Populær MC-butikk søker ny eier: Monsterbike – Drammens mest kjente MC butikk for salg

Bjørn Richard Johansen
Den kjente MC-butikken Monsterbike i Drammen vil få nye eiere. Det er klart etter at daglig leder og eier Torgeir Jahren (43) har bestemt seg for å selge butikken til nye eiere. Årsaken er at han i starten av august fikk et plutselig hjertesignalforstyrrelse som har medført at han må omstille livet. Jeg har lagt grunnlaget for en vekstbutikk, men må prioritere helsen, barna og familien i litt større grad. Vi har lagt et kjempegrunnlag for en ny driver og har 13 fantastiske ansatte, sier Torgeir Jahren.
Torgeir Jahren i Monsterbike butikken.

Men på motorsykkel blir han å se mye fremover. Til helgen blant annet på Straand Treffet 2020 i Vrådal i Telemark.

En suksess fra dag en
Torgeir Jahren ble ansatt i Monsterbike i 2008 som verksmester. I 2009 fikk han mulighet til å overta butikken. Den gangen omsatte den for 3 millioner, noe som er vokst til 35,3 millioner i fjor. Med litt over en million i driftsresultat. Selskapet har drevet i 15 år, hvorav 13 av dem med Torgeir i staben eller som eier.
– Omsetningen i år er forventet å ende på ca. 36 millioner kroner, forteller Torgeir Jahren.

Torgeir Jahren bak kontorpulten med klargjøring av en ny salgskontrakt.

– Vi har vært imponert over det vi har sett, når vi nå har planlagt for salg av Monsterbike, sier Runar Bjørnerud i Eie Næringsmegling i en kommentar. Han har verdsatt butikken til 5 millioner kroner pluss verdien av varelageret.

Runar Bjørnerud er rådgiver for Monsterbike AS og Torgeir Jahren i forbindelse med salget av Monsterbike.

– Monsterbike AS leier 567m2 forretningslokaler, 354 m2 for verksted, 142m2 for lager i underetasje samt noen kontorfasiliteter i 3 etasje. Utleier av lokalene ønsker at virksomheten skal fortsette i gode, lange og sikre leiekontrakter, sier Runar Bjørnerud.

Monsterbike butikken ligger sentralt ved E18 på vei inn mot Drammen. Gode parkeringsmuligheter helt inntil butikken.

Veldrevet
Monsterbike AS i Drammen er et veldrevet firma som har drevet handel med Motorsykler i over 15 år og forhandler en rekke kjente merker. Blant annet sterke og kjente merkenavn som: Honda, Kawasaki, Suzuki, Aprilia, Vespa, Piaggio som kjøretøy og på utstyr/bekledning: Dainese, Rukka, Shoei, Schubert, HJC, AGV og Shark. Butikken ligger i moderne lokaler i Kobbervikdalen som er et attraktivt handels- og næringsområde utenfor Drammen sentrum.

Mye flotte sykler i utvalget.

13 ansatte
Vi har kunder fra hele Østlandet så butikken er som regel full av kunder. Vi har derfor også levert solide tall i de årene jeg har eid og drevet Monsterbike.
– Vi har 13 ansatte og de fleste ønsker å bli værende i selskapet, sier Jahren. En av de som vil ønske å fortsette er Torgeir Jahren sin kjære Silje Bjørge Jahren. Hun er i dag økonomi og HR ansvarlig. Men jeg har valgt å få en annen rolle utenfor butikken, uten salgs- og personalansvar. Videre for å sikre at nye eiere kan gjøre de grep de måtte ønske, uten en 7-far i huset, sier Torgeir Jahren med et smil.

Monsterbike AS leier 567m2 forretningslokaler,354 m2 for verksted 142 for lager i underetasje samt noen kontorfasiliteter i 3 etasje, alle leieforhold vil bli dokumentert etter forespørsel til megler.

Moderne verksted i underetasjen med garasje ut mot bakre del av bygget.

Livet er viktigst. Må lytte til kroppen
Fredag 7. august startet med at jeg følte et trykk i brystet og måtte kjøres til sykehuset. Her ble jeg i tre dager og fikk god hjelp. Etter det har erkjennelsen kommet, at livet har rangen. Et vanskelig valg men som jeg tror alle vil forstå.
– Kjærligheten til kona Silje, og barna Matheus (7) og Isac (5) gjør at han har måttet ta det viktige livsvalget det er å trappe ned litt, når kroppen sier ifra.

– Familien og helsen kommer først, men MC er min store kjærlighet og jeg blir nok å finne en rolle i bransjen eller tilknytning til bransjen, sier Torgeir Jahren.

Steinar Sandbye i Motorsykkelimportørenes Forening. Han jobber hos Kawasaki importøren i Norge, Norsk Motor Import.

Ros fra alle i bransjen
– Torgeir har gjort en kjempejobb, så de som vår mulighet til å overta butikken går til dekket bord, sier Steinar Sandbye i Motorsykkelimportørenes Forening i en kommentar. Han jobber hos Kawasaki importøren i Norge, Norsk Motor Import. De har hatt et nært forhold til Jahren og Monsterbike helt tilbake til 2010.

Per-Anton Vinje i Kellox, Honda importøren i Norge vil savne Torgeir Jahren.

Han får følge av Per-Anton Vinje i Kellox, Honda importøren i Norge.
– Det er nesten uvirkelig at vi ikke skal ha daglig kontakt med Torgeir i rollen som daglig leder for Monsterbike. Men vi forstår at helsen må prioriteres først. Monsterbike har vært en utrolig populær Honda forhandler siden de startet salget av merket i 2013, sier Per-Anton Vinje.

Vi i MC-forhandlerforeningen setter utrolig pris på den innsatsen Torgeir har gjort for foreningen og bransjen. Vi tipper han blir å finne seg en spennende rolle som gjør at vi vil se mye til han også fremover, sier Terje Bredal leder i foreningen.

Terje Bredal som er leder av MC-forhandlerforeningen i Norge gir også mye ros til Monsterbike.
– Det er en viktig påminnelse for oss alle som driver gode butikker at vi må ha fokus på å ta vare på helsen. Den kommer først og det er beundringsverdig av Torgeir å klare å gjøre et så riktig valg, når kroppen sier ifra. Torgeir har vært aktiv i foreningen og vi ønsker han lykke til videre. Vi er sikker på at han blir å treffes i en ny rolle knyttet til motorsykkelbransjen fremover. Og så skal en ny driver vite at vi i MC-Forhandlerforeningen er der for å bistå med hjelp og assistanse for å sikre god drift fremover, sier Terje Bredal.

Morten Gjestad hos Erling Sande AS lover neste driver god service fra Erling Sande AS som nesten ligger dør-i-dør.

Monsterbike ligger rett ved Erling Sande AS sine lokaler i Kobbervikdalen her i Drammen. Således har vi vært mer enn en leverandør av Monsterbike sine mange populære merker.
– Butikken ligger perfekt til og vi ønsker Torgeir lykke til fremover. Torgeir er en kjernekar og jeg vet selv fra den tiden jeg drev med ansvar for Erling Sandes MC butikk at det er knallhardt arbeid. Fra vår kant ser vi bare muligheter for den som blir ny driver av butikken, sier Morten Gjestad som er Salg – produktsjef 2 hjuls avdelingen hos Erling Sande AS. De importerer Suzuki, MV Augusta, Derbi, Peugeot og el-motorsykkelen Zero i Norge.

Monsterbike har flotte lokaler og fine utstillinger av motorsykler og utstyr.

For mer kontakt om Monsterbike:

Runar Bjørnerud i Eie Næringsmegling treffes på mobil 900 100 50 og e-post rb@eie.no

Mer om Monsterbike på FINN.no

Og på internett.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend