Reitwagen.no med tips om enkel daglig kontroll av ATV og UTV

Erlend Lønnum
En trygg tur eller arbeidsrunde på din ATV eller UTV starter med at den er i god teknisk stand. Det tar kort tid å gjennomføre en enkel daglig kontroll av maskinen. Les mer i Reitwagen.no saken nedenfor.


Det vil gjøre det enklere, morsommere og sikrere å bruke din ATV og UTV. En huskeregel B.L.O.D. Bremser – Lys – Olje – Dekk.


Bremser
Sjekk at bremseanlegget tåler maks trykk. Klem inn bremsene, hold og sjekk at de ikke gir etter. Gir de etter, vil du miste effekten ved oppbremsing, og risikere å treffe hindringer du ellers kunne stoppet for.


Lys
Sjekk at lysene på ATV eller UTVen fungerer som de skal. Brukes maskinen i terrenget kan lampene bli revet av eller knuse. Blinklys, bremselys, nærlys, fjernlys og baklys.


Olje
Gjør en visuell inspeksjon under maskinen og se at det ikke drypper olje av den. Se inn under for og bakhjulene at det er tørt og og ikke drypper eller svetter fra noen komponenter. Sjekk kjølevæskebeholderen, og se til at nivået et mellom markeringen på MIN/MAX.


Dekk
Gjør en visuell inspeksjon av dekkene, sjekk at det er tilstrekkelig mønster med jevn slitasje, har riktig lufttrykk og ikke har synlige rifter og sprekker. Husk at når dekkene blir eldre, blir gummien sprø og får dårligere egenskaper.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend