Nå kan du snart få personlig MC-, bil, ATV og snøscooter skilt i flere størrelser

Bjørn Richard Johansen
– MC-, bil, ATV og snøscooter interesserte ønsker å ha tidsriktige skilt for sine biler, og det forstår jeg godt. En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet. Fra 16. juni kan man søke om personlige skilt i flere størrelser. Jeg vet at mange entusiaster der ute har ventet på denne gladmeldingen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.
Foto: Statens vegvesen

Gode skiltnyheter for alle med MC, bil, ATV og snøscooter
Siden 2017 har det vært lov å bruke personlige kjennemerker på bil med skilt i vanlig størrelse. Nå åpner regjeringen opp for at personlige kjennemerker kan komme i både store og små størrelser og for ulike kjøretøy. Samferdselsdepartementet bekrefter overfor Reitwagen.no at det gjelder alle kjøretøygrupper som også medfører at du kan få personlige skilt på MC, bil, ATV og snøscooter.

Erik Kirkvold er styreleder for Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR.

Dette er også veldig gode nyheter for oss som er interessert i snøscooter og ATV i Norge, sier Erik Kirkvold som er styreleder for Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide i samtale med faglig rådgiver Tore Johannessen i Trafikkforum under Straand Treffet 2020′.

Mange er glad i dag
– Regjeringen åpner nå opp for at flere skal kunne sette et personlig preg på kjennemerkene på kjøretøyet sitt. Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner vi nå opp for nettopp det, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide fra Kristelig Folkeparti.

Knut Arild Hareide. Foto: Tor Livius Midtbø/Samferdsesdepartementet.

Flere gode alternativer
Dagens ordning for personlige kjennemerker gjelder kun i ordinær størrelse, altså 52×11 centimeter. Fra 15. juni blir personlige kjennemerker tilgjengelig i enda flere størrelser:

  • “Stort-høyt” (34 cm x 21 centimeter)
  • “Lite-smalt” (30 cm x 8,5 centimeter)
  • “Lite-høyt” (22 cm x 15 centimeter)
  • Amerikanske skilt (30 cm x 15 centimeter)
  • Skilt til tilhenger (47 cm x 11 centimeter).
Nå kan du få skilt med f.eks.. MCLADY.

– Nå vil enda flere vil kunne velge hva som skal stå på kjennemerket sitt. Det blir flere typer kjennemerker til flere forskjellige typer kjøretøy. Ikke nok med det, overskuddet ved å kjøpe denne typen skilt, som er på 9000 kroner, går også til et godt formål, nemlig trafikksikkerhet, sier Knut Arild Hareide.

Det vil bli mulig å bestille de nye skiltstørrelsene fra 16. juni, heter det i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Share via
Send this to a friend