Hubriding.no kommer til Stavanger og Rogaland: De historiske hoteller tar Hubriding.no til Norges energi-hovedstad

Bjørn Richard Johansen
Hubriding.no er et kjøre- og turkonsept for MC og bil utviklet av Straand Hotel i Vrådal med hjelp av en rekke MC-og classic car entusiaster. Formålet er å gi oss som er opptatt av kjøreglede gode opplevelser på veien med motorsykkel og bil. Konseptets kjerne er gode digitale kjøreruter med utgangspunkt i et eller flere hotell i regionen. Straand-standarden for Hubriding.no ruller nå ut flere steder i landet og Region Stavanger som destinasjon og De Historiske Hotell og Spisesteder utvikler nå kjøreruter som skal inn i den tekniske løsningen på Vestlandet. Sentralt i Hubriding.no i Rogaland er hotellene Sola Strand Hotel, Kronen Gaard Hotel i Sandnes og Hotel Victoria.
Elisabeth Saupstad som er reiselivsdirektør i Region Stavanger ønsker Hubriding.no velkommen til Stavanger og Rogalands regionen. – Et viktig initiativ fra oss, sier Saupstad.

Region Stavanger ser muligheter innen MC- og Classic car turisme
Først ut, etter Telemark og Straand Hotel, er Region Stavanger og med en rekke historiske hotell i fylket. Flere hoteller og reiselivsdestinasjoner har tatt kontakt med med Hubriding-teamet og Straand Hotel for å bli en del av den nye norske og internasjonale standarden som det 156 år gamle hotellet og skysstasjonen har utviklet sammen med Bikerdudes.no og hotellets ‘fanklubb’ av MC-entusiaster. Bikerdudes.no med Ole Andreas Isdahl i spissen og et knippe MC-entusiaster med tilknytning til Straand Hotel med kompetanse på digitalisering, kommunikasjon og MC står bak initiativet for å gi bedre tilbud til sine motorsykkel og classic car besøkende gjester.

– Stavangerregionen & Ryfylke har en storslått natur med høye fjell og dype fjorder. Fra ytre skjær til lune bygder. Fra bratte utsiktstopper til grønne daler. Det er kort avstand til fjell og fjord i hele regionen. Regionen har i tillegg et sterkt og bredt kulturturtilbud og fantastiske kulinariske opplevelser, sier Elisabeth Saupstad som er reiselivsdirektør i Region Stavanger.

De Historiske Hotell har gjort en kjempejobb
De Historiske Hotel og Spisesteder ligger et hestehode foran andre hotellkjeder med fokus på motorsykkel- og classic car turisme. Fremover vil man også bygge inn landeveis sykkel og offroad sykkel i konseptet Hubriding.no.

– Standarden som er opprettet i Hubriding.no er digital løsning for å sikre kjøreruter rundt om i hele landet hvor de Historiske Hotell og Spisesteder har tatt eierskap til prosessen. Her vil hoteller og regioner som ønsker å få løsningen til sin region kunne utvikle det sammen med et historisk hotell i området. Løsningen er digital og målet er å være med å løfte servicetilbudet for alle som er på veien med motorsykkel, bil eller classic cars og landeveis- og offroadsykkel, sier Lars Arne Straand hos Straand Hotel som har vært sentrale i å utvikle den nye digitale reiselivsstandarden for Hubriding.no. Straand Hotel er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder. Her har vi også fått solid støtte og backing av prosjektet Fjelltelemark.no som er et reiselivsinitiativ i regi av Vest Telemark kommunene. Her inngår en rekke aktører inkludert Visit Telemark og Vestfold og Telemark fylkeskommune, sier Katrine Straand som driver hotellet sammen med Lars Arne Straand.

Motorsykkel og classic car turisme har virkelig slått an, sier Nils Henrik Geitle i De Historiske Hotel og Spisesteder.

– Dette er en helt ny form for turisme og servicefokus fra hotellene og spisestedene i Norge, og jeg er utrolig stolt over at vi i De Historiske Hotel og Spisesteder har gått i front sammen med Straand Hotel for å skape gode tilbud for motorsyklisten og de som kommer kjørende i bil med det formål å ha gode kjøreopplevelser. At det nå også utvikles med fokus på sykkel er utrolig bra, sier Nils Henrik Geitle som er adm. direktør for De Historiske Hotel og Spisesteder i Norge. Kjeden, som teller 94 medlemmer fra sør til nord, startet våren 2019 arbeidet med å tilpasse et eget servicekonsept for MC-turinteresserte besøkende.

– Hubriding.no er en åpen standard og når det nå utvikles for Rogaland vil vi koble oss på gjennom at også Sola Strand Hotel, Kronen Gaard Hotel i Sandnes, Hotel Victoria i Stavanger blir sentrale beliggenheter. Det vil skje i nært samarbeid med Region Stavanger, forteller Nils Henrik Geitle.

Olav Veum er sentral i Fjell-Telemark som har vært en viktig støttespiller bak Hubriding.no sammen med Straand Hotel og entusiastene i MC markedet som hjelper til frivillig med å utvikle konseptet.

Stort samarbeid med Fjell-Telemark, Visit Telemark, Telemark Regionalpark og fylkeskommunen
– Vi er utrolig stolt over å ha vært med å legge til rette for Hubriding.no og tilrettelagt system og markedsføring i regi av prosjektet Fjell-Telemark sammen med Straand-familien. Gjennom samarbeid er Hubriding.no noe som bringer besøkende inn til alle kommuner i fylket og til Vest-Telemark spesielt, sier Olav Veum som er prosjektansvarlig for satsingen “Kom til Vest-Telemark 2020 – Opplev Fjell-Telemark” våren og sommeren 2020.

– Det er artig at vi i vår region kan være innovative å gå i front med innovative løsninger innen reiselivssektoren. Når gjestene kommer på Hubriding.no kjører de rundt i hele storfylket Vestfold-Telemark. Således bidrar det til lønnsom vekst for alle næringsdrivende, inkludert reiselivet, sier Olav Veum.

– Prosjektet er et felles initiativ fra reiselivsaktørene i Vest-Telemark med støtte fra Innovasjon Norge, Fylkeskommunen, Telemark Regionalpark og kommunene i Vest-Telemark, forteller Veum. Videre gleder det oss at dette er en plattform som andre aktører innen de Historiske Hotell og Spisesteder nå også kobler seg på. Ved at det er en standard vil man kunne sikre kvalitet og et nivå på tjenesten ut fra kriterier satt av Straand familiens engasjement og i samarbeid med MC- og classic car og sykkelmiljøet i Norge.

May Liss Urang som er leder av NAF MC i Oslo var med på ideutviklingen i 2018 som senere har dannet grunnlaget for fokus på MC-og classic car turisme i Norge med utgangspunkt i Straand-standarden i Vrådal.

Hele MC-Norge heier på Hubriding
De store motorsykkelorganisasjonene i Norge med NMCU, NMCU, Norges Motorcykkel Union og WIMA, nettverket av damer på motorsykkel og NAF MC er også engasjert i Hubriding.no initiativet.

Odd Terje Døvik, styreleder, NMCU

– Dette er en utrolig viktig satsing som vi støtter opp om. Vi bidrar også i prosjektgruppen i Stavanger og Rogaland med ressurspersoner fra NMCU, sier Odd Terje Døvik som er styreleder i NMCU med over 10.000 medlemmer i Norge. Vi håper at mange hoteller og reiselivsdestinasjoner nå hiver seg på og gjør det samme som vi ser i regi av Straand Hotel i Vrådal og nå også i regi av Region Stavanger. Fra NMCU i Rogaland er bl.a. Egil Pedersen med i prosjektgruppen. Fra WIMA deltar Bente Bergøy. I sommer har vi sett at Thon Hotel, Choice Hotel og Historiske Hotell og Spisesteder har gjort grep for å tilpasse tilbud mot motorsykkelmarkedet. Dette er en veldig positiv utvikling, understreker Døvik.

– Vi var med å skape grunnlaget for det som her har blitt videreutviklet i arbeidsmøter før MC-sesongen i 2017 og 2018. Det var to arbeidsmøter hvor en rekke MC-klubber og entusiaster deltok. At det skulle slå så godt an, var ikke i vår villeste fantasi, sier May Liss Urang som er leder av NAF MC i Oslo. I dag er vi i NAF MC utrolig stolt over å ha vært med på å skape dette fokuset som er til glede for alle motorsyklister som er opptatt av gode turopplevelser, sier hun med et smil.

Thomas Wollburg fra Stavanger skal være med å utvikle Hubriding.no i regionen.

Et team er etablert for å sikre gode kjøreruter
Det er kompetanse innen reiseliv, mc- og classic car samt digital strategi som er kjernen i konseptutviklingen som ligger bak Hubriding.no. Videre stor forståelse om trend og utvikling innen moderne turisme. Kjøring og kjøreopplevelser er også en sterkt voksende internasjonal trend og vi ser det blant annet i digitale medier som overstrømmer av gode turopplevelser. Dette har bare ytterligere tiltatt under Covid-19 og Corona tiden.

Sterk prosjektgruppe med både kvinner og menn som deltakere. Her fra damenettverket WIMA på kjørekurs på Rudskogen i juni.

Sterk prosjektgruppe
– Når vi får henvendelse om å etablere Hubriding.no etablerer vi umiddelbart en prosjektgruppe med hotellsjefen som prosjektleder. Deretter bidrar vi med innspill til team medlemmer som kan motorsykkel og er fra regionen. I Stavanger vil det bli en egen prosjektleder i De Historiske Hotell som koordinerer arbeidet fremover. I prosjektet deltar også Thomas Wollburg som er sentral i Reitwagen.no teamet og representanter fra NMCU, Norges Motorcykkel Union. Videre deltar WIMA med Bente Bergøy. WIMA er det store nettverket av damer på motorsykkel. Videre er det etablert en styringsgruppe for å sikre kvalitet i regi av Straand Hotel i Vrådal. Gjennom denne organiseringen sikrer vi at konseptet leverer samme standard uansett hvor det rulles ut i Norge eller internasjonalt, forteller Lars Arne Straand.

Lysebotn i Rogaland. Praktfullt og flotte kjøreveier.

Dette blir spennende
– Dette er det virkelig morsomt å være en del av og det skal bli spennende å lage flotte digitale og informative kjøreruter her i Rogaland og Ryfylket, sier Thomas Wollburg i Reitwagen.no.

Reitwagen ser verden ut fra motorsyklistens (forbrukers) interesser for gode kjøreopplevelser og har ambisjon om å bli den ledende portalen for alle med interesse for motorsykkel, ATV (All-terrain vehicle), snøscooter, båt/vannscooter og classic car/flotte biler i Norge. Reitwagen – er navnet på den første motorsykkelen som ble laget i 1885 av de tyske oppfinnerne Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach i byen Stuttgart i Tyskland. Den var en sykkel med petroleumsdrevet motor, og fikk navnet Reitwagen (fritt oversatt «ridebil»).

Hubriding.no gir maksimalt fokus på å få gode kjøreturer der det blir utviklet i samarbeid med reiselivsaktører.

Ønske fra våre gjester
– Flere av våre gjester rundt om i Norge har spurt oss om vi har Hubriding.no muligheter som har medført at vi har måtte sette oss inn i hva dette egentlig er. Og når vi forstod opplegget har vi raskt konkludert med at dette er genialt, enkelt og tilpasset vår tidsalder med digitale løsninger i form av Google-kart, Garmin eller TomTom kart og GPS løsninger i bruk hos oss alle når vi er på veien, sier Nils Henrik Geitle i De Historiske Hotel og Spisesteder. Det være seg om du kjører motorsykkel, bil eller tråsykkel.

– Det fine med konseptet er at du som besøkende reiser til et reisemål og oppleve en, to, tre eller flere dager med helt ulike kjøreruter og så ende tilbake på samme utgangspunkt hver dag, forteller Nils Henrik Geitle.

Stavangerregionen har drømmeveier
– Stavangerregionen & Ryfylke har en storslått natur med høye fjell og dype fjorder. Fra ytre skjær til lune bygder. Fra bratte utsiktstopper til grønne daler. Det er kort avstand til fjell og fjord i hele regionen. Regionen har i tillegg et sterkt og bredt kulturturtilbud og fantastiske kulinariske opplevelser, sier Elisabeth Saupstad som er reiselivsdirektør i Region Stavanger.

Stor glede blant motorsyklister og classic car bilister for at enda flere ruter kommer inn i Hubriding.no

Urban natur
– Topp attraksjoner som Preikestolen og Kjerag i vakre Lysefjorden, Suleskard og Jæren er kanskje de kjøredestinasjonene vår region er mest kjent for, forteller Elisabeth Saupstad. Men det finnes en rekke unike kjøreruter og opplevelser i hele Rogaland, så sett av nok tid, her står magiske opplevelser i kø. Det skal det bli spennende å følge Hubriding.no utviklingen og vi gleder oss til å være med på denne reisen.

– De kulinariske høydepunktene og kvaliteten på både råvarer og restauranter i denne delen av Norge, har oppnådd gode referanser av nasjonale gastronomer, men også i Michelin-guiden, hvor Stavanger ble første norske by utenom hovedstaden som fikk en Michelin-stjerne. Regionen har nå Renaa med 2 stjerner og Sabi Omakase med 1 stjerne og også øvrig restauranttilbud er av meget høy kvalitet. Sjømat, lam, grønnsaker og frukt fra lokale produsenter kan nytes i restauranter i verdensklasse. Kulturhovedstaden Stavanger & Sandnes har over 30 årlige festivaler, og Nordens største matfestival, Gladmat er en av disse, som fyller hele regionen i slutten av juli, sier Elisabeth Saupstad i Region Stavanger.

HUB-riding ble lansert på Straand Hotel i starten av juni. Det nydelige landskapet i Fjell-Telemark med Nisser i bakgrunnen. Fra venstre Anne-Hege Svartdal, daglig leder, Visit Telemark, Elisabeth Lid, næringssjef Kviteseid Kommune, Ole-Andreas Isdahl, kartoppkjører, MC Avisas Team BikerDudes, Bjørn Nordskog, ordfører Kviteseid Kommune, Bjørn Richard Johansen, styremedlem i Straand Hotel og MC-entusiast, Lars Arne Straand, adm. direktør og 5. generasjon vertskap, Straand Hotel. Helt til høyre Katrine Straand som driver det Historiske hotellet sammen med Lars Arne.
Bilde fra en tur i regi av forhandleren CBP i Skien til Vrådal hotell nylig. – Det kommer mange gjester for overnatting og lunsj med MC og Classic Car, forteller Lars Arne og Katrine Straand.

Stor stemning til frokost og til kjørepilsen på ettermiddagen
– Her møter du så andre som har tilsvarende opplevelser og dermed blir det langt triveligere å være gjest på hotellet. Straand Hotel i Vrådal opplever at det mc-førere og bil, eller MC- og bilklubber, samt sykkelklubber fyller plassen på ukedagene så vel som i helgene. Det skaper en fantastisk stemning både inne og ute, sier Lars Arne Straand. Straand Hotel er en del av De Historiske Hotel og Spisesteder, men hubriding.no som konsept er laget som en åpen digital plattform. Målet er å få så mange historiske hoteller og reiselivsdestinasjoner i Norge og utlandet til å gjøre bruk av konseptet. Dermed få flere ut på veien for å få gode kjøreopplevelser og bidra til gode opplevelser. Desto flere som benytter seg av løsningen, desto bedre er det både for gjestene og for oss som hotell og servicebransje. Her er alle vinnere, sier Katrine Straand som er femte generasjon drivere på Straand Hotel i Vrådal i Telemark. De har tatt leder posisjonen som Norges MC og classic car hotel.

– At hotellene i kjeden i Rogaland nå også satser på Hubriding.no tar vi som et eksempel på at dette er på vei til å bli en anerkjent suksess i reiselivssektoren, sier Lars Arne Straand.

 

For mer informasjon:

For å bli en hubriding.no destinasjon: Ta kontakt med brj@firsthouse.no og lars.arne.straand@straand.no

Mer informasjon:

www.hubriding.no
www.straand.no
www.regionstavanger.com
www.facebook.com/regionstavanger
www.twitter.com/regionstavanger

www.dehistoriske.no

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend