Senterpartiets Sandra Borch: ATV-nekt i Røyrvik i Trøndelag er galskap.

Bjørn Richard Johansen
Tanja og Morten Staldvik Wallervand i Røyrvik fikk nei fra Miljødirektoratet til å frakte proviant og utstyr til hytta de leier ut til jegere og friluftsfolk. Nå tas saken opp i Stortinget, skriver Namdalsavisa.
Stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp) spør miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

– Dette er galskap satt i system. Vi har en næringsutøver som blir fratatt muligheten til drive næring, og vi har en kommune som fatter vedtak som blir overkjørt av Statsforvalteren, sier stortingsrepresentant Sandra Borch (Senterpartiet).

Miljøminister Sveinung Rotevatn (V) får spørsmål fra stortingsrepresentant Sandra Borch (Sp).

Hun har nå levert inn et skriftlig spørsmål til miljøminister Sveinung Rotevatn (Venstre), der hun tar opp akkurat denne saken, skriver Namdalsavisa.

– Vi ser slike saker gang på gang. Dagens regjering, med Venstre i spissen, har strammet inn reglene for barmarkskjøring på en måte som gjør at Statsforvalteren i økende grad er inne og gjør om på vedtak fattet i kommunene. Slik kan vi ikke ha det, sier Sandra Borch til Namdalsavisa.

Overhallaordfører Per Olav Tyldum (Senterpartiet).

Utrolig med forslag om helikopter som alternativ til ATV
Det å foreslå helikoptertransport i stedet synes Overhallaordfører Per Olav Tyldum (Senterpartiet) er helt utrolig.

– Det er i alle fall ikke miljøtenkning som ligger bak.
– Dette er en type problemstilling som ikke bare gjelder oss. I Lierne har dette vært ei utfordring lenge, og flere som driver utleie har fått nei til å bruke ATV opp til utleiehyttene, sier Tanja Staldvik Wallervand til Namdalsavisa.

De har ingen intensjon om å ødelegge sitt eget terreng.
– Tvert imot. Er det så bløtt at vi setter spor med kjøringa, utsetter vi turen. Et oppkjørt og ødelagt terreng er ikke ei opplevelse vi kan selge til gjestene våre.


– For at vi skal få økt råderetten til kommunene i tilsvarende saker, har vi også fremmet et forslag til Stortinget om at motorferdsel i utmark skal bli en del av plan- og bygningsloven. Det vil gi kommunene mer handlingsrom og makt, og redusere Statsforvalteren sin mulighet til å overprøve kommunale vedtak, sier Sandra Borch til Namdalsavisa.

Forside: Faksimile av oppslag i Namdalsavisa.

Share via
Send this to a friend