Norges første BMW R 18 Classic – First Edition på norske veier.

Erlend Lønnum
BMW Motorrad utvikler nye modeller og produkter som aldri før, og stadig flere typer motorsykler kommer på markedet i tillegg til gode modeller i de allerede velkjente kategoriene: sport/touring, adventure, naken, retro/classic og tur. I år vil du få se flere av BMW R 18 Classic på norske veier.

BMW inn i nye segmenter
BMW R 18 er et helt nytt satsingsområde for BMW Motorrad som begynte å ta form i 2019 da konseptmodellen BMW R 18 Concept ble lansert i 2019 og forhåndsbestillingene åpnet for norske kunder.

Figur 1 BMW R 18 Concept

Lansert på Straand Treffet 2020
Modellen fikk stor oppmerksomhet på MC-messen i Milano 2019 og en ferdig produsert R 18 First Edition ble levert hos norske forhandlere et snaut år senere, med noen justeringer for å tilpasse syklene til kjøring på vei. Bakskjermer, skiltoppheng og sete er blant endringene som ble justert på produksjonsmodellen for å tilpasse sykkelen til regelverk rundt typegodkjenning og kjøring på vanlig vei. I Norge ble modellen lansert under Straand Treffet 2020 i fjor høst med veldig god publikumsmottakelse.

Figur 2 Produksjonsklar BMW R 18 First Edition

R18 gir perfekte turopplevelser
Motorsykkelkjøring er turopplevelser, vennskap og vakker natur. Sykler med gode turegenskaper, vindskjermer, varmehåndtak, ekstra lys og vesker er derfor svært ettertraktet. Som siste tilskudd i R 18 familien får kundene alt dette levert ferdig fra fabrikken i en god totalpakke. Motoren på 91 HK med bransjeledende 158 NM er lik på alle R18 modellene. R 18 Classic Fist Edition kommer med eksklusivt standardutstyr som revers, adaptive lys, alarmsystem, sidevesker, cruisekontroll og passasjerfothvilere. Sykkelen kommer med flotte detaljer for en eksklusiv opplevelse- krom sylinderdeksler, tanklokk og styre som skinner i vårsolen.


Flott med mange nye modeller
Thomas J. Winter, som er en av vertene i den populære BikeLife Norge podcasten sier:
– Jeg følger utviklingen av nye motorsykkelmodeller tett og er svært entusiastisk til den gode utviklingen på motorsykkelmarkedet. Det blir lansert nye modeller i høyt tempo, og vi ser noe av det samme på motorsykkelfronten som tidligere har vært forbeholdt biler. Winter er vert i Bikelife Norge sammen med René Holmen. Se også mer om Bikelife Norge her på link.

– Dette er mulig fordi motorsykkelmarkedet vokser raskt, og stadig flere sykler kommer på veien. I mars i år er markedet opp hele 22,5 %!  Fabrikantene fyller ulike nisjer, og tilbyr en god pakke til alle motorsyklister.

R 18 klargjøres for utlevering og venter på ny eier.

Her finner du din lokale forhandler i Norge

MC Oslo
MC Huset Nydal
Speed MC
Motor-Teknikk
Ride Bergen
AMS MC
MC Tuning
Arctic MC

Share via
Send this to a friend