Snøscooterklubber lager skiløyper

Erlend Lønnum
I vinter har flere snøscooterklubber preparert skiløyper for skifolket. I kommunene som har lagt til rette for snøscooterløyper i Norge, er det flere steder engasjerte scooterklubber som vedlikeholder, organiserer, merker og preparerer scooterløyper.
Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd.

Godt samspill
– Klubbene har godt egnet utstyr, scootere, slodder, engasjement og kompetanse på leder og løyper, sier Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR. Fellesrådet representerer 45 lokale snøscooterklubber fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord med 80.000 følgere på Facebook. I vinter har flere av de samme folkene, de samme scooterne og de samme sloddene laget skiløyper i tillegg til scooterløyper. Dette har kommet flere skigåere til gode og man ser flotte synergieffekter av friluftsliv på snøscooter og ski.

– Nå hører vi om en rekke gode eksempler fra samarbeid mellom snøscooterklubbene og lokale idrettslag, kommuner og andre som har løypeprosjekter rundt om i Norge, sier Kirkvold. Det er veldig hyggelig å høre om de gode tilbakemeldingene rundt om i landet. Dette viser noe vi har visst og sett lenge – at det går helt fint å ha både ski og snøscootere i bruk for å kunne gi flest mulig flotte naturopplevelser.

Erik Kirkvold, Snøscooterklubbenes Fellesrås (SKFR)

Etter en økt for å kjøre opp langrennsløyper.

Engerdal. Et godt eksempel.
Glenn Åhrén er ivrig snøscooterbruker og friluftsmann. I Engerdal kommune, nærmere bestemt på Drevsjø er det over 20 mil med scooterløyper og mange mil med skiløyper i flott natur. Drevsjø ligger en liten time nord for Trysil og ca 3,5 time fra Oslo. Her preparerer Engerdal Snøscooter Forening lokale skiløyper. Som aktiv i scooterforeningen, sier Glenn Åhrén at scooterforeningen synes det er viktig å vise at vi kan bidra med å legge til rette for andre fritidsaktiviteter i tillegg til snøscooter.

Glenn Åhrén i Engerdal Snøscooterforening til venstre i bildet. Fjelloppsyn Bjørnar Johnsen til høyre i bildet.

– Vi har mer enn nok plass til alle her i kommunen. Vi bruker mye tid på å holde løypene fine og har lyst til å vise noen av synergieffektene som alle friluftsmennesker får med en slik løsning. Jeg håper at andre kan se de gode effektene, bli litt rundere i kantene og bidra til at vi i fellesskap kan akseptere at folk har forskjellige interesser, sier Åhrén. Dette er første sesongen snøscooterforeningen preparerer skiløyper. Da er det ekstra hyggelig å få tilbakemeldinger om at løypene aldri før har vært så fine!

Arild Bredesen står på for snøscootersaken i Åsnes kommune.

I Åsnes kommune forteller Arild Bredesen at også her hjelper scooterklubben til med å lage gode klassiske og skøytespor.
– I min kommune har scooterklubben i samarbeid med skiklubben laget gode skispor for klassisk og skøyting med slodd og en preppemaskin fra Pisten Bully. Det er hyggelig å kunne hjelpe til med løypene, og flere av oss som kjører scooter har glede av skiløypene når vi er ute på ski.

På Hekkfjell i Setesdal sier Eiken idrettslag i et facebookinnlegg at det er preppet vakre skiløyper av Eiken Idrettslag og Eiken snøscooterklubb.

«Eiken IL og Eiken snøscooterklubb håper mange får glede av nypreppa løyper på Hekkfjellet! Innfartsveiene fra Rudlene, Landdalen og Hekkfjellveien er tråkket og driftsutgifter til dette er sponset av scooterklubben. Løypene er sammenhengende og byr på kjempeflotte turmuligheter! Det er skispor i den ene siden av løypen og deler av løypen er kjørt for å ha fine rundturer på ski🤩. Bilde er hentet fra i fjor, men værmeldingen viser strålende sol og vi går ei flott helg i møte! God tur på ski og snøscooter! Takk for samarbeidet!»

Erik Kirkvold er ofte innom i den flotte butikken til Lars Monsen på Femund Lodge. Det er flotte snøscooterløyper fra Drevsjø og opp til Femund Lodge.

SKFR er stolt over godt arbeid i snøscooterforeningene
Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes fellesråd (SKFR) er glad for å høre de gode tilbakemeldingene fra de ulike kommune med scooterløyper om samarbeidet. Han bor i Tydal hvor det også er en god scooterklubb, flere ski og snøscooterløyper.

– Det er meget hyggelig å høre om de gode tilbakemeldingene rundt om i landet. Dette viser noe vi har visst og sett lenge. – At det går helt fint å ha både ski og snøscootere i bruk for å kunne gi flest mulig flotte naturopplevelser, avslutter Kirkvold.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend