På tur med NAF MC Oslo sin unggruppe

Jennie Katrine Urang
Spenningen var stor da jeg skulle på min første langweekendtur med ung-gjengen i NAF MC Oslo. Etter flere planleggingsmøter endte vi opp med å bruke Straand hotell i Vrådal sine leiligheter som base. Og det angret vi ikke på. Vrådal og områdene rundt bød på mange fine veier og frodig natur. Og det var ikke mangel på godt humør blant de 11 deltakerne heller.

Helgen 6.-9. august var satt av til den årlige langweekendturen med NAF MC Oslo sin Ung33 gruppe. 

Vi møttes på bensinstasjonen i Lier langs E18, med litt info før felles avreise. Med på turen var førere med mye erfaring i å kjøre på tur og noen førere med mindre erfaring, slik som undertegnede. Før avreise ble vi delte inn i to grupper. Den ene gruppa med litt lengre kjørerute, ca. 30 mil, og den andre gruppa med litt kortere rute på ca. 22 mil. 

Med godvær spådd for hele helga var stemningen på topp og forventningene høye for de 11 deltagerne. Steinar Pedersen og Fredrik Lindmark, begge deltakere i NAF MC Oslo sin ungdomskomité,  ledet hver sin gruppe. Og selv om halvparten kjørte en kortere rute, var vi framme ganske likt i Vrådal.

Kvelden gikk til en treretters på Straand Hotell, med fantastisk god mat, og ruteplanlegging for neste dag. På hotellet ble vi tatt kjempegodt i mot av en av de ansatte, som informerte oss om HUB-riding og hvilke tilbud hotellet kunne gi oss om vi ønsket.

NAF MC Oslo Ung33 – Lysebotn

HUB-riding, absolutt verdt å prøve

Dag 2 delte gruppa seg igjen i to. Den ene gjengen bega seg ut på langtur til Lysebotn. Med avreise kl. 08:00 om morgenen la de bak seg nærmere 50 mil før de var tilbake på hotellet i 18:30 tiden. Og i god NAF MC Oslo stil, kjørte de hovedsakelig omveier. 

Den andre gruppa som undertegnede valgte å kjøre med, og som syntes 50 mil ble litt langt, ble enige om å prøve ut en av rutene lagt ut på HUB-riding.no.

Vi valgte rute 5, kalt De tre vannene, som tok oss rundt Vrådal vatn, med mange flotte svinger og nydelig natur, Fyresdalvatn, med masse frodig skog rundt seg, og Nisser, som vi fulgte hele veien til Treungen, hvor vi spiste lunsj. Vi kjørte riktig nok ruta motsatt vei enn den er lagt opp til på HUB-riding.no, men det gjorde absolutt ingen ting. Det var en helt fantastisk tur, på ca 14 mil, med mye flott natur og fotograferingsmuligheter. 

Testing av HUB-riding rute nr 5, De tre vannene

HUB-riding er et konsept hvor du bor på fast plass over flere dager og nyter nye og spennende kjøreruter hver eneste dag. HUB-riding er lansert i regi av Straand Hotel sammen med Bikerdudes.no, Reiselivsnæringen i Vest-Telemark og Visit Telemark.

Hårnålsvinger og lite kjøreerfaring

Dag 3, igjen delte vi oss i to. Den ene gjengen hadde lagt opp en rute på ca 40 mil, mens resten av oss bega seg ut på en rute som skulle være ca 20 mil. Men underveis fant vi jo noen spennende veier på kartet vi bare måtte kjøre. Så vi endte vel med rundt 26 mil. Vi fant blant annet noen fantastiske hårnålsvinger, hvor veien ikke var bredere enn rundt 2,5 meter.

Og med minimal erfaring på slike veier fikk undertegnede litt høye skuldre ned denne veien, til vi nådde et platå vi stoppet på.  Da var det godt å puste ut litt igjen. For flere av oss var det første gang på slike trange veier, og vi lærte fort at det både var viktig å puste mens man kjører samt tilpasse farten. I det hele og det store gikk det ganske bra. 

Vi prøvde oss også på Fv271. Og vi var alle enige om at det var en mye kulere vei enn vi hadde trodd, og at dette ble en veldig fin dag for både de erfarne og de mindre erfarne førerne. 

Blir gjerne med på flere turer

Siste dagen snudde vi nesa hjemover. For et par av oss var dette vår første langtur. Og det var godt merkbart at noen av oss var mindre erfarne enn de andre. Vi har lært at det er kort vei fra Oslo til mange spennende veier. Å kjøre i grupper krever litt planlegging og samkjøring. Hastigheten må tilpasses og kjørelengde likeså. Middagen og det sosiale etter turene var veldig viktig og man blir kjent med andre unge med samme interesse.

Med Straand hotell i Vrådal sine leiligheter som base, har gruppa hatt mange fine dagsturer både i nærområdet og lenger unna.  En slik tur blir jeg definitivt med på en gang til.

For mer info om NAF MC Oslo se:

www.nafmcoslo.no
https://m.facebook.com/NAFMCOslo/
https://www.instagram.com/nafmcoslo/

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no