Høstkampanje med fokus på sikkerhetsutstyr i regi av Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF.

Bjørn Richard Johansen
Når NMCF-forhandlerne kjører i gang høstkampanjen «Big Sale» i butikkene rundt om i Norge fra 15. september, så får MC-sikkerheten ekstra oppmerksomhet. Gode tilbud på sikkerhetsutstyr, kjøretøykontroll, vurdering av kundens MC-utstyr og hyggelige samtaler i butikken er noen av ingrediensene hos NMCF-forhandlerne.


Nasjonal tiltaksplan

– NMCF deltar i arbeidet Nasjonal tiltaksplan – MC-tiltak. Det ble nylig avholdt et stort møte i Arendal hvor NMCF og et samlet MC-Norge vil snu alle mulige steiner i arbeidet med å redusere antall ulykker i årene fremover. Og NMCF tar naturligvis sin del av oppgaven, sier Olaf Olstad som er sekretær for Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF.

Olaf Olstad er sekretær for Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF.

Norge er et trygt land å kjøre MC i
– Norge er fortsatt et av verdens tryggeste land å kjøre MC i, men ingen er fornøyd før vi har null drepte i trafikken. NMCF skal bidra med det vi kan, og det er hovedsak med formidling av gode holdninger i butikkene, riktig veiledning av sikkerhetsutstyr og kjøretøykontroller, sier Olaf Olstad i NMCF.


Kurs og opplæring

– NMCFs forhandlere kurses jevnlig og har generell høy kompetanse om sikkerhetsutstyr. Dette er en viktig faktor, når målet er at så mange som mulig skal bruke sikkerhetsutstyr med god kvalitet under kjøringen. NMCF har kontinuerlig oppmerksomhet omkring disse områdene, sier Olstad.

Foto fra Grimsdalen i Rondane i Innlandet, tatt i juni 2020. Motorsykkel: BMW GS 1250.

Autorisasjon
Gjennom NMCF-autorisasjonen som alle faghandlerne signerer, plikter de å formidle et faglig godt sikkerhetsbudskap rundt kjøreutstyr og kjøretøyteknologi, og sørge for at hele bedriften har god kompetanse på MC-sikkerhet.

– Våre forhandlere ønsker å bidra så godt vi kan til at norske MC-førere har et aktivt forhold til egen sikkerhet. Det kan vi oppnå med både god veiledning ved kjøp av kvalitetsutstyr, samt gi generelt gode råd og tips om motorsykkel og motorsykkelkjøring. NMCF-faghandlerne vil også etter ønske gi kundene en evaluering av eget utstyr. Kundene kan også gjennomføre en kjøretøykontroll hvor mer enn 70 punkter på motorsykkelen blir gjennomgått, sier Olstad.

2022 Honda NT 1100 på tur.

Dekk er viktig i høstmørket
– Mange motorsyklister kjører langt ut på høsten når det er kald og våt asfalt som stiller ekstra krav til dekkene. Derfor har våre forhandlere et ekstra øye på dekk under kampanjen 15. september, sier Olaf Olstad.

NMCF har etablert en autorisasjon for MC-forhandlerne som er medlemmer. Her er sikkerhetsbudskapene tungt forankret:

Formidling av et sikkerhetsbudskap:
· NMCF-faghandlerne må være sitt ansvar bevisst om å formidle et faglig godt sikkerhetsbudskap rundt kjøreutstyr og kjøretøyteknologi, og sørge for hele bedriften har god kompetanse på MC-sikkerhet.
· Medlemsbedriftene skal markedsføre og informere brukeren om sikkerhetsinnretninger på de ulike modeller og gi kvalifiserte råd, slik at til kunden blir i stand til å velge rett sikkerhetsnivå i forhold til sitt bruk.
· Medlemsbedriftene skal markedsføre og informere om personlig sikkerhetsutstyr og gi kvalifiserte råd, slik at til kunden blir i stand til å velge rett sikkerhetsnivå i forhold til sitt bruk.
· Medlemsbedriftene forplikter seg til å informere om levetiden på hjelmer og anbefale kvalitetskjøreutstyr av god kvalitet og med god synlighet.


Veiledning av uerfarne kunder:

· NMCF-faghandlerne skal ha et særlig fokus på å veilede uerfarne kunder.
· Medlemsbedriftene skal ta ansvar for å gi kvalifiserte råd om valg av motorsykkel, i forhold til kundens drøm, lommebok, fysisk form, kjøreferdigheter og forventet bruksområde.

Christian Ellefsen er ass. daglig leder hos Yamaha Vinterbro.

Nye brukergrupper:
· NMCF-faghandlerne må forberede seg på at pendlermarkedet raskt kan vokse i de store byene.
· Medlemsbedriftene forplikter seg til å gi denne kundegruppen den informasjonen og den innføringen de trenger for å etablere seg på to hjul.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend