Snøscooterens dag: Forhandlere og Snøscooterklubbenes fellesråd inviterer ordfører, rådmann og næringssjef til forhandlermarkering over hele landet 7. november

Bjørn Richard Johansen
Lørdag den 7. november arrangeres Snøscooterens dag over hele landet. Dette er et samarbeid mellom alle snøscooterforhandlere over hele landet gjennom SIF – Snøscooterimportørenes Forening og Snøscooterklubbenes Fellesråd, med 43 lokale snøscooterklubber fra Agder i Sør, til Troms og Finnmark i nord. Flere snøscooterklubber er også under etablering over hele landet.
Ståle Sømåen er hoppende glad for at det nærmer seg Snøscooterens dag i Norge. han er salgsleder for Østlandet Motorservice AS som har butikk i Elverum og i Engerdal.

Viktig for næringsutvikling i kommunen
– Vi ønsker å sette fokus på alt det positive med snøscooteren som skaper bolyst med rekreasjon og naturopplevelser, økonomiske ringvirkninger for lokalt næringsliv, samt som nyttekjøretøy i næring og redningsaksjoner, sier Erik Kirkvold som er leder for Snøscooterklubbenes Fellesråd.

Erik Kirkvold som er styreleder for Snøscooterklubbenes Fellesråd.

– Det vil bli en hyggelig ramme og vårt fokus er at vi som mindre bedrifter i kommunen bidrar til å skape vekst for næringsliv, reiseliv og offentlig sektor i kommunen, understreker Erik Kirkvold.


Populært i Alta – og alle fire snøscooter senter har show
– Vi gleder oss alltid til denne dagen. Da er det brød og sirkus. I år skal vi selvsagt følge opp anbefalingen fra Snøscooterimportørenes forening og Snøscooterklubbenes fellesråd om å invitere ordfører, rådmann og næringssjef også. Trivelig blir det også. Og god mat. Ikke minst vafler som det serveres mye av sammen med en god kopp kaffe. Det sier selger Erik Nord hos Ski-doo Senteret i Alta i en kommentar. De er landets største snøscooter senter med omsetning opp mot 100-millioner kroner.

Lynx XTERRAIN i god snø.

Forhandlerne her oppe samarbeider med Alta Museum og en aktiv veteranklubb om utstilling av brukte scootere og besøkende med interesse for snøscooter er innom alle forhandlerne denne dagen. Og ofte blir det noen gode handler også, sier Erik Nord med et smil.

Arild Bondal er daglig leder for Bondal Motor AS i Fyresdal og gleder seg til Snøscooterens dag.

Mange kommuner i Norge – et eksempel fra Fyresdal i Telemark
– Nå gleder jeg meg til Snøscooterens dag og håper vi skal få et godt oppmøte fra lokalsamfunnet og fra ordfører og andre nøkkelpersoner i kommunen som er hjemme denne lørdagen. Det er jo et helt uformelt opplegg, men vi skal stille med en god kopp kaffe. Gjennom å sette fokus på at vi også kan bidra med å skape vekst i lokalsamfunnet, knyttet til nyttekjøring i næring, naturopplevelser og redningsarbeid spiller vi alle en viktig rolle nå under Covid-19 situasjonen vi alle er rammet av, sier Arild Bondal som er daglig leder for Bondal Motor AS i Fyresdal.

Arild Bondal inviterer ordfører, rådmann og næringssjef til en god kopp kaffe lørdag 7. november.

Selskapet ble startet i 1936 av Olav Bondal. Han drev entreprenørfirma og kona Karen utviklet bensinstasjon. Deres barn Karen fortsatte som andre generasjon driften. I 2010 ble nåværende Bondal Motor AS opprettet kiosken i bensinstasjonen ble bytta ut med hage, fritid- og skogsutstyr. I dag er det en viktig Polaris forhandler og verksted i Vest-Telemark.

Ståle Sømåen i butikken i Engerdal. Kommunen opplever vekst som følge av de mange unike snøscooter løypene og traseene som er utviklet sammen med snøscooterklubben.

Østlandet Motorservice AS i Elverum og Engerdal
– Dette blir en høytidsdag. Videre må vi i år spre den over tre dager. Det er på grunn av Covid-19 og som et Corona tiltak. Det pleier å være mye folk og det er derfor best å spre det over torsdag, fredag og lørdag i år, sier Ståle Sømåen som eier og er salgs leder for Østlandet Motorservice AS. De selger blant annet Arctic Cat og Suzuki samt Beneteau. Samt mye klær og utstyr, blant annet fra Halvarssons og FXR.

Arctic cat 2021 “line up”.

De har to avdelinger i dag. Butikken i Elverum er hovedbasen. Etableringen i Engerdal så dagens lys i 2016. Østlandet Motorservice AS omsetter for ca. 18-20 millioner året.

Snøscooterens dag er et felles initiativ fra Snøscooterimportørenes forening i samarbeid med Snøscooterklubbenes Fellesråd.

– Med 8 ansatte totalt er vi en god SMB-bedrift i norsk sammenheng her i vår region, forteller Ståle Sømåen. Engerdalsavdelingen utgjør alt 2,4 årsverk.

Terje Vindal i Motorhuset Oppdal som selger BRP produkter som Lynx og Ski-Doo snøscootere.

Snøscootersesongen starter med denne flotte dagen i Oppdal
– Vi bruker alltid å markere Snøscooterdagen, og det skal vi også i år. Årets arrangement blir selvsagt preget av at det er Corona-tiltak, så vi vil spre det over flere dager. Men jeg kan love en god markering og gode tilbud til kundene. Vi har tradisjon for å tjuvstarte sesongen litt i forbindelse med denne dagen, sier daglig leder Terje Vindal i Motorhuset Oppdal som selger BRP produkter som Lynx og Ski-Doo snøscootere. Selskapet med 17 ansatte i Oppdal vil i år omsette for mellom 65 og 70 millioner kroner.

Einar Grindvold er styreleder i Snøscooterimportørenes Forening og stor BRP patriot.

Gøy med felles løft i snøscooterbransjen
– Lokale representanter fra Snøscooterklubbenes Fellesråd og snøscooterklubbene i kommunene og fylket vil også være til stede i forbindelse med arrangementet lokalt, sier Einar Grindvold, som er styreleder i Snøscooterimportørenes Forening. Han er til daglig distriktssjef i BRP i Norge med forhandlere over hele landet.

Truls Tvete er adm. direktør i Polaris og tror på stor interesse for snøscooter og ATV denne vinteren.

Forhandlere inviterer
– Nå er forhandlerne i gang med å invitere den lokale ordfører og politiske ledelse i kommunen, samt rådmannen og næringssjefen til å komme å besøke forhandleren på Snøscooterens dag den 7. november, sier Truls Tvete som er adm. direktør i Polaris i en kommentar. Vi hadde forhandlersamling nå denne uken på Gardermoen og fikk veldig god tilbakemelding på initiativet.

Yamaha SXVenom MTN i god driv.

– Det er ute i den lokale forhandler at det virkelig diskuteres snøscooter og når vi nå setter fokus på snøscooterens dag blir det en ypperlig anledning for å invitere kunder og andre til en god kopp kaffe og diskusjon om næringsutvikling i kommunen, sier Thomas Lindh som er Product Manager PV, PV Division, i Yamaha Motor. Han har ansvaret for snøscooter markedet i Norge og er også langvarig styremedlem i Snøscooter Importørenes Forening.

Hele styret med Erik Kirkvold i spissen i Snøscooterklubbenes Fellesråd er klar til å hjelpe.

– Det er nå en svært positiv trend knyttet til snøscooter rundt om i landet og det er derfor en flott måte å markere den økte interessen, ved å skape et spennende innhold sammen med forhandlerne, sier Thommas Fylling i Erling Sande i en kommentar. Han er salgs og produktsjef ATV & SS hos Erling Sande.

Ståle Sømåen gleder seg til å invitere til Snøscooter dagen hos Østlandet Motorservice AS som har butikk i Elverum og i Engerdal.

For mer informasjon om Snøscooterens dag:
Kontakt din lokale forhandler eller Erik Kirkvold, styreleder, Snøscooterklubbenes Fellesråd, mobil 977 11 626, e-post: erik.kirkvold@gmail.com

For mer informasjon om Snøscooter Importørenes forening: Arve Lønnum, sekretær, Advokatfirmaet ADLO, mobil 901 18 900, e-post: al@adlo.no – se også www.snoscooter.no

Share via
Send this to a friend