Polaris vil satse stort med Alta Motorsenter

Bjørn Richard Johansen
Alta Motorsenter kan bli viktig hjerte i Polaris satsing i Norge og Europa. Ja, det kan bli et slags europeisk senter for Polaris snøscootersatsning, skriver avisen iFinnmark. – Dette ble et veldig vellykket besøk, sier Truls Tvete til Reitwagen.no. Polaris har klare ambisjoner for vekst i Norge.
Fakismile av iFinnmark.

Satser i Norge og i Finnmark
Polaris satser stort i Finnmark. Etter at Alta Motorsenter tok over agenturet på Polaris mot slutten av 2021, har kjøretøyene blitt solgt før de har kommet inn døra, skriver iFinnmark. iFinnmark er en lokal-og nettavis utgitt i Vadsø i Finnmark.

Nylig var toppene fra Polaris Europa og en ingeniør fra USA var på besøk hos Alta Motorsenter, med mål om å gjøre Alta til Polaris norske snøscooterhovedstad.

Truls Tvete er regiondirektør Nord-Europa og sjef for Polaris i Norge.

Vellykket besøk
– Dette ble et veldig vellykket besøk, sier Truls Tvete til Reitwagen.no. Vi har klare ambisjoner for vekst i Norge. Polaris ledelsen som var på besøk i Alta ønsker å gjøre Alta og Alta Motorsenter til et slags europeisk senter for Polaris sin snøscootersatsing.

– Vi har ambisjoner for Alta og vil at byen skal bli snøscooterhovedstaden i Norge, om det ikke er det allerede. Vi ser for oss at vi kan ha testvirksomhet, prøvekjøring og utvikling her. Alta Motorsenter og Alta kan bli et slags europeisk senter for vår snøscootersatsing, sier regiondirektør Nord-Europa, Truls Tvete til iFinnmark.

– Det stemmer som iFinnmark skriver det. Vi har stor tro på satsingen i Finnmark gjennom Alta Motorsenter, sier Truls Tvete til Reitwagen.no.

Mr. Didriksson
Med seg til Alta Motorsenter hadde Truls Tvete også produktdirektør Johan Didriksson, distriktssalgssjef Arild Sundby og amerikaneren Justin Davis fra ingeniørteamet til Polaris.

– Vi har tenkt på dette en stund, men dessverre var ikke Finnmark Motorsenter villig til å gjøre den satsingen sammen med oss. Derfor skiftet vi forhandler i Alta, og nå føler vi at vi har fått en partner som vil være med å satse, sier Truls Tvete til iFinnmark.

– Det at de ikke hadde mulighet til å bli med på den utviklingen vi ønsket, må vi selvfølgelig respektere, legger han til.

Ole Steinar Østlyngen er daglig leder hos Alta Motorsenter.

Østlyngen satser med Polaris
Ole Steinar Østlyngen, Alta Motorsenter, synes det er utrolig spennende å satse sammen med Polaris.
– Det er mange muligheter sammen med dem. Vi er glade i å ekspandere og når vi treffer folk med samme interesser som oss er det utrolig hva vi kan få til. Vi kan virkelig bli store på Polaris her, og det kommer utrolig mye spennende produkter fra dem fremover, sier Ole Steinar Østlyngen hos Alta Motorsenter til iFinnmark.

Han sier også at Alta Motorsenter har et mål om å bli størst i fylket på snøscooter
– Vi klarer det ikke alene, men sammen med Polaris systemet skal vi klare det, sier han.

Alltid støttet og interessert seg for Alta
Etter at Alta Motorsenter tok over agenturet i andre halvdel av 2021, har salget på Polaris-kjøretøy gått virkelig fått fart. Kjøretøyene har så vidt rukket å komme inn døren før de har rullet ut igjen. En grunn til det er store leveranseproblemer, skriver iFinnmark.

– Vi har hatt store leveringsproblemer på grunn av pandemien slik alle andre også har hatt, men vi har konkurrenter som har fabrikker nærmere enn hva vi har. Alle scooterne vil dukke opp, men dessverre altfor sent, sier Truls Tvete før han fortsetter;
– Men bedre sent enn aldri.

Finnmarkløpet
Truls Tvete
og resten av teamet fra Polaris har selvfølgelig fått med seg snøscooter – og friluftskjøretøyinteressen i byen. Han er imponert.

– Helt siden starten på Finnmarksløpet har vi vært en av hovedsponsorene. Vi har støttet Alta og vært interessert i byen i alle år. Det har vært et sterkt område for oss på både scooter og firehjuling/ATV og UTV. Det er også en kultur her oppe at ungdommene kjører våre ATV/UTV-produkter istedenfor moped, så Alta er en utrolig spennende by for oss, sier en engasjert Truls Tvete i Polaris til iFinnmark.

– Myndighetene har også vært flinke til å legge til rette for at det skal være greit å komme seg ut i løypene og naturen. I tillegg så satser turistvirksomhetene her på vår type produkter, og vi har et godt samarbeid med mange drivere i turistnæringen i Alta som vi ønsker å fortsette utviklingen med, legger han til.

Vil utvikle mer «nordlige» snøscootere
Polaris har lenge ønsket å sende ingeniører til Alta for å «sjekke stoda» og for å utvikle scootene enda mer til våre forhold. Justin Davis fra ingeniør- teamet i USA skal nå være her i noen måneder for å rekognosere, og han har tre punkter han følger.

Fakismile av iFinnmark.

– Det første er å forstå noen av utfordringene vi møter på våre produkter her nord og løse de problemene på våre modeller. Det andre er å se på fremtiden og hvordan vi kan utvikle kjøretøyene enda bedre for slike nordlige forhold, og hvordan vi skal lage modeller eller utstyr som passer best her oppe, sier Davis til iFinnmark.

Det tredje og siste punktet han ser på er om det er en mulighet for å beholde og forsterke ingeniørteamet og testteamet i nord.

– Da kan vi fortsette å utvikle produkter som fungerer bedre i nord, sier Justin Davis. Det er spennende tider fordi ingeniørteamet er de som lager produktene fra «scratch» og som forstår hvilke funksjoner de nye modellene trenger. Vi vil fokusere mye mer på nord i våre produkter fremover.


Godt fornøyd med besøket
Ole Steinar Østlyngen
er strålende fornøyd med å få besøk.

– Vi synes det er utrolig tøft at dem er med på å satse. Bare det at vi har fått Polaris i hus er ekstremt bra, også er det utrolig gøy at toppene i Polaris kommer hit og vil noe i Alta. Det er også kult at Justin er her for å teste scootere, snakke med kunder og sjekke markedet, forteller han.

– Har du troen på at Alta Motorsenter kan bli et Europeisk senter for Polaris?

– Det er det vi håper på, men det er ikke gjort over natten. Vi har ikke hatt agenturet i et halvt år enda, og jeg synes vi har kommet langt med tanke på at vi også har hatt korona og vareforsinkelsene som følger. Spør oss igjen om fem år, så tror jeg vi har kommet langt, smiler Østlyngen lurt avslutningsvis.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend