Nytt ATV kurs neste helg: Bli med å teste det ut på Selbusjøen Hotel lørdag 16. – søndag 17 oktober: Meld din interesse til ABES Trafikkskole og Geir Hanssen

Bjørn Richard Johansen
“Først til mølla” for påmelding: ATV Importørenes forening, en rekke ATV-forhandlere og ABES Trafikkskole i Trøndelag har tatt initiativ til å utvikle et nytt sikkerhetskurs for ATV-kjøring. ATV, som står for «All terrain vehicle» er en stadig mer populær arbeidshest, nyttekjøretøy og kjøretøy brukt til fritidsbruk i Norge. Har du, eller planlegger å kjøpe ATV, og har lyst å melde deg på er det fortsatt noen plasser ledig. Først til mølla prinsippet gjelder.

MERK:
Oppdatering 13.10.2021: Etter ønske fra flere er det besluttet å flytte kurset til våren 2022. Derfor utgår dette kurset helgen 16.-17. oktober. For mer informasjon om ATV kurset kan du kontakte: Jan Kristiansen, mobil 415 31 628, e-post: jan.kristiansen@hotmail.com

Stor interesse for ATV
Interessen for å kjøpe og kjøre ATV i Norge er i sterk vekst både blant kvinner og menn. ATV er også en viktig sportsgren i Norges Motorsportforbund. Nå utvikler ATV importørenes forening, sammen med forhandlere og ildsjeler samt ABES Trafikkskole i Trøndelag et nytt kurskonsept. Nå inviteres du til å ta del av kurset neste helg.


Ta deg turen til Selbusjøen Hotel 

– Det nye kurset vi utvikler passer for de som ønsker å få mer kunnskap om ATV-kjøring. Uansett hvor erfaren du er. Det vil være nyttig for alle som på en sikker og god måte skal kunne bruke ATV i arbeid eller på fritiden, sier Jan Kristensen som er fagansvarlig for å utvikle kurset. Han er rådgiver for ATV Importørenes Forening og styremedlem i Trygg Trafikk.

– Lørdag starter kurset kl. 10.00 i konferansesalen. Deretter blir det praktisk kjøretrening etter lunsj og frem til middag. Søndag blir det kurs fra 09.00 til 14.00. Endelig detalj program vil bli ferdig i løpet av neste uke og lagt inn i denne Reitwagen.no artikkelen, forteller Jan Kristensen.

Jan Kristensen er fagansvalig for kurset.

– Etter endt kursdag på lørdag blir det hyggelig oppsummering på hotellet, med god middag og sosialt samvær. Temaene blir garantert ATV erfaringer, tips og råd til alle som vil bli dyktigere førere av ATV og UTV, sier en engasjert Kristensen.


For interesse kontakt
(Først til mølla-prinsippet): Geir Eirik Hanssen, trafikklærer, ABES Trafikkskole, mobil 920 41 511, e-post: geir@abes-trafikkskole.com

Selbusjøen Hotel ligger idyllisk til midt i Trøndelag.

ATV krever kompetanse
– For de aller fleste er ATV et viktig arbeidsredskap til bruk i jobb, på gårdsbruk og i ulent terreng. I jobbsammenheng er det krav til at hver enkelt som kjører ATV må ha dokumentert sikkerhetsopplæring på ATV, sier Jan Kristensen til Reitwagen.no.
– Men dette kurset vil være nyttig for alle med interesse for ATV, understreker Jan Kristensen.

Tom Inge Hellesvik, en veteran med masse erfaring deltar som foreleser og instruktør på det nye ATV-kurset.

Nyttig kurs
– Som ATV fører er du som regel utenfor offentlig vei og uvettig bruk kan føre til alvorlige ulykker, sier Tom Inge Hellesvik som gjennom flere ti-år jobbet hos Yamaha Motor i Norge med ansvaret for RV (recreational vehicles) produktene. Nå er han pensjonist og gleder seg til å kunne bidra med ATV-opplæring fremover i samarbeid med forhandlere rundt om i Norge, lokale kjøreskoler og ATV-Importørenes forening.

Hellesvik har et klart budskap:
– ATV er annerledes enn bil og motorsykkel, så kurset er også å anbefale til de som skal bruke det i forbindelse med privat nytte eller fritidsbruk.


Kursinnhold

Vi starter med litt teori på lørdag morgen kl. 10.00. Her vil vi starte med en gjennomgang av firehjulingene, service, vedlikehold samt sikkerhetsutstyr. Videre vil vi gå gjennom lover og regelverk ved bruk av ATV og UTV. Her vil lov om motorferdsel i utmark bli grundig gjennomgått.

Geir Eirik Hanssen som er en av de faglige ansvarlige for ATV kurset og faglig leder ABES Trafikkskole i Trondheim, Selbu og Røros.

Så blir det praktisk kjøring
Den praktiske kjøringen vil inneholde elementer som kjørestilling, balansetrening og fartsavpasning. Videre bremseøvelser, unnamanøvre og andre praktiske øvelser.

– I terreng er ditt valg av trasé viktig for sikker kjøring. Videre er sporvalg viktig for å bevare naturen. Deltagerne vil også få nyttig informasjon om det å kjøre firehjuling med henger, sier trafikklærer Geir Eirik Hanssen som er en av de faglige ansvarlige for ATV kurset og faglig leder ABES Trafikkskole i Trondheim og Selbu. Kjøring med last og sikring vil bli gjennomgått. I den praktiske kjøringen vil det bli lagt vekt på deltagerens daglige behov.

Truls Tvete er sjef for Polaris i Norge og en av de som har ivret for å utvikle et nytt kurs basert på en gjennomprøvd modell fra England.

– Det er veldig gledelig at vi får testet ut et godt kurskonsept på ATV. Vi vet de har gode erfaringer med det i andre land. Blant annet i England, sier Truls Tvete som er adm. direktør for Polaris Norway som importerer Polaris ATV-er.

Flere importører bidrar gjennom forhandlere i regionen og vi vil derfor benytter de nyeste ATV modellene fra blant annet ArticCat, Can-Am, Honda, Kawasaki, Polaris, TGB og Yamaha.

Meld deg på og ta med egen ATV på tilhenger.

Gi beskjed om du har med egen ATV
– Vi vil ha noen ATV-er for utlån, men håper de fleste deltakere tar med egen ATV, sier Jan Kristiansen. Du kan benytte din egen ATV under kurset så lenge denne er registrert og er i forskriftsmessig stand.

Styreleder Tommen Klevstad er glad for at det nye kurset nå skal testes ut med kursdeltakere på Selbusjøen Hotel.

– Vi er veldig glade for at vi nå får testet ut dette kurskonseptet i regi av ATV Importørenes forening, sier styreleder Tommen Klevstad. Han er til daglig District Sales Manager, Sales & Marketing, hos BRP Norway AS med base i Trondheim.


I kurset får du mer informasjon om:

– Krav til bruk av ATV og terrenggående maskiner/Lov og regelverk
– Bruk av hjelm og annet sikkerhetsutstyr
– Hjemmel for bruk i arbeid
– Kjøretøyets oppbygging og virkemåte
– Sikkerhetsfokus
– Opptreden på skadestedet
– Bekledning og utstyr
– Periodisk og daglig kontroll og enkelt vedlikehold
– Kjøreteknikk
– Praktisk kjøretrening

Videre vil du få kursmateriell, kursbevis og kompetansebevis.
– Vi har laget en hyggelig pakke her på Selbusjøen Hotel som gjør at hotellet for helgen vil koste kr. 1.800,- kroner, som inkluderer lunsj, middag på lørdagen, samt frokost på søndagen samt matpakke søndag for lunsj ute i terrenget, sier markedssjef Terje Negård på Selbusjøen Hotel.


For påmelding til kurset:

Geir Eirik Hanssen, mobil 920 41 511, e-post: geir@abes-trafikkskole.com (MERK: Den enkelte er selv ansvarlig for å bestille hotell/rom og måltider i forbindelse med kurset).

Markedssjef Terje Negård på Selbusjøen Hotel gleder seg til neste helg: ATV helg på Selbusjøen Hotel.

For booking av hotellrom på Selbusjøen Hotel:
Selbusjøen Hotel, Havernesset 15, 7580 Selbu. Se link for Google kart.
Telefon: 73 81 11 00. Epost: post@selbusjoen.no

God mat og drikke, samt trivelig samvær etter endt kursdag.

For mer informasjon om det faglige innholdet i ATV-kurset:
Jan Kristiansen, mobil 415 31 628, e-post: jan.kristiansen@hotmail.com
Tom Inge Hellesvik, mobil 913 98 288, e-post: tominge.hellesvik@gmail.com
Geir Eirik Hanssen, mobil 920 41 511, e-post: geir@abes-trafikkskole.com

Merk: Påmelding baserer seg på først til mølla prinsippet via e-post til: geir@abes-trafikkskole.com

Alltid smilende Jan Kristensen gleder seg til neste helg og det første ATV kurset i regi av ATV Importørenes Forening.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend