Suksess for «Takk for at du så meg» aksjon i regi av NMCU Oslo/Akershus i helgen

Bjørn Richard Johansen
Våren har kommet og med den en drøss av motorsykkelentusiaster som er mer enn ivrige på å komme ut av vinterdvalen. Lørdag 24. april rullet mange motorsykler rundt på veiene i Oslo/Akershus, ikledd gule vester med påskriften «Takk for at du så meg»!

 

Flott oppslag om aksjonen i Østlandets Blad.

– For de lokale kretsene i NMCU, Norsk Motorcykkel Union, har det lenge vært en tradisjon å markere at motorsyklistene etter en lang vinter igjen er ute på veiene, forteller Kjell-Einar Ofstad som er leder for NMCU Oslo/Akershus.

Godt oppmøte og stort engasjement.

Mål å få færre ulykker
– Målet er at det skal skje færre ulykker der motorsykler er involvert. Vi ønsker at bilister og andre trafikanter skal være mer oppmerksomme på motorsyklistene, sier Ofstad.

– Dessverre er det en god del bilister som ikke helt har øyne for motorsykler og feilberegner både avstand og fart. Dette kan lett føre til svært farlige situasjoner. Noen ganger virker det som om bilister kun er opptatt av å se etter andre biler og fullstendig overser motorsykler og andre tohjulinger, sier Kjell-Einar Ofstad. Biler som svinger inn på vei enten fra gårdsplass, parkeringsplass eller i et veikryss og ikke ser motorsykkelen kan skape uønskede situasjoner i trafikken og i verste fall forårsake alvorlige ulykker.

Turid Bondevik nestleder NMCU Oslo/Akershus og Kjell-Einar Ofstad er leder i fylkeslaget.

NMCU er viktig
– NMCU er en uavhengig og landsdekkende MC-politisk organisasjon som samarbeider med myndigheter og organisasjoner i arbeidet for at motorsyklister kan dyrke sin interesse, uten for mange begrensninger, på en trygg måte for alle, i et positivt miljø, sier Turid Bondevik som er nestleder i NMCU i Oslo/Akershus.

Klart for aksjon om å bli sett på veien.

Godt fornøyd
– Vi er veldig godt fornøyde med aksjonen. Bare på Tyrigrava møtte det 25 motorsyklister opp, forteller Turid Bondevik. Vi kjørte i samlet flokk over på Hurumlandet, via Oslofjordtunnelen, og inn i Oslo igjen. Folk var både gira og positive, og jeg tror vi fikk markert oss ovenfor bilistene, at vi er på veiene igjen nå. Det morsomme var aldersspennet og hvor forskjellige både folk og sykler var.

En motorsykkel er relativt liten sammenlignet med en bil og kan dermed være mindre synlig i trafikkbildet.


«Se oss»

– Med «Se oss»-aksjonen ønsket vi å sette fokus på traffikkksikkerhet for alle. Vi ønsker å gi en påminnelse om at det nå er mange MC-sjåfører ute på veiene våre. Vår oppfordring til bilister er at de er oppmerksomme og viser hensyn, forteller Turid Bondevik.
– Følg med i speil og sjekk blindsonen før feltskifte. Ha også tanke for at det er motorsykler på veien som kan komme både forfra, bakfra og fra sidene. Vurder og beregn riktig med tanke på fart og avstand og tenk sikkerhet for deg selv og andre.


NMCU og alle motorsyklister ønsker en trygg og glad kjøresesong både for oss selv og andre trafikanter, avslutter Kjell-Einar Ofstad leder og Turid Bondevik nestleder NMCU Oslo/Akershus

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend