Spanske veier har mye å by på

May Liss Urang
Har du noen gang vurdert å ta med deg din MC til Spania for å kjøre på morsomme veier? Sette din sykkel på en MC transport til Spania, fly ned og plukke den opp der? Om ikke tanken har slått deg, så bør du vurdere om dette kan være noe for deg når situasjonen med Covid 19 bedrer seg.

Fredag 25. oktober for nøyaktig ett år siden møttes 30 personer på Gardermoen for avreise til Spania sammen med NAF MC Oslo og en uke med kjøring på MC, avslapping og hygge. 23 motorsykler var satt på lastebil søndagen før med MC transport til Spania og Almuñécar, hvor de skulle tilbringe uken og ha base på hotell Bahia de Almuñécar. Hotellet stilte med garasjeanlegg så alle sykler skulle stå trygt om natten.

Det var lagt opp til en klubbtur med følge av ektefeller uavhengig av om ektefelle ønsket å være passasjer eller kun fotturist. Derfor valgte vi også å ha base på ett sted, sier tursjef for NAF MC Oslo, Leiv Harald Dahlseng.

Tursjef i NAF MC Oslo. Leiv Harald Dahlseng

 

Kjøreopplevelser i kø
Turkomiteen hadde lagt opp til en uke med mange kjøreruter, så her var det litt av hvert man kunne oppleve. Og for de som ikke ønsket å kjøre MC var det mulighet for både strand, sol og sightseeing. Byen Almuñécar var også full av gode restauranter.

Lørdag morgen ble motorsyklene hentet på lastebilen og parkert utenfor hotellet klar for den første fellesturen. Det var lagt opp til en rute på ca. 21 mil og man delte deltakerne inn i 3 passe store grupper, informerte om felles kjøreregler og hvordan det gjøres nå det er mange på tur.

Wow, for en opplevelse, sier leder av NAF MC Oslo, May Liss Urang. Vi hadde ikke kjørt mange milene på hovedveien, før vi tok av på mindre landeveier og havnet i paradis. Et eldorado med sving på sving som minnet mer om en GoCart bane, men bare på landeveien i mil etter mil.

Leder i NAF MC Oslo, May Liss Urang

Det var lagt opp til turer hver dag i sør Spania i Sierra Nevada området. Et fantastisk område å kjøre i, hvor opplevelser står i kø. Det var også lagt opp til fellestur til Ronda for de som ønsket å besøke den byen. Rutene gikk i hovedsak oppe i fjellområder, og veistandarden var for det meste veldig god. Det var steder med flott utsikt utover både fjellandskap og sletter, og man passerte gjennom mindre, pittoreske landsbyer med hvitmalte murhus der enkelte gater var så trange og bratte at det var umulig å snu. Det var stort sett greit å få seg mat underveis, på tross av litt språkvansker. Det var godt å ha med seg flere som kunne litt spanske gloser.

Nydelig natur i de Spanske fjellene

Kjørerutene turkomiteen hadde fått utdelt fra transportøren var mellom 17 og 38 mil lange. Gruppene oppdaget raskt at man brukte lang tid på å kjøre rutene på de svingete veiene og hadde turstart hver dag kl. 09:00 og en målsetning om at alle skulle være tilbake til kl. 18:00 da det begynte å bli mørkt ute.

Etter turene møttes gruppene til en liten skinnbuksepils før en dusj etter en varm dag og det var tid for middag.

Kjørefri dag
Det var lagt opp til en kjørefri dag på turen. Noen valgte da å ta turen til Caminito del Rey og gikk guidet tur på hengebruer og gangveier i fjellet. Noen valgte å kjøre til Gibraltar når man først var i nærheten. Andre kjørte reserveruter de hadde fått utdelt, og noen dro på foto tur for å få litt kule bilder. De som valgte bort kjøring den dagen var fotturister i gamlebyen i Almuñécar, testet badevannet og bassenget på taket på hotellet.

Spektakulære Caminito del Rey

 

Alt har en ende
Etter 6 dager med kjøring på morsomme veier var det tid for å levere motorsyklene på lastebilen om ettermiddagen for transporten tilbake til Norge. Man kan vel med hånden på hjertet si at det var få av førerne som hadde lyst til dette. Litt avhengig av den enkeltes rutevalg hadde det blitt kjørt mellom 120 og 168 mil på 6 dager, på veier som har gått veldig lite rett frem. Det har blitt kjørt skarpe svinger, svinger med ujevn radius eller høydeforskjell, de enkelte har listet seg rundt blinde svinger og svinger som ikke tillater feil, noen ganger med hjertet litt opp i halsen, og opplevd lykkefølelse og følelse av mestring. På det meste ble det kjørt 6005 svinger, gjort 3237 girskift og temperaturen har svingt mellom 14 og 31 grader.

Vi dro på oss et par mindre fartsbøter, og hadde 3 velt fra stillestående som heldigvis ikke medførte skader på verken fører eller kjøretøy. Vi har pleid kontakt med gamle venner og blitt kjent med nye, og hatt godt selskap og gode opplevelser både før, under og etter kjøreturene, sier tursjef Leiv Harald Dahlseng

Turen ble avsluttet med felles middag på hotellet torsdag kvelden før hjemreisen tidlig fredag morgenen. Fredag 1. november på formiddagen landet flyet igjen på Gardermoen etter en fantastisk uke i Spania. Og onsdag ettermiddag kom syklene tilbake til Norge igjen.

Obligatorisk gruppefoto må til når man er på tur.

 

Dette gjør vi gjerne igjen
Dette var definitivt en tur som svarte til forventningene og litt til. Og vi kan absolutt anbefale en slik type tur for alle som er interessert. Du slipper selv å kjøre din MC frem og tilbake til Spania, noe som inkluderer flere dager med transport, bensinutgifter, overnatting, mat m.m. En slik tur tar vi gjerne en gang til, sier leder av NAF MC Oslo, May Liss Urang.

 

Litt faktainformasjon

Turkomiteen har bestått av: Leiv Harald Dahlseng, tursjef, Halvor Urang, Kjetil Lindmark og Jo Osmundsen

Planlegging av turen: Planleggingen startet året før, transportøren sto for booking av hotell og fly. Invitasjon ble sendt ut til medlemmer i februar, informasjonsmøte ble avholdt i mars, og påmeldingsfrist ble satt til medio juni.

Kjøreruter: Klubben fikk tildelt kjøreruter fra transportøren på forhånd som kunne benyttes. Disse ble tatt utgangspunkt i og turkomiteen laget ferdig filer til GPS og formidlet til deltakerne.

Felles facebookgruppe: Det ble opprettet en lukket Facebookgruppe for deltakerne. Her ble det delt informasjon i forkant av turen, under turen og etter turen. Alle bilder som deltakerne ønsket å dele ble også lagt ut der. Denne gruppen fikk også ektefelle/samboer hjemme tilgang til om han/hun ikke var med på turen men ønsket å følge med.

 

Informasjon om NAF MC Oslo finner du her:
www.nafmcoslo.no
https://www.facebook.com/NAFMCOslo
https://www.instagram.com/nafmcoslo/

 

 

Share via
Send this to a friend