Snøscooter, motorsykkel og sesongkjøretøy: Ny elektronisk av og påregistering av kjøretøy uten å levere skilter.

Erlend Lønnum
Denne ordningen er god for alle med snøscooter og motorsykkel. Til høsten lanserer Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som gjør det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.


God og enkel løsning

Med den nye løsningen kan du beholde skiltene på kjøretøyet og av- og påregistrere på nett, i stedet for å fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og levere skiltene.
– Vi berømmer Statens Vegvesen for denne løsningen. Det vil gjøre hverdagen for oss mye enklere knyttet til av- og påregistrering på nett, sier Erik Kirkvold som er leder av Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR. Fellesrådet representerer 45 lokale snøscooterklubber fra Agder i sør til Troms og Finnmark i nord med 80.000 følgere på Facebook.


Oppstart 12. september

Dette gjelder fra 12. september 2022 slik at flere med f.eks snøscooter som bare brukes deler av året kan spare forsikringspremie og trafikkforsikringsavgift kommende sommersesong uten å ta to turer til og fra trafikkstasjonen.


Opp mot 200 000 besøk fjernes

Hvert år er det 200 000 som møter på trafikkstasjonen for å midlertidig avregistrere kjøretøyet. Det er ofte eiere av motorsykler, bobiler og snøscootere som skal sette bort kjøretøyet for sesongen. Da må de på en trafikkstasjon og levere inn skiltene.

Når de skal ta i bruk bobilen eller motorsykkelen til våren må de hente skiltene igjen på trafikkstasjonen. Det slipper de fra 12. september.


Husk forsikring

Når kjøretøyer avregistreres går det automatisk en melding til forsikringsselskapet som sier opp forsikringen. Ønsker du å holde kjøretøyer forsikret mot f.eks. brann og tyveri i vintersesongen må du huske å si ifra til forsikringsselskapet.

Når våren nærmer seg, og sykkelen igjen skal ut på veien må det tegnes en ny forsikring før det er mulig å påregistrere kjøretøyet.


Smart og god digital løsning

Dette er en løsningen som gjør hverdagen enklere for mange brukere, mener Reitwagen.no.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend