En oransje KTM vind blåser over Norge og Norden. Historien om et av mange KTM kjøp hos CBP i Skien

Bjørn Richard Johansen
Drømmen er sikret. I garasjen til Jan Erik Martinsen står det nå en KTM 790 Adventure R som alt har vært på 1.000 kilometer service. Kjøpet ble sikret hos CBP, Custom Bikes & Parts AS, i Skien. Selskapet har vokst med over 35 % fra 46,8 i 2015 til 62,7 millioner i 2019. I år forvente CBP å omsette Polaris, Honda, KTM, Indian og Triumph for hele 65 millioner kroner til tross for Corona-situasjonen.

– Dette er gøy, sier Thore Slettetveit som er eier av CBP. Nå selger vi sykler som aldri før, etter å ha kommet oss over Covid-19 sjokket som slo inn i midten av mars. Etter et par stille uker har det bare vokst i form av salgstrykk i butikken. Dette er moro. Fornøyde kunder som kjøper og ruller ut nye motorsykler, forteller Slettetveit.


Flere kvinner kjøper MC
– Vi ser også at målgruppen av unge og kvinner er sterkt økende. Det lover godt for rekrutteringen av motorsyklister. At det nå blir stadig mer fokus på gode kjøreopplevelser og mindre på fart er nok en viktig grunn til økt interesse blant kvinner og MC, sier Slettetveit.

Fornøyde kunder
Kjøreglede og entusiasmen i motorsykkelsegmentet vokser med godt utvalg av sykler. En av dem som har hengt seg på i økt omfang er Jan Erik Martinsen som er motorsykkelentusiast på fritiden og styreleder og prosjektleder i vekstselskapet Trifid AS på dagtid.

– Jeg var på Straand Treffet i fjor høst og prøvde en rekke modeller. Men min favoritt var KTM 790 Adventure. Det var Richard Skyer, som er selger og ansvarlig for KTM, fra CBP i Skien og Joachim Paulsson som er ansvarlig for KTM Sportmotocycle Skandinavia AB som fikk meg til å ta valget gjennom å vise god service på Straand Treffet i september 2020. Straand treffet avvikles ved Straand Hotell i Vrådal i Telemark.

– Så avtale jeg handelen med CBP, Skyer og teamet i Skien i forbindelse med et besøk tidlig i vår. Et par gode telefonsamtaler og litt e-post utveksling hadde vi også. Jeg må innrømme at jeg testet sykkelen i flere testrunder i Vrådal, og ble mer og mer overbevist. Perfekt for meg, sier Jan Erik Martinsen med et smil. Nå har jeg blitt en utfordrer i vår lille motorsykkelgjeng som går under navnet «Crème brûlée MC». Her er det stort sett BMW som gjelder, men nå er vi to som kjører KTM. Vi kjører flere fine turer sammen og vi kjørte i Spania i mars i år rett før Corona nedstengningen. Vårt kanskje fineste turminne er fra turer i Sør-Amerika og hvor Peru står frem som et veldig hyggelig minne. Et flott land for MC kjøring med veldig mange hyggelige mennesker.

– Jeg tar utfordringen og gleder meg til å prøve Jan Erik sin nye KTM samt et par andre sykler i løpet av sesongen, sier Bergby i en kommentar når vi forelegger han den gode vennens utfordring. Sammen pleier de å ta noen turer i året hvor de kombinerer et godt måltid, gode diskusjoner og flotte kjøreopplevelser.

Enkelt å handle utenbys
På Straand-treffet er det mulig å signere seg opp for 30-minutters gratis test av ulike motorsykler. I fjor var det hele 86 ulike motorsykler til stede fra de aller fleste merker. I 2020 forventer Straand-Treffet mer enn 2.000 (1.500 i 2019) deltakere og målet er at det skal bli mulig å prøve opp mot 100 (86 i 2019) forskjellige motorsykler på arrangementet– Jeg bor på Krokkleiva ved Sundvollen i Buskerud, men å kjøpe motorsykkel på CBP i Skien har jeg følt helt naturlig. Skien er bare en god 2 times kjøretur og tillit og service er viktigste komponent for å gjøre et valg av kjøp av en kapitalvare som det motorsykkelen er. Her har Richard Skyer og CBP virkelig vist seg fra sin beste side.
KTM er kjøremaskin

KTM har solgt utrolig godt i de senere år. Vi ser også at merkevaren KTM blir stadig mer kjent og anerkjent.
– Så gøy at det ble en handel ut av samtalen med Jan Erik Martinsen. Jeg husker han godt som en av de som mente KTM var den beste MCen han prøvekjørte når vi møttes i Vrådal, sier Joachim Paulsson som er ansvarlig for KTM Sportmotocycle Skandinavia AB.

– KTM 790 Adventure R er utviklet fra KTMs offroad-race-DNA, og er en seriøs offroad-motorsykkel utstyrt for de mest ekstreme turene. Med den hardcore eventyreren i bakhodet balanserer den kraften til en twin, med lettheten og smidigheten til en en-sylindret offroad-sykkel, for å åpne for nye kjøremuligheter, sier Joachim Paulsson i KTM.

– Den tilbyr et imponerende drivstoffutvalg uten at det går ut over smidigheten, og mater en kraftig, men kompakt, jevn og pålitelig motor. Man får også tilgang til mer ekstremt og fjernt terreng takket være brukervennlige rytterhjelpemidler og praktisk ergonomi, sier Richard Skyer.

Fakta om CBP:
CBP – Custom Bikes & Parts AS – holder til i Alexander Kiellands gate 43, 3717 Skien. Rett nord for Porsgrunn. Kort vei fra byer som Larvik, Sandefjord og Tønsberg, eller Østlandet som region. CBP har levert frihet siden 1996; motorsykkel, snøscooter, ATV, UTV, motocross, moped, scooter, lettmotorsykkel og motorsykkel deler. CBP startet opp i 1996 og har lang erfaring innen mc og annen motorsport. Hos CBP er alle de ansatte entusiaster, og teamet har service i blodet for å hjelpe kunden å oppleve spenningen og gleden som kvalitetsmerker som Polaris, Honda, KTM, Indian, og Triumph bringer. CBP er en av landets største forhandlere av MC, atv, og snøscooter, og selskapet har til enhver tid butikken full av både nye og brukte kjøretøy. www.cbp.no og telefon 35 58 41 41.

Nyttige linker nevnt i reportasjen:
www.cpb.no
www.ktm.no
www.straand.no
Facebook

Share via
Send this to a friend