Stort engasjement for MC og viktige lokale næringsvirksomheter: Ordfører Jan Oddvar Skisland (Arbeiderpartiet) besøkte Motor Teknikk AS i Kristiansand.

Bjørn Richard Johansen
Motor Teknikk AS, som er den største motorsykkelforhandleren i Kristiansand, fikk besøk av ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) og næringssjef Geir Askvik Haugum før helgen. De hadde invitert ordfører og næringssjef til å besøke virksomheten i forbindelse med Motorsykkelens Uke 2021.
Jan Oddvar Skisland (Ap) på en motorsykkel i forbindelse med besøket hos Motor Teknikk AS. Ingrid Eidevik/MCavisa.

Besøket startet med en omvisning i butikken og på verkstedet, samt vinterlagret av MC-er. De besøkende ble tydelig imponert over det de så. Motor Teknikk AS er en av landets flotteste MC-butikker. Det oser av kvalitet og profesjonalitet, skriver landets ledende motorsykkelmagasin MC-avisa på sin hjemmeside. De deltok under besøket sammen med Fædrelandsvennen, den største regionsavisen på Sørlandet.

Ingrid Eidevik/MCavisa

Vant priser i 2020
Motor Teknikk AS ble kåret til Norges beste forhandler i økning innenfor salg av BMW. De vant også Yamaha sin “Wild Card” pris. De fikk også prisen for “Norges beste finansiering forhandler” i kategori fritid av Santander Bank. Og det til tross for at vi har hatt COVID-19 så å si hele 2020.

Fra møterommet hvor presentasjonen av Motor Teknikk ble gjennomført. Foto: Motor Teknikk AS.

Motor Teknikk har fokus på sikkerhet og har utviklet en No Gir/Cool Gir plakat. Se link: Kjøreklær guid fra Motor Teknikk

Stolt av å få besøk av ordfører og næringssjef
– Vi har stor tro på 2021 sesongen. Og dagens besøk av ordfører og næringssjef var utrolig nyttig og hyggelig. Besøket gikk kjempebra. Det var stor stemning hele dagen, her i butikken forteller Christian Høyer-Jonassen til Reitwagen.no. Han er daglig leder for Motor Teknikk AS. Vi fikk presentert motorsykkelbutikken som en viktig næringsvirksomhet, med mange dyktige kollegaer. Dermed gjør vi vår del av samfunnsoppdraget om å skape vekst her på Sørlandet.

Næringssjef Geir Askvik Haugum. Foto Næringsforeningen i Kristiansand.

Vi orienterte også om det spennende Hubriding.no konseptet som motorsykkelbransjen har utviklet i samarbeid med reiselivsnæringen i regi av Straand Hotel og De Historiske Hotel og spisesteder.

– Næringssjef Geir Askvik Haugum var veldig positiv til at vi vil “tilby Sørlandet” til alle kundene våre, og kanskje tilby en pakke som inneholder både overnatting og en sørlandsopplevelse, sier Christian Høyer-Jonassen.

Ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) i Kristiansand.

MC i bybildet er viktig
– Motorsykkelen har en viktig plass i bybildet og er en voksende trend i Kristiansand. Jeg er veldig positiv til MC, sa ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) i forbindelse med besøket. Han har selv også motorsykkellappen. Han var også veldig positiv til det samarbeidet som MC-bransjen har utviklet med reiselivsbransjen med fokus på gode kjøreopplevelser i Norge, herunder på Sørlandet. Han var også svært imponert over utviklingen til Motor Teknikk AS og stolt over å ha en god SMB (små, mellomstor bedrift) virksomhet i Kristiansand.

– Det er veldig gøy å se av lokal mc butikk i Kristiansand som hevde seg på nivå med de aller største motorsykkelforretningene i landet, sa Skisland i forbindelse med besøket. Selskapet er en flott måte å representer byen vår på. Han var også veldig glad for å høre at Motor Teknikk AS leverte ambulanse motorsykler til Oslo Universitetssykehus, OUS.

Daglig leder Christian Høyer-Jonassen (høyre) og Morten Lauvås som er salgs- og markedsansvarlig hos Motor Teknikk AS til venstre i sofaen.

Gode resultater
– Vi var selvsagt veldig stolt over å kunne presentere våre gode resultater fra 2020 til ordføreren og næringssjefen, sier Morten Lauvås som er salgs- og markedsansvarlig hos Motor Teknikk AS.

Motor Teknikk er i vekst og selger godt til tross for COVID-19 situasjonen. Alexandra Matar (kundemottaker), Hege Olafsen (Delelageransvarlig) og Mona Tverå (Kundemottaker) i butikken.

– Etter flere tøffe år valgte Motor Teknikk AS i 2019 å utvikle en ny strategi for virksomheten. Vi ansatte en helt ny stab med et nytt kompetansegrunnlag og iver. Sakte, men sikkert fikk alle endringene og justeringene tid til å sette seg. Og i løpet av 2019 og 2020 kunne vi høste resultatene, forteller Christian Høyer-Jonassen. Strategien har vært en suksess. Vi skiftet ut mange ansatte og fokusere på relasjonsbygging, arbeidsmiljø og øke fokuset på å få flere fornøyde kunder, uten å “gi bort” produktene vi solgte. Omsetningen i 2020 ble på 56,8 millioner kroner. Opp med nesten 73 prosent fra 33 millioner i 2019. Resultatet viser i dag at vi selvsagt kan bli enda bedre, men et overskudd på 1.3 millioner i 2020 mot et underskudd i 2018 på 3.5 millioner taler for seg selv.

Daglig leder Christian Høye-Jonassen og salgssjef Morten Lauvås. Foto: Ingrid Eidevik/MCavisa

– Gjennom 2019 og 2020 har betydningen av ordene kundefokus, kvalitet og standarder fått mye plass hos oss. Dermed har kundene fått en soleklar førsteplass i all vår prioritering i hele virksomheten, sier Morten Lauvås. Motor Teknikk er en godt spleiset gjeng og vi ser frem til en sprudlende sesong nå i 2021. Så Sørlandets største MC Senter er endelig tilbake i toppform. Nå har vi full speed mot den kommende sesongen!

Logoen til Motorsykkelens Uke 2021.


Motorsykkelens Uke 2021
Motorsykkelens Uke har som formål å kick-starte MC-sesongen. Det er en uke med fokus på informasjonsdeling om viktige MC-tema i mediene og på sosiale medier. Inviterte og involverte i prosjektet er Norges Motorcykkel Union (NMCU), Norges Motorsportforbund (NMF) som er en del av Norges Idrettsforbund, Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) som importerer alle de store mc-merkene i Norge, Norsk MC-Forhandlerforening (NMCF), som organiserer landets MC-faghandlere, Trygg TrafikkNAF og NAF MCKNA – Kongelig Norsk Automobilklubb som bl.a. eier og pusser opp MC-bransjens viktigste treffsted utenfor Oslo; TyrigravaWIMA – nettverket for damer på MC, The Litas, en åpen kjøregruppe for kvinner på MC, Motorsykkelsiden på Facebook med over 50.000 følgere, Autoriserte Kjøreskolers Landsforbund, ATL, og Trafikkforum som organiserer landets førerskoler/opplæring, MC-Messa 2022 – Norges VaremesseHubriding.noStraand Hotel/De Historiske Hotel og spisesteder i Norge og nyhetsportalen Reitwagen.no og Motor24.noMC-Avisa, som er Norges største og eldste motorsykkelmagasin, er mediepartner for Motorsykkeluken 2021.

Fotos: Ingrid Eidevik/MCavisa og Motor Teknikk AS.

Share via
Send this to a friend