Suksess for Straand Treffet 2022: 122 nye mc-er, 2.900 prøveturer og 72.000 km prøvekjøring i helgen

Kenneth Nordahl-Pedersen
Straand-Treffet ble en stor suksess. Mer enn 2.000 MC-frelste besøkte treffet. Det er fasiten for helgen. Videre er det garantert etablert mange drømmer om nye motorsykler hos de besøkende. Det er 5. gang treffet i Vrådal i Telemark ble arrangert i nært samarbeid med forhandlere, MC-organisasjonene og importørene.
Løvebakken MC, Stortingets egen MC-klubb hadde flere deltakere på treffet. Her stortingsrepresentant Morten Stordalen fra Vestfold (Frp) som er president i Løvebakken MC til venstre. Videre Endre Kristiansen som er ny daglig leder i NMCU i midten. Til høyre Bengt Rune Strifeldt (Frp) som er stortingsrepresentant fra Finnmark og medlem i Løvebakken MC.

Fem år med suksess
Straand Treffet, som gjennomføres tredje helgen i september hvert år, gikk av stabelen i helgen. Neste års arrangement vil bli gjennomført 15.-17. september neste år. Her kan du følge arrangementet 2023/neste år via Facebook. Trykk på link.

WIMA var godt representert på treffet. Her fra WIMA standen.

Nullvisjon og faglig påfyll som MC-fører
Målet er å skape en arena hvor de besøkende får mulighet til å prøve nye moderne motorsykler. Videre gjennomføres et faglig program med fokus på foredrag som understøtter arbeidet med Nullvisjonen.

Torgeir Magnussen fra Ducati Eberg Motor i Trondheim til venstre og Tobias Paulsson som Brand Manager for Ducati i Sverige og Norge til høyre.
Ole Andreas Isdahl i MC Avisa, Rolf Kåre Valderhaug i Lazy Boys og Peter Ozsvat Carlsson i Calvats Garage var ute å testet Royal Enfield. Om kort tid kommer det nok en spennende YouTube reportasje fra treffet.

Kommer tilbake neste år
Forhandlere fra hele Østlandsområdet deltok. Den som hadde kjørt lengst for å delta med utstilling var Ducati Eberg Motor i Trondheim. Videre hadde to importører tatt turen fra Sverige. Tobias Paulsson som Brand Manager for Ducati i Sverige og Norge og Joachim Paulsson som er ansvarlig for KTM i Skandinavia. Enda mer imponerende var det at Harley-Davidson stilte med Gérald Cuvelier og HD sin Europa-trailer. Og den var stappfull av godsaker som de besøkende kunne prøve under treffet.

– Vi var med for første gang i 2021 og har hatt en fantastisk helg nå under årets arrangement. Vi har alt satt av tiden for neste år og kommer tilbake, sier Torgeir Magnussen som er daglig leder for Ducati Eberg Motor. Tilsvarende uttalelser fikk vi fra alle de andre deltakerne. Av langveisfarende tar vi også med at Arena MC i Stavanger hadde kjørt fra Rogaland for å markere seg med en flott stand.

Joachim Paulsson er ansvarlig for KTM i Skandinavia og stilte med KTM bussen og hele bredden i KTM-sortimentet.

Følgende merker deltok i på årets Straand Treff. Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Suzuki, Triumph, Indian, Royal Enfield og Yamaha.

Tore Johannessen fikk alle til å lytte nøye til hans råd om gode kjøreteknikker.

Tore Johannessen og MCsikkerhet.no
– I år var det Tore Johannessen som innledet for deltakerne med fokus på blant annet korrekt kjøring inn i sving, samt fokus på siktpunkt ut av sving, forteller Trond Olsen som er treffsjef for Straand Treffet. Du kunne høre en knappenål falle når han holdt sin innledning på fredag på seminardelen av treffet. Dette interesserte de besøkende.

Treffsjef Trond Olsen til høyre. Til venstre ser vi nestkommanderende for treffet Per Erik Henriksen. I midten Kim Harald Jøranli som er daglig leder på MC Oslo. Han hadde med et rikt utvalg av BMW og Honda på treffet.

– Videre hadde vi et godt innlegg om det å være først på et ulykkessted. Hva bør du foreta deg? Her holdt Erik Myrberget, Paramedic og MC-førerutvikler et godt innlegg, sier Trond Olsen.

Samtlige parkeringsplasser var fulle av motorsykler fra de som besøkte arrangementet. Her fra en av fire parkeringsplasser som var i bruk. Dette bildet er av parkeringen bak hotellet.

Forventet 60, men det kom 122 nye sykler
– Vi hadde forventet at det kom 60 nye sykler, men totalt kom forhandlerne og importørene med hele 122 nye sykler, sier Trond Olsen. Alle tok mer eller mindre med seg flere sykler enn planlagt. Utrolig morsomt og til stor glede for alle som besøkte arrangementet. Dermed var det et stort utvalg av sykler vi kunne tilby de besøkende å teste.

– Hver prøvetur er 30 minutter og dermed ble det 2.900 prøveturer og samlet 72.000 km som ble kjørt, forteller Trond Olsen. Så nå er det mange som har nye gode MC-drømmer de vil realisere med å vurdere å kjøpe seg ny sykkel.

Pål Andersen seniorrådgiver opplæring i Norges Trafikkskoleforbund var med for å prøve nye MC-er og deltok på flere av utfluktene, inkludert “Early Bird” turen til Panorama utsiktspunktet kl. 08.00 lørdag morgen.

Tredje helg i september
– Strålende vær gjorde atter en gang arrangement til en fantastisk arena, sier Trond Olsen. Nå tar vi med oss erfaringene og går i gang med å planlegge neste års arrangement.

Terje Bredal i Speed MC i Sandefjord og leder for Norsk MC-forhandlerforening, NMCF,  har vært sentral i å bygge Straand-Treffet helt siden starten.

Kort om Straand Treffet
Straand-treffet ble gjennomført første gang i 2018 og dette var det 5 arrangementet i rekken. Fokus er en faglig konferanse om gode kjøreteknikker på motorsykkel, samt utprøving av nye og moderne modeller med gode sikkerhetssystemer i motorsyklene. Konferansen støtter opp om arbeidet med Nullvisjonen. Gjennom det er det et mål å bidra til å fornye MC-parken med miljøvennlige og trygge motorsykler. Arrangementet går av stabelen på Straand Hotel i Vrådal i Vestfold og Telemark årlig, den 3. helgen i september. Straand Treffet drives med frivillige krefter og er et samarbeid mellom importører, forhandlere, førerutviklingsmiljøene i Norge, MC-organisasjoner og MC-mediene i Norge.

Tom Sylling viste frem Royal Enfield og Harley Davidson fra Lazy Boys på treffet. Han ble behørig markert med diplom for å være på Straand Treffet for første gang.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend