NAF oppfordrer til trygg sesonginnspurt på MC

Bjørn Richard Johansen
Høsten er en vakker tid å kjøre motorsykkel på, men det er også en av de farligste. – NAF oppfordrer alle motorsyklister om å kjøre forsiktig på sesongens siste turer, sier Jan Harry Svendsen, leder i NAF MC.
Leder for NAF MC Jan Harry Svendsen.

NAF MC ber motorsyklister om å være varsomme på vakre, men lumske, høstveier.
– Som ellers gjelder det om å skaffe seg handlingsrom og om å tilpasse farten, sier leder for NAF MC Jan Harry Svendsen til Reitwagen.no.

Vær varsom på høstveiene
NAF MC ber motorsyklister om å være varsomme på vakre, men lumske, høstveier.
– Som ellers gjelder det om å skaffe seg handlingsrom og om å tilpasse farten, sier leder for NAF MC Jan Harry Svendsen.

I år har det vært en kraftig økning i ulykker med motorsykkel på norske veier. Hele tre av fire utforkjøringsulykker med motorsykkel i år har skjedd i sving.

– Det har vært for mange ulykker hittil i sesongen og med innspurten på sesongen for døra vil vi oppfordre alle motorsyklister om å kjøre forsiktig, sier Jan Harry Svendsen.


Løv blir glatt som såpe
Klar luft, deilige temperaturer og lite trafikk på veier som om sommeren er tett trafikkert. Høsten er en fantastisk tid for motorsyklister. Men løv fra trær og grus som skylles inn over veibanen av høstregn kan gjøre veiene glatte.

– Selv om det er tørt ellers kan det være vått i løvet som ligger på veien, og det kan skape problemer. For en motorsyklist kan det i verste fall føre til et velt om man kjører over vått og glatt løv. Det gjelder å passe på og tilpasse hastigheten, sier Svendsen.


Lumske høstveier
NAF MC ber nå motorsyklister om å være varsomme på vakre, men lumske, høstveier.

– Som ellers gjelder det om å skaffe seg handlingsrom og for å få det må man tilpasse farten man har inn i kurvene. I tillegg til vått løv, kan man også treffe på is i skyggepartiene på denne årstiden, sier Svendsen.

I skyggepartier og der man vet det har vært minusgrader om natten gjelder det å passe på. Ikke tro at det som ser ut som vann nødvendigvis er vann, råder NAF MC.

– Såkalt “Black Ice” er skummelt og det er dessverre mange, også veldig erfarne førere, som har veltet på denne måten, sier Svendsen.

Leder for NAF MC Jan Harry Svendsen.


Flott høst

Men selv om høsten kan være utfordrende for motorsyklister er det også en fantastisk tid.

– Fargene, den klare og gode luften, og det at man kan ha veier som sommerstid ofte er sterkt trafikkerte for seg selv gjør høsten til en veldig fin tid å kjøre motorsykkel på. Personlig har jeg noen av de aller beste motorsykkelopplevelsene om høsten, avslutter Svendsen.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend