC-batterier:·
Sjekk spenningen jevnlig og sjekk at det ikke finnes løse koblinger eller synlige skader på   kabler, klemmer eller på batteriet forøvrig.

·         Rengjør polene og kontaktene og påfør fett på polene ved behov.
·         For Conventional-batterier må elektrolyttnivået sjekkes og vann må etterfylles ved behov.
·         Kontrollér at avgassåpningen er åpen og at eventuelle slanger som anvendes for å lede gas ut ikke har kommet i klem eller er bøyde.

Mye skjer fredag og lørdag hos MC-Oslo. Her fra Honda sitt roadshowet som var på besøk i går og i dag utenfor MC Oslo. Anton Vestavik, salgs- og markedssjef i Kellox (venstre), Kim Harald Jøranli, daglig leder på MC Oslo og Kenneth Hansen fra Kellox helt til høyre.

Og her er hans råd for vedlikehold dersom det er lange intervaller mellom bruk av din MC:
·         Koble fra elektrisk utstyr og lad batteriet helt opp.
·         Sjekk spenningen på Conventional-batterier hver måned.
·         AGM, AGM Ready og gelbatterier sjekkes hver tredje måned.
·         Lading kan senest skje når hvilespenningen har sunket til 12,4 volt (6,2 volt for 6 V-batterier).

Share via
Send this to a friend