Norges Varemesse feiret 100 års jubileum med H.K.H. Kronprins Haakon tilstede. Samtidig lanserte Norges Varemesse sitt nye navn NOVA Spektrum. Lysende stjerne.

Bjørn Richard Johansen
Det nye navnet gjenspeiler at vi tilbyr et bredt spekter av tjenester, opplevelser og møteplasser. Stiftelsen Norges Varemesse eier og driver NOVA Spektrum i Lillestrøm og Oslo Spektrum i Oslo. Stiftelsen beholder sitt navn, men messesenteret i Lillestrøm heter nå NOVA Spektrum.
Fra venstre: Anne Lindmo (konferansier for kvelden), Ivar Horneland Kristensen (administrerende direktør i Virke), Ole Erik Almlid (administrerende direktør i NHO) og Gunn Helen Hagen (administrerende direktør i NOVA Spektrum).

Det nye navnet ble lansert i forbindelse med 100-årsjubileumet til Stiftelsen Norges Varemesse, som ble markert den 18. november med H.K.H. Kronprins Haakon tilstede.

Viktig med messer for å skape begeistring
Kronprins Haakon deltok i går kveld på 100-årsfeiringen av Norges Varemesse på Lillestrøm. – Dere skaper begeistring og minneverdige øyeblikk.
– Vi trenger steder å diskutere, å oppleve noe sammen og gjøre handel. I Norge var dere i Norges Varemesse tidlig ute med å skape et slikt nasjonalt møtested, sa Kronprins Haakon i sin tale til jubilanten.

H.K.H. Kronprins Haakon fotografert i går kveld i forbindelse med Norges Varemesse – NOVO Spektrum – sitt 100 års jubileum. Vi ser gøy faktoren! Bak kronprinsen ser Gard Solberg som er eier av One of a kind custom build! Til venstre Tommy Larssen som blant annet er ansvarlig for Oslo Motorshow og MC Messen.

100 år med minnerike øyeblikk
Stiftelsen Norges Varemesse ble grunnlagt i 1920. Behovet for en markedsplass for norske varer meldte seg etter første verdenskrig da Norge sto i fare for å bli oversvømt av utenlandske varer. Kong Haakon og Dronning Maud var til stede da den første norske riksmessen gikk av stabelen på Akershus festning i september 1920.

– Dere og familien min har fulgt hverandre gjennom mer enn 100 år, sa Kronprinsen og viste til at bestefaren, Kong Olav, åpnet messehallen på Sjølystsenteret i mai 1962, mens faren, Kong Harald, var til stede da Norges Varemesse flyttet til de nye lokalene på Lillestrøm.

Kronprins Haakon i samtale med Odd Grann, tidligere generalsekretær i Norges Varemesse og kveldens hedersgjest. Foto: Kilian Munch / Stiftelsen Norges Varemesse.

Nytt navn som betyr lysende stjerne
– Vårt gamle navn dekker ikke bredden i våre tilbud. Messer er en kjempeviktig del av oss, men vi tilbyr også et bredt spekter av andre møteplasser og tjenester. Dette skal vi gjøre enda mer av i fremtiden. Det handler om både store og små arrangementer, mat, overnatting, kultur og ulike opplevelser. Nå har vi et navn som gjenspeiler den utviklingen vi er i, og som dekker bredden i våre tilbud, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i NOVA Spektrum til Reitwagen.no. Nova betyr lysende stjerne, mens spektrum betyr variasjonsbredde. Navnet blir det samme på engelsk som på norsk.

Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i NOVA Spektrum.

– Navnet er et løfte til våre gjester og hjembyen vår, Lillestrøm. Vi skal gjøre enda mer for å oppfylle vårt formål, som er å tilby møteplasser som bidrar til vekst og utvikling i bedrifter, organisasjoner og kulturliv. I tillegg skal vi skape større ringvirkninger i form av oppdrag til aktører i nærområdet og enda flere besøkende, sier Gunn Helen Hagen.

– Vi har mange internasjonale gjester og har som mål å tiltrekke oss flere store, internasjonale kongresser. Derfor har vi valgt et navn som fungerer like godt på engelsk som norsk. Vi gleder oss til å ta det i bruk, sier Hagen.

Arrangementene heter det samme som før
Norges Varemesse har vært vertskap for en rekke store og kjente arrangementer, som for eksempel Nor-Shipping, Bygg Reis Deg, Oslo Motor Show og Evolve Arena. Navnebyttet vil ikke få noen betydning for verken disse eller noen av de andre arrangementene.

H.K.H. Kronprins Haakon fotografert i går kveld i forbindelse med Norges Varemesse – NOVO Spektrum – sitt 100 års jubileum. Vi ser gøy faktoren! Til venstre ser Gard Solberg som er eier av One of a kind custom build!

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til NOVA Spektrum! Her kan du lese mer om våre arrangementer.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend