De Historiske går foran i markedet: Satsing på motorsykkel og ‘classic car’ gir resultater:

Bjørn Richard Johansen
De Historiske hotel & Spisesteder, som teller 94 medlemmer fra sør til nord, startet våren 2019 arbeidet med å tilpasse et eget servicekonsept for MC-turinteresserte besøkende. Det har gitt gode resultater. I år har kjeden ytterligere utvidet tilbudet som nå markedsføres aktivt i sosiale medier.

Link til informasjon på De Historiske Hotels MC informasjon: https://www.dehistoriske.no/MC/

De Historiske med suksess
Av de 164.000 tunge motorsyklene som er registrert i Norge antar de at de fleste er opptatt av gode kjøreopplevelser. Det finnes mer enn 500.000 førerkort bare i Norge på folk som kan kjøre motorsykkel. Videre har man et globalt marked av turister som kjører motorsykkel og som ser på Norge som et spennende land å kjøre i.

I år blir det ikke mange fra utlandet som følge av Corona og Covid-19. Men i fremtiden forventer De Historiske mange MC-turister fra Europa, USA og Asia.

– Vi ser dette som en unik mulighet å nå ut til en svært spennende målgruppe sier, Nils Henrik Geitle som er adm. direktør for De Historiske Hotel & Spisesteder.

Inspirasjon fra Telemark
– Vi har latt oss inspirere av Straand familien i Vrådal som har satset stort på dette voksende tur segmentet. Dette markedet er det spennende å utvikle sammen med MC-tur entusiastene, sier Geitle.

– Som motorsykkelentusiaster er vi konstant på jakt etter flotte veier, som i vår sammenheng betyr svingete veier. Vi hater motorveier, sier motorsykkel tur-entusiastene Eli Johanne Stene fra Bergen som er leder av WIMA-Women’s International Motorcycle Association i Norge.

– Svingete veier, bakker, flott landskap som vi har mye av i Norge er det vi søker etter som mc-tur entusiaster. Her er det et stort internasjonalt marked av MC-turister som vil besøke Norge med egen sykkel, eller leie. Et kjempemarked for hotellene og spisestedene, sier Eli Johanne Stene.

5.generasjon hvor gjestene kommer langs veien
I front for satsingen innen De Historiske hotel & Spisesteder står det 155 år gamle hotellet Straand Hotel i Vrådal. Hotellet drives av 5. generasjon og ble nylig medlem i De Historiske Hotel & Spisesteder i 2019. Familien startet for fire år siden med å invitere de store MC-klubbene i Norge til idedugnad for å kunne tilby bedre service til MC-tur entusiaster.

– Det har gitt gode resultater i form av mange overnattingsdøgn og middager for denne målgruppen. Videre har det blitt etablert et eget «Straand Treff» hvor besøkende kan få testet nye motorsykkelmodeller, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel. Han har nå overtatt og driver hotellet sammen med Katrine Samdal Straand.

Hotellet ble startet i 1864. Da kjøpte Lars Arnes tippoldefar, Olav og hans kone Kari, øvre og nedre Straand. Det de to overtok var for husmannsplass å regne, med en beskjeden stue og en flekk jord med mye stein og kratt. Siden har plassen blitt utviklet til dagens hotell med kapasitet på opp mot 1000 besøkende gjester.

Trolig 2.000 MC-besøkende i september

– Gjennom sesongen som startet nå før hotellet kunne åpne etter Covid-19 og frem til oktober forventer vi mange MC-turinteresserte gjester. Videre forventer vi i år mer enn 2.000 besøkende til Straand Treffet i september, hvor vi håper å ha hele 100 forskjellige motorsykkelmodeller på tur i landskapet, sier Lars Arne Straand.

– De Historiske ønsker MC-turmiljøet som kundegruppe og jobber derfor med treffadministrasjonen for å skape nye opplevelseskonsepter for denne gruppen. Gjennom året jobber vi med flere spennende tiltak i vår MC-tur strategi satsing. Her kan vi love flere spennende nyheter fremover, sier Nils Henrik Geitle.

– De Historiske tilbyr i sin App og fordelsklubben «Taste Norway» MC-segmentet egne spesialtilbud og øvrige fordeler. Derfor oppfordrer vi flest mulig i miljøet å laste ned appen og bli medlem for fordeler hos våre hoteller og spisesteder i Norge, avslutter Geitle.

For mer informasjon:

https://www.dehistoriske.no/

https://straand.no/

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend