"Motorsykkelens uke 2021" er under oppbygging over hele Norge: Forhandlere inviterer ordførere, kommuneledelsen og næringssjefer til butikk- og ansatte besøk under «Motorsykkelens Uke». Først ute er Motor Teknikk i Kristiansand.

Bjørn Richard Johansen
Vi inviterte ordfører og kommuneledelsen til et besøk hos Motor Teknikk i forbindelse med «Motorsykkelens Uke» som går av stabelen fra 15. til 21. februar. Det tok bare to dager så fikk vi et hyggelig svar i dag: Små og mellomstore bedrifter, SMB virksomheter, er viktig for Kristiansand og Agder og ordfører Jan Oddvar Skisland (Arbeiderpartiet) gleder seg til å komme på besøk til Motor Teknikk under Motorsykkelens Uke.
Ordfører Jan Oddvar Skisland (Arbeiderpartiet) i Kristiansand. Foto: Kristiansand kommune.

Vi gleder oss til å få ordfører og kommuneledelsen på besøk
– Dette var veldig hyggelig, sier Christian Høyer-Jonassen som er daglig leder for Motor Teknikk AS. Vi oppfordrer også andre forhandlere rundt om i Norge å gjøre det samme som oss. På den måten får vi presentert motorsykkelbutikken som en viktig næringsvirksomhet, med mange dyktige kollegaer, som er med å skape vekst i de byene og regionene rundt om i landet.

Daglig leder Christian Høyer-Jonassen (høyre) og Morten Lauvås som er salgs- og markedsansvarlig hos Motor Teknikk AS til venstre i sofaen.

I god vekst
Motor Teknikk AS er en typisk SMB bedrift som omsatte for 56,7 millioner kroner i 2020.

– Vi har lokaler på Stemmane 25 i Sørlandsparken. Til tross for COVID-19 situasjonen er vi i vekst og har 12 dyktige ansatte i virksomheten ved inngangen til 2021, forteller Christian Høyer-Jonassen. Vi forventer også vekst fremover – med en forventning om +7 % i 2021-sesongen.

Kommunedirektør Camilla B. Dunsæd i Kristiansand kommune. Foto: Kristiansand kommune.

Han legger til at motorsykkelsalget har også hatt en positiv utvikling i de senere år, blant annet som følge av at langt flere bruker motorsykkel som transportmiddel til jobb, reise og turopplevelser i Norge og i utlandet. Vi har også sett en sterk vekst i interessen blant ungdom, kvinner og eldre voksne. Fremover vil det også bli mer og mer elektriske sykler. Videre er motorsykkel ypperlig som kjøretøy med at man holder smittevern høyt gjennom god avstand alene eller sammen med en nærstående på sykkelen.

– Vi skal nå starte å planlegge for å gi ordfører Jan Oddvar Skisland (Arbeiderpartiet) og kommunedirektør Camilla B. Dunsæd en god presentasjon av oss når vi får besøk under Motorsykkelens Uke. Dagens bekreftelse skape stor glede hos oss alle ansatte, forteller Høyer-Jonassen.

Motor Teknikk er i vekst og selger godt til tross for COVID-19 situasjonen. Alexandra Matar (kundemottaker), Hege Olafsen (Delelageransvarlig) og Mona Tverå (Kundemottaker) i butikken. Gleder seg til å få besøk av Kristiansands ordfører og kommunaldirektør.


Viktig for MC-bransjens utvikling
– Uansett hvor i landet vi har virksomhet har vi politikere som er viktige for å gi oss handlingsrom for vekst, samtidig som vi må fortelle vår historie om hvor viktige vi er som næringsdrivende, arbeidsgivere og servicebedrifter for våre mange kunder, sier Morten Lauvås som er salgs- og markedsansvarlig hos Motor Teknikk AS.

Rikt utvalg av BMWer hos Motor Teknikk i Kristiansand.


Invitasjon

I invitasjonsbrevet fra Motor Teknikk AS skriver de: Fokus i «Motorsykkelens Uke 2021» er på verdiskapning, næringsutvikling, turisme samt fokus på god og trygg kjøring, MC opplæring, kvinner og MC, ungdom og MC med mer. Dette skjer gjennom en digital informasjonskampanje som følge av COVID-19 situasjonen, samt tilpasset engasjement/aktivitet hos oss som en av landets motorsykkelforhandlere. Videre blir det lagt opp til dialog og aktivitet (COVID-19 tilpasset/digitalt) for våre mange kunder som bor i kommunen og i omegn. Vi benytter her muligheten til å invitere ordfører, rådmann og næringssjef i Kristiansand kommune til et besøk hos oss. Enten fysisk eller digitalt.

Logoen til Motorsykkelens Uke 2021.

Kort om «Motorsykkelens Uke 2021»
 «Motorsykkelens Uke 2021» favner alle organisasjoner med relevans for motorsykkel- og bilområdet i Norge. Organisasjoner som har mer enn 500.000 medlemmer er med på, følger eller støtter opp om prosjektet.

MC-Avisa, som er Norges største og eldste motorsykkelmagasin, er mediepartner for Motorsykkeluken 2021.

Inviterte og involverte i prosjektet er Norges Motorcykkel Union (NMCU), Norges Motorsportforbund (NMF) som er en del av Norges Idrettsforbund, Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) som importerer alle de store mc-merkene i Norge, Norsk MC-Forhandlerforening (NMCF), som organiserer landets MC-faghandlere, Trygg Trafikk, NAF og NAF MC, KNA – Kongelig Norsk Automobilklubb som bl.a. eier og pusser opp MC-bransjens viktigste treffsted utenfor Oslo; Tyrigrava, WIMA – nettverket for damer på MC, The Litas, en åpen kjøregruppe for kvinner på MC, Motorsykkelsiden på Facebook med over 50.000 følgere, Autoriserte Kjøreskolers Landsforbund, ATL, og Trafikkforum som organiserer landets førerskoler/opplæring, MC-Messa 2022 – Norges Varemesse, Hubriding.no, Straand Hotel/De Historiske Hotel og spisesteder i Norge og nyhetsportalen Reitwagen.no og Motor24.no. MC-Avisa, som er Norges største og eldste motorsykkelmagasin, er mediepartner for Motorsykkeluken 2021.

MC-avisa Rolf W. Marthinsen Motor24.no lage podcaster om ulike tema gjennom Motorsykkelens Uke 2021.

Hver dag denne uken vil journalist for MC-avisa Rolf W. Marthinsen Motor24.no lage podcaster om ulike tema. Podcastene vil være representative for hva som er tema de ulike ukedagene. Rolf har som mål å ha to gjester i hver sending. Gjester som bor geografisk langt unna intervjues på telefon. Og det blir andre gode produksjoner også denne uken: Bl.a. gjennom at mc-journalister som Ole-Andreas Isdahl, Peter Ozsvat Carlsson med sin friske og spennende Calvat’s Garage. Erik Kjuus med sin Motorsykkelpodden deltar også i Motorsykkelens Uke. Videre vil andre frivillige informasjons- og kommunikasjonsinteresserte med interesse for motorsykkel delta med ulike informasjons- og redaksjonelle prosjekter/podcaster gjennom uken. (Det er et frivillig prosjekt så flere kan koble seg på ved å ta kontakt med koordinator, se senere i informasjonsskrivet).

Share via
Send this to a friend