Røros Bryggeri lanserer Bikelife øl: «Støttepils» blir et eget merke

Bjørn Richard Johansen
Noe av det hyggelige etter en flott dag på motorsykkelen er å slappe av med et godt glass. Nå kommer Norges første «støttepils» i samarbeid mellom det tradisjonsrike Røros Bryggeri og Bikelife Norge.
Fra venstre: Morten Hermo, kontor- og lageransvarlig, Jørgen Langeng, brygger og kvalitetssjef, Jones Mikkelsen, bryggerimester, Robert Holm, daglig leder og Per Grindstad, salgssjef. Petra Ruzic er produksjonsmedarbeider og tilrettelegger og var ikke tilstede når bildet ble tatt.

Røros Bryggeri, som opprinnelig ble etablert for 122 år siden, har i de senere år fokusert på å utvikle en rekke ølsorter som har blitt populære i det norske markedet. De selger sine produkter i dagligvarehandel og på hoteller og restauranter. Nå lanserer de en egen «støttepils» sammen med Bikelife Norge.

Det er flotte Hubriding.no ruter ut fra Røros Hotel. Se mer på Hubriding.no og på Røros Hotel sine nettsider.

Røros – Historisk sted med Hubriding.no ruter
Røros er også et historisk sted i Norge, hvor det blant annet også er kjørt opp Hubriding.no ruter ut fra Røros Hotel. Litt fakta også om Røros: På sørsamisk Plaassja (tettsted) og Rosse (kommunen), er en kommune og bergstad i Trøndelag. Kommunen grenser i nord til Tydal og Holtålen, i sørvest til Os i Østerdalen, i sør til Engerdal og i øst til Härjedalen i Sverige. Tettstedet Røros har ca. 4.000 innbyggere hvorav 6 jobber hos Røros Bryggeri. Det er Robert Holm som daglig leder, Jones Mikkelsen, bryggerimester, Jørgen Langeng, brygger/kvalitetssjef, Morten Hermo, kontor- og lageransvarlig, Per Grindstad, salgssjef og Peter Ruzic som er produksjonsmedarbeider.

Et annet flott Hubriding.no motiv fra Røros.

UNESCO listen over historiske steder
Grunnlaget for Rørossamfunnet var historisk bergverksbedriften Røros Kobberverk og byen omtales følgelig som Bergstaden eller rettere Sta’a på lokal dialekt. Det er store kulturminneinteresser i området, og hele Røros bergstad og Circumferensen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Robert Holm er daglig leder for Røros Bryggeri. Her har han åpnet en Bikelife “støttepils”.

Øl er tradisjon og lokalmat
– Øl er tradisjon i Norge og Røros Bryggeri ser det som viktig å være til stede med produkter tilpasset ulike brukergrupper, sier Robert Holm som er daglig leder for Røros Bryggeri. Oss bekjent er vi de eneste som har satset på å lage et eget brygg perfekt som «støttepils». Han forteller at bryggeriet produser både øl og mineralvann basert på en 100 år gammel familietradisjon.


Støttepils
Det å avslutte en lang og fin kjøredag med hyggelig samvær og en god pils er en tradisjon i Norge så vel som internasjonalt.

– Vi hadde hørt om begrepet «støttepils», som er en populær måte å avslutte en flott kjøredag på, og tenkte dette er en kategori vi bør utvikle et eget produkt for, sier Robert Holm som er daglig leder for Røros Bryggeri. Derfor tok vi kontakt med Bikelife og Thomas J. Winther og René Holmen og hørte om det ville være interessant å teste dette nå i sommer og høst.

Foto fra utviklingsprosessen hos Røros Bryggeri.

– Vi har reist Europa rundt og lært ølbrygging av de beste. Oppskriftene er nye, men basert på flere hundre år gamle øltradisjoner og bruk av lokale råvarer fra Rørostraktene, sier Robert Holm.

René Holmen til venstre og Thomas J. Winther i Bikelife Norge til høyre.

Morsom ide
– Vi var positive fra første stund og gleder oss nå til å få testet Bikelife ølet rundt om i Norge. De som ønsker å få mer informasjon om hvordan man kan få bestilt produktene kan ta kontakt med Røros Bryggeri, sier Thomas J. Winther i Bikelife Norge. Det blir artig å se responsen på dette når vi nå får testet det gjennom sensommer og høstsesongen, forteller han engasjert.

Teamet i Røros Bryggeri.

Klassisk lett type
– I alt er det produsert 3.000 liter og 9.000 bokser til årets sesong, forteller Robert Holm. Ingrediensene er vann, maltet bygg, gjær og humle. Vi kan love en lys og lett pils, avslutter Holm på telefon fra Røros, nettopp tilbake fra ferie i Kroatia.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend