Reitwagen.no styrker satsing på MC, snøscooter og ATV nyheter i Norge: Kenneth Nordahl-Pedersen (53) ny ansvarlig redaktør i Reitwagen.no

Bjørn Richard Johansen
Kenneth Nordahl-Pedersen, som er en av Norges mest erfarne motorsykkeljournalister, blir ny ansvarlig redaktør i Reitwagen.no. Reitwagen.no er den ledende norske informasjonsportalen med fokus på MC, ATV/UTV, snøscooter, vannscooter, båt og flotte biler – hvor alt som omtales sees ut fra motorsyklistens ståsted. Videre er nettstedet aktiv i å løfte frem og omtale viktige samfunnsaktuelle forhold knyttet til MC, så vel som de aktuelle kjøretøygruppene.
Kenneth Nordahl-Pedersen, ny ansvarlig redaktør i Reitwagen.no.

Store planer for 2024
Det er en stor MC, snøscooter og ATV patriot som nå blir ansvarlig redaktør i Reitwagen.no. Siden etableringen i våren 2018 er det skrevet hele 590 artikler om de aktuelle kjøretøygruppene i den digitale nyhetsportalen. Hovedfokus har vært å dekke kjøreopplevelser i Norge, artikler om viktighet om å nå nullvisjon vedtatt av Stortinget, førerutvikling og gode kjøreteknikker, artikler om nye motorsykler/kjøretøy og artikler om organiseringen av motorsykkelinteressen i Norge.

Per-Anton Vinje er styreleder i Motorsykkelimportørens Forening, MCF.

Kenneth Nordal-Pedersen
– Vi er veldig glade for at Kenneth Nordahl-Pedersen tar stafettpinnen videre i Reitwagen.no, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørens Forening, MCF. Foreningen, som representerer alle de store MC-merkene som selges i Norge, var i sin tid sentral i initiativet om å utvikle en digital norsk plattform for informasjonsdeling i Reitwagen.no portalen i Norge. Nordahl-Pedersen er utdannet fra Krigsskolen og har blant annet skrevet for Bike i mange år.

Odd Terje Døvik i NMCU og René Holmen og Thomas J. Winther i Bikelife Norge.

– Jeg vet Kenneth Nordahl-Pedersen er klar for å gjennomføre testturer på årets nye modeller, og gleder seg til å brette opp ermene i den nye rollen. Her er det viktig at alle vi medlemmer i MCF bidrar med å invitere. Nordahl-Pedersen er kjent som dyktig på kjøring, så vel som alt det tekniske knyttet til motorsykkelen, sier Per-Anton Vinje i MCF. Nå bidrar vi til at vi får en organisering som vil styrke utviklingen av Reitwagen.no som en viktig norskbasert nyhetsportal fremover.

Reitwagen.no fortsette også å være sentralt med i ulike arrangement og møteplasser hvor motorsykkelismen står sentralt som MC Messen, Hubriding.no, Motorsykkelens Digitale Uke, Vårslippet m.m. Videre knyttet til arrangement som Snøscooterens Dag for snøscooterbransjen.

Fra tur i Himalaya på MC. Kenneth har opplevd det meste på to hjul og motor rundt i verden.

Motorsykkelentusiast
Kenneth Nordahl-Pedersen er definitivt en motorsykkelentusiast, men en altetende sådan. Han har tidligere vært knyttet til Bike i mange år, og har vært en sentral del av Reitwagen.no redaksjonen siden oppstarten. Det sies om Nordahl-Pedersen at han mener MotoGP er den ypperste av alle motorsporter, synes amatørene som deltar i Dakar er de ekte heltene, og han selv kjører gjerne inn i solnedgangen på en custom-sykkel. Kenneth digger Vespaen til samboeren. Han liker å reise, og har kjørt motorsykkel i nærmere 50 land. I årene fremover har han planer om å dra med seg eventyrlystne motorsyklister på spennende reiser rundt om i verden, i tillegg til å bekle sin vanlige jobb og ha ansvaret for Reitwagen.no som en av sine sentrale hobbyer.

590 motorsykkelsaker så langt. Fullt trykk på motorsykkel saker i 2024 også!

Digitale flater
– Det er moro å få denne muligheten. Hovedfokuset mitt, og dermed Reitwagen.no sitt, blir fortsatt å fremme den positive motorsyklismen. Vi skal formidle kjøreglede i alle former, og jobbe for å forene alle gode krefter som har en felles interesse i motoriserte aktiviteter, sier Kenneth Nordahl-Pedersen. Videre være flinke å dele våre artikler, bilder og videoer i ulike digitale kanaler som på nett, via Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn m.m.

Morten Gjestad hos Erling Sande AS er med i redaksjonsrådet. Her vil flere aktører bli invitert til å delta for å bidra til å utvikle mer norsk MC stoff fremover.

Redaksjonsråd
Samtidig etablerer redaksjonen et redaksjonsråd med interesse for MC, ATV/UTV, snøscooter, vannscooter, båt og flotte biler. Det er disse kjøretøygruppene som følger og leser stoffet som legges ut i Reitwagen.no. I redaksjonsrådet sitter bl.a. Per-Anton Vinje, Morten Gjestad, Steinar Sandbye, Anton Vestavik, Kenneth Nordahl-Pedersen og Bjørn Richard Johansen. Videre vil andre aktører fra blant andre Norges Motorsportforbund, NMF, Norsk MC-Forhandlerforening, NMCF, Norsk Motorcykkel Union, NMCU, WIMA – som jobber for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel m.fl. bli invitert inn i redaksjonsrådet.

Steinar Sandbye var styreleder i MCF i flere år. Nå blir han med i det nye redaksjonsrådet.

Informasjonsportal
– Som informasjonsportal- og medieaktør skal vi ikke innta rollen som «vaktbikkje», men snarere være en kanal for inspirasjon, entusiasme og kjøreglede. Videre løfte frem viktige budskap knyttet til å nå målene i nullvisjon enstemmig vedtatt i Stortinget, sier Nordahl-Pedersen. Det innebærer at vi i noe større grad skal presentere produkter og nyheter, i tillegg til gode historier. Samtidig skal vi være en kanal for saker som er viktige for oss motorsyklister, og som påvirker hobbyen vår.

– Det er viktig for oss å bygge gode relasjoner til alle aktører i bransjen, og jeg ser frem til hva vi kan få til sammen, avslutter Kenneth Nordahl-Pedersen, som overtok rollen nå ved årsskiftet.

Tidligere samferdselsminister Knut Arild Hareide i samtale med Bjørn Richard Johansen i forbindelse med Straand Treffet. I bakgrunn Lars Arne Straand, adm. direktør på Straand Hotel og sentral bak Hubriding.no.

Samfunnsredaktør
Bjørn Richard Johansen blir samfunnsredaktør i Reitwagen.no med ansvar å dekke stoff knyttet til bransjens politiske utfordringer og organisasjonslivet rundt de aktuelle kjøretøygruppene. I rollen rapporterer han til ansvarlig redaktør Kenneth Nordahl-Pedersen.

– Dermed trekkes det en god linje til å ivareta rollen som politisk kommunikasjonsrådgiver for Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, ATV Importørenes Forening, AIF, og Snøscooterimportørenes Forening, SIF. Gjennom det sikrer vi at Bjørn Richard kan løfte frem det som er viktig av saker for oss alle, avslutter Per-Anton Vinje.

Eli Johanne Stene er president i WIMA.

– Vi synes det er veldig hyggelig å bli spurt om å delta i redaksjonsrådet og stiller selvsagt opp, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA. Hun har også vært aktiv med i Reitwagen.no teamet siden starten, sammen med Anette Sundsbak som også har laget en rekke reportasjer.

Odd Terje Døvik, leder i sentralstyret i NMCU og Siv Mossleth fra Senterpartiet.

– Vi gleder oss også til å bidra i redaksjonsrådet som nå blir etablert, sier Odd Terje Døvik som er leder for sentralstyret i Norsk Motorcykkel Union, NMCU

Kenneth Nordahl-Pedersen, ansvarlig redaktør, Reitwagen.no

For ytterligere informasjon:
Kenneth Nordahl-Pedersen, ansvarlig redaktør, Reitwagen.no, mobil 951 57 201 og e-post: knp@nettpartner.no

Kort om:
Reitwagen.no har ambisjon om å bli den ledende digitale informasjons- og nettportalen for alle med interesse for motorsykkel/MC, ATV (All-terrain vehicle), UTV (Utility Terrain Vehicle), snøscooter, vannscooter, båt og bil/classic cars i Norge. Reitwagen.no – er navnet på den første motorsykkelen som ble laget i 1885 av de tyske oppfinnerne Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach i byen Stuttgart i Tyskland. Den var en sykkel med petroleumsdrevet motor, og fikk navnet Reitwagen.no (fritt oversatt «ridebil»). Motorsykkelimportørenes Forening (MCF), Snøscooterimportørenes Forening (SIF) og ATV-Importørenes Forening (AIF) var fødselshjelpere for å få prosjektet lansert våren 2018. Reitwagen.no ble etablert våren 2018.

Flere vil bli invitert inn i redaksjonsrådet til Reitwagen.no. Anton Vestavik hos Kellox blir et av medlemmene i rådet.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend