Stortingsvalget: Tre MC positive KRF kvinner og toppkandidater dere bør vurdere å stemme på

Bjørn Richard Johansen
I den store motorsykkelundersøkelsen som er gjennomført med toppkandidatene i forbindelse med Stortingsvalget finner vi mange spennende resultater. De tre stortingskandidatene Jytte Sonne i Hedmark, Randi Walderhaug Frisvoll i Møre og Romsdal, samt Astrid Aarhus Byrknes fra Hordaland har alle fått topp score i NMCU og MCF undersøkelsen.


I NMCU og MCF-undersøkelsen har kandidatene blitt utfordret på 11 viktige spørsmål. Se link til oversikt og plakater.

Astrid Aarhus Byrknes i KRF fikk oppleve det gode med MC-livet som MC-Ravn lokalt.

MC-Ravn
– Jeg fikk virkelig opp entusiasmen for MC-miljøet når jeg var ordfører i Lindås for noen år siden, sier Astrid Aarhus Byrknes til Reitwagen.no. Mannen min har MC-førerkort, men vi har ikke sykkel i dag. Her har vi en oppfordring til en lokal MC-forhandler i Hordaland. 58 åringen er 2. kandidat for Kristelig Folkeparti i Hordaland fylke under Stortingsvalget 13. september.

Perfekt på tur. Spesielt på ferger.
– Jeg har en Kawasaki 800 Classic 1998. Perfekt sykkel. Den skal jeg bruke vinteren til å fikse opp siden den har stått på “løa en stund”, sier Randi Walderhaug Frisvoll (53) fra Ålesund i Møre & Romsdal. Min kjære har nettopp solgt sin Gold Wing og ser seg vel nå om etter noe nytt å kjøpe. Han liker å fikse opp sykler, mens jeg liker best å kjøre på tur, forteller Walderhaug Frisvoll. Mannen min pleier å pusse opp syklene og så selge dem. Noe han som nevnt gjorde nylig. Det går nok ikke lenge før han har fått seg en ny en.

Jeg har en Kawasaki 800 Classic. Perfekt sykkel, sier Randi Walderhaug Frisvoll.

– Det å kjøre om bord i ferger her på Vestlandet er vel også en av de flotteste opplevelsene jeg kan tenke meg. Komme om bord fra en eller annen svingete vei og så kjøre i front av fergen. Her treffer vi alltid noen nye å bli kjent med og å prate med, sier Randi Walderhaug Frisvoll.

Russiske Ural med sidevogn ga en minnerik ferie for noen år siden forteller Randi Walderhaug Frisvoll.

For noen år siden kjørte vi på tur med en Russiske Ural rundt i Norge. Vi hadde fire barn med oss. Den gangen var en 2 år, en 4 år, 12 år og 14 år. Det var virkelig en minnerik ferie, sier Randi Walderhaug Frisvoll til Reitwagen.no. Vi får kontakt med henne travelt opptatt med valgkampen hjemme i det fantastisk flotte kjørefylket.

Randi Walderhaug Frisvoll på sin Kawasaki.

Frihetsfølelsen
– Vespa. Jeg har mange gode minner på min Vespa 125 som jeg hadde lenge. Ja vi søsken er vokst opp med Vespaer, sier en engasjert Jytte Sonne i Hedmark. Også hun er 2. kandidat for KRF i dette Stortingsvalget i både Hedmark og Oppland og svært glad i å kjøre med to hjul. Jeg tok tidlig lappen og har mange venner og i omgangskretsen som kjører MC.

Jytte Sonne i Hedmark er Vespa fan.

– Det er også veldig viktig å fokusere på å kjøre rolig og være opptatt av kjøreopplevelsen. Sånn unngår vi ulykker. Noe vi ser blant annet har utviklet seg veldig positivt i Norge, med få ulykker i sommer, sier Jytte Sonne på telefon fra valgkampen i Hamar. Hun står på stortingslisten i Oppland.
– Flere av våre venner har blant annet vært på MC-ferie i Norge i år, forteller Jytte Sonne. Med MC er det svært enkelt å pakke og komme seg på tur ut.

Du kan lese mer om MC-Ravnene på nett.

Imponert over kjøregleden i MC miljøet
– Videre har jeg stor sans for det arbeidet som skjer i regi av Holy Riders i Norge, forteller en entusiastisk Astrid Aarhus Byrknes. Den tidligere ordføreren i Lindås i årene 2007 til 2019 er opptatt av trafikksikkerhet og god MC-kjøring. Hun forteller at hun ble imponert over de gode holdningene hun så gjennom MC-Ravn deltakelsen.
Det var rett og slett en fryd å være en del av miljøet og sitte bakpå, sier Astrid Aarhus Byrknes.

Per-Anton Vinje er styreleder for MCF, Motorsykkelimportørenes Forening.

 Riktig svar
– Ja, disse tre kvinnene i KRF svarer faktisk positivt på alle 11 spørsmål som inngår i undersøkelsen. Det er virkelig hyggelig å se den store interessen deres for MC-saken, sier Per-Anton Vinje som er styreleder for MCF, Motorsykkelimportørenes Forening. De har sammen med Norsk Motorcykkel Union (NMCU) gjennomført Stortingsundersøkelsen i forkant av Stortingsvalget.

Odd Terje Døvik er styreleder i Norsk Motorcykkel Union. Siv Mossleth fra Senterpartiet til høyre’. Her fotografert i forbindelse med Arendalsuka nylig. Også hun er Kawasaki fan som Randi Walderhaug Frisvoll i Krf.

Mange velgere med interesse for MC
– Med så mange førerkort på MC og tilhørende kjøretøygrupper og 250.000 store motorsykler i Norge er vi en stor velgergruppe, sier Odd Terje Døvik som er styreleder i Norsk Motorcykkel Union, NMCU.

Odd Terje Døvik i front. Bak fra høyre Per Setane, Anders Emanuelsen, Vidar Schibsted på tur i Passo Rolle. Bildet er tatt 1950 meter over havet i dag. Rolle Pass er et høyt fjellpass i Trentino i Italia.

Tallene fra Statens Vegvesen forteller at det faktisk er 1,85 millioner gyldige førerkort for motorsykler (A1, A2 og A) i Norge pr. 1. juni, skriver MC-avisa. Av disse eies 73 % av førerkortene av menn og 23 % av kvinner. Det betyr at ca. en tredjedel av Norges befolkning har førerkort for motorsykkel, og det er i og for seg et oppsiktsvekkende og viktig tall som forteller oss mye.


Utsagnene fra NMCU/SIF som kandidatene ble utfordret på av var:

1 – Beholde dagens fordeler for motorsykkel i trafikken
2 – Tilrettelegge for MC-parkering i bysentra
3 – Håndheve kravet til at private, inkludert private parkeringshus tilrettelegger for MC-parkering
4 – Legge til rette for MC-parkering ved kollektivknutepunkt utenfor de store byene, for å utvide MC-sesongen
5 – Legge til rette for fremkommelighet for MC i sentrumsområder
6 – Sikre muligheten til å ta MC-førerkort lokalt
7 – Støtte opp om MC som et miljøvennlig og effektivt transportmiddel
8 – Støtte innføringen av enklere førerrett for lett-MC når føreren har førerkortklasse B (A1B)
9 – Ikke øke dagens MC-avgifter på motorsykkel utover prisstigning
10 – Redusere avgiftene på MC som et miljøvennlig transportmiddel
11 – Beholde aldersgrensen for førerkort lett MC på 16 år


Kort om Norsk Motorcykkel Union, NMCU
Norsk Motorcykkel Union (NMCU) ble etablert i 1972 som en landsdekkende organisasjon for gatemotorsyklister. NMCU er først og fremst en interessepolitisk organisasjon og er høringsinstans for de ulike direktorater og departementer i saker som angår motorsykkel. NMCU organiserer ca 10 000 betalende medlemmer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord. NMCU har sekretariat på Ullevål Stadion og er samlokalisert med Norges Motorsportforbund og Norges Idrettsforbund. www.nmcu.org


Kort om Motorsykkelimportørenes forening, MCF:
MCF, Motorsykkelimportørenes arbeid fører til fordeler for de som kjører tohjuling i Norge. Foreningen organiserer de største importørene av motorsykkel, moped og scooter i Norge. Sammen med offentlig myndigheter, brukerorganisasjoner og andre premissleverandører arbeider MCF for å tilrettelegge en bedre hverdag for motorsyklisten. Foreningen er også medarrangør av MC–messen som arrangeres annet hvert år. Slagordet til foreningen er: MC – En sjelden kombinasjon av fornuft og glede. Importører av disse merkene er medlem: Aprilia, BMW, Daelim, Derbi, Ducati, Gilera, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Hyosung, Indian, Kawasaki, Keeway, KTM, Kymco, Moto Guzzi, MV Agusta, Peugeot, Piaggio, Rieju, Slingshot, SMC, Suzuki, SYM, TGB, Triumph, Vespa, Indian og Yamaha. Mer om MCF på www.mcf.no

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (Krf) i forbindelse med Straand Treffet i september 2020. I samtale med Bjørn Richard Johansen i Reitwagen.no og adm. direktør Lars Arne Straand på Straand Hotel.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend