Statsbudsjettet med et klart budskap: Nå bør du kjøpe MC, snøscooter, ATV/UTV før nyttår!

Bjørn Richard Johansen
Nå bør du benytte tiden frem til årsskiftet med å kjøpe deg ny MC, snøscooter eller ATV/UTV om du vil spare deg for 2,8 prosent i avgift. Utgangspunktet for justeringer i Statsbudsjettet som ble fremlagt i dag er at dagens avgifter indeksreguleres med 2,8 prosent, hvilket betyr at avgiftsnivået beholdes på samme nivå i 2023 som i 2022.
Viktig å få med seg budskapet knyttet til dagens statsbudsjett for alle som planlegger å kjøpe snøscooter.

Statsbudsjettet er lagt frem i dag. Nå bør du benytte tiden frem til årsskiftet med å kjøpe deg ny MC, snøscooter eller ATV/UTV om du vil spare deg for 2,8 prosent i avgift. Dermed er rådet klart. Nå bør du kjøpe MC, snøscooter, ATV/UTV før nyttår.

Faksimile av VG oppslag i dag. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum, Senterpartiet, la det frem i dag i Stortinget.

Statsbudsjettet
I dag la finansminister Trygve Slagsvold Vedum fra Senterpartiet frem sitt første statsbudsjett. Her videreføres avgiftsnivået på motorsykkel, snøscooter, ATV/UTV, med tillegg av indeksregulering på 2,8 prosent fra 1. januar 2022.

Per-Anton Vinje er styreleder for Motorsykkelimportørenes Forening, MCF.

– Vi har et klart råd til alle som vurderer å fornye sin utstyrspark, når vi nå skriver 6. oktober. Nå har du vel tre måneder på deg til å gå til innkjøp av ny MC om du har interesse for disse kjøretøygruppene, sier Per-Anton Vinje som er styreleder for Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. Foreningen organiserer de største importørene av motorsykkel, moped og scooter i Norge.

Tor Isaksen er styreleder i ATV Importørenes Forning, AIF og sjef for BRP i Norge.

Han får støtte for dette fra Rune Norby som er styreleder i Snøscooterimportørenes Forening, SIF og Tor Isaksen som er styreleder i ATV Importørenes Forening, AIF. De håper begge forslaget som er lagt frem i dag i Stortinget blir det endelige vedtaket når statsbudsjettet for 2022 blir endelig vedtatt før jul i år.

Ole Andreas Isdahl i MC-avisa (venstre), Terje Bredal som er styreleder i Norsk MC-forhandler Forening (NMCF) og MC-guide Ralf Braun utenfor Straand Hotel.

– Dette er hyggelig lesning for oss forhandlere, sier Terje Bredal i Norsk MC-Forhandlerforening (NMCF). Vi oppforer alle som vurderer å kjøpe MC å gjøre det nå før nyttår. Vi kan vel også anta at det vil komme prisjusteringer fra importørene over nyttår som følge av økte kostnader i form av frakt, strøm og andre kostnader, understreker Terje Bredal. Han er også eier og styreleder for en av landets største motorsykkelbutikker, Speed Motorcenter AS, i Sandefjord.

Rune Norby er styreleder for Snøscooterimportørenes Forening, SIF.

Jone Blikra, Arbeiderpartiet
– Statsbudsjettet har som mål å lette hverdagen for folk i en vanskelig tid, sier Jone Blikra fra Arbeiderpartiet. Han sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, har bakgrunn fra politiet/UP og deltok på den Motorsykkelpolitiske debatten under Arendalsuka i høst.

Jone Blikra, stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet. Her med en Triumph Rocket.

– Både økende priser og renter er en belastning for vanlig folk. Det er noen endringer i avgiftssystemet for personbiler og jeg er veldig glad for at mc-folket ikke nå blir belastet med økning, sier Jone Blikra.

Nils Michael Nilsson Ramsøy fra Senterpartiet. Her fra den motorsykkelpolitiske debatten i Arendalsuka.

Nils Michael Nilsson Ramsøy, Senterpartiet
– Vi i Senterpartiet er opptatt av å sikre at MC, snøscooter og ATV/UTV parken blir modernisert til nye miljøvennlige modeller som også er mer trafikksikre. Det er igjen viktig for arbeidet med Nullvisjonen. Derfor er det hyggelig at vi i dag har kunnet videreføre dagens avgiftsnivå, sier Nils Michael Nilsson Ramsøy for det andre regjeringspartiet, Senterpartiet. Han er til daglig politisk rådgiver for Senterpartiet i Transport og kommunikasjonskomiteen.

Eddie Mathisen fra Førerutvikling.no sammen med stortingsrepresentant Tage Pettersen fra Høyre på Rudskogen ved sesongstart i regi av Bikelife Norge og TV2 i april.

Tage Pettersen, Høyre
I Høyre har vi mange som er interessert i motorsykkel, snøscoote og ATV/UTV. En av dem er Tage Pettersen. I en kommentar til Reitwagen.no i dag sier han:
– Det er bra at avgiftene ikke justeres i det forslaget som er lagt frem, sier Tage Pettersen i Høyre. Selv om sitter i Familie- og kulturkomiteen er han aktiv både i idretten som president i Norges Ishockeyforbund i Idrettsforbundet og å delta i MC-politiske tema. Han er selv aktiv motorsyklist og kjøpte seg ny motorsykkel tidligere i år. Prisjusteringen på 2,8 prosent er bare indeksregulering av dagens avgift med 2,8 prosent, hvilket betyr at avgiftsnivået beholdes på samme nivå i 2023 som i 2022.

En ivrig og aktiv motorsyklist på Stortinget. Morten Stordalen, Fremskrittspartiet. Han er også president i Løvebakken MC som er Stortingets egen MC-forening.

Morten Stordalen, Fremskrittspartiet
– Etter dagens avgiftssjokk for landets bilister i det nylig fremlagte statsbudsjettet så er det gledelig å se at regjeringen ikke gjør konkrete avgiftsendringer for MC, snøscooter og ATV/UTV, sier Morten Stordalen fra Fremskrittspartiet. Han sitter i Transport- og kommunikasjonskomiteen og er også aktiv motorsyklist. Stordalen er også president i Løvebakken MC som er Stortingets egen MC-klubb.

– Riktignok prisjusteres avgifter på MC, snøscooter og ATV/UTV med 2,8%, slik sett bør folk som vurderer å kjøpe ny MC benytte muligheten til det nå, sier Stordalen.

Stadig flere kvinner kjøper seg MC. Her med Eli Johanne Stene som er president i WIMA, damer på MC i Norge.

– Særlig ville jeg benyttet muligheten på vei inn i den kommende sesongen. Det er ikke gitt at dagens lave avgifter på MC blir fredet når regjeringen kommer med sitt neste statsbudsjett høsten 2023, understreker Stordalen. For Fremskrittspartiet har det alltid vært viktig å redusere avgifter knyttet til kjøretøy, også MC, snøscooter og ATV/UTV. Det betyr at terskelen senkes for at flere kan kjøpe nye og tryggere kjøretøy i disse kategoriene. Det er et av mange viktige bidrag for å redusere ulykker og støtte opp om arbeidet med Nullvisjonen.

Dagens statsbudsjett betyr at vi trolig får enda flere moderne og trygge motorsykler på veiene. Til glede blant annet for vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

 

Share via
Send this to a friend