Motorama i Stavanger denne helgen: Motorsykkel og Classic cars med mer: Anbefales!

Bjørn Richard Johansen
Denne helgen er du i alle fall heldig om du bor i Stavanger eller er på besøk i Stavanger. Da er Motorama et must! I år med Henning H. Dyrkolbotn, Norges mest anerkjente MC-kunstner, som konferansier. Her kan vi love fantastisk innsikt, gode historier og mye humor når Dyrkolbotn leder an i det flotte arrangementet i Stavanger.


Startet på -70 tallet

– Motorama har sin opprinnelse på 1970-tallet og frem til 80 tallet, forteller Dyrkolbotn. Det ble da arrangert utstillinger i ulike idrettshaller i Stavanger området. Etter pause i noen år startet arrangementet opp igjen i 2015. Det var medlemmer i Amcar Rogaland som tok initiativet. Den første utstillingen var klar i 2017. Og siden ble det utstillinger frem til 2019. Utstillingen som var planlagt 2020 ble avlyst på grunn av Corona. Nå er situasjonen annerledes og man er klar for den fjerde utstillingen.

Henning H. Dyrkolbotn er årets konferansier.

– I spissen finner du styremedlemmene i Amcar Rogaland, Dag Tormod Dahl og Svein Arild Berge. Det er også et stort team av frivillige og innleide personer for å kunne avvikle arrangementet, forteller Henning H. Dyrkolbotn.

Konferansier som kan historiefortelling
Fredag, lørdag og søndag er det klart for tidenes Motorama Stavanger 2021.Det går av stabelen på Sørmarka Arena. Henning H. Dyrkolbotn, Norges mest anerkjente MC-kunstner, lover mange gode opplevelser og show.


Gleder oss til helgens arrangement

– Utstillingen er nå rigget og alt er klart for morgendagen, sier Henning H. Dyrkolbotn til Reitwagen.no. Her har arrangørene skaffet seg en veldig kunnskapsrik konferansier. Få vet så mye om kjøretøy som nettopp Bergenseren Dyrkolbotn (Link til et intervju i forbindelse med Straand Treffet i fjor).

– Når dørene åpnes fredag vil publikum få sett en flott utstilling av biler, motorsykler, traktor pullere, hot rods og drag race biler, forteller en engasjert Dyrkolbotn.


I tillegg vil det også være ulike motorklubber og bilforhandlere som har utstillinger og aktiviteter i forbindelse med Motorama i år.


Arrangøren skriver: Her kan vi by på både gutte og jente drømmen innen kjøretøy. De besøkende vil oppleve alt fra unike selvbygg til eksotiske fabrikk produserte biler. Det er utrolig hva folk holder på med i garasjer og verksteder rundt om lokalt og nasjonalt Og noe av dette vil vi presentere for dere.

“Lille Gul”
I år er det Ford Mustangen «Lille Gul» fra Børning filmene som er hovedattraksjonen. I tillegg vil det være med en BMW fra Pink Floyd filmen The Wall. Pluss mye mer, forteller Henning Dyrkolbotn. Motorama har også et eget område for barn der de kan få utfolde seg. Så ta turen og bli inspirert og samtidig støtte oppunder de som har motorkjøretøy som lidenskap og hobby.

Årets utstilling inneholder et vidt spekter av kjøretøy. Det være seg alt fra Datsun 120 Y og KEI biler til de eksklusive Mercedes 300S fra 1952 og Lamborghini Huracan Performante Spyder.


Henning Dyrkolbotn legger til:
– Utstillingen inneholder også eksotiske motorsykler. Blant annet en MV Augusta som det er bare produsert 1 stk av. Videre også raffinerte Ducati  og Benelli. Det blir også vist et spekter av ulike ‘Harleyer’ med motorer med Flathead, Knuckelhead, Panhead og Shovelhead. Den eldste Harley,en som kommer er fra 1919.

De som liker Tractor Pulling, Hot Rods, Dragracere og lastebiler vil finne meget spesielle kjøretøy. Blant annet en av Europas mest premierte trekkvogn. En Scania med et James Dean motiv og tema. For å toppe det hele så kommer det et modellfly av et jagerfly. Det er på hele 6 meter. De skal starte en tilsvarende motor som er i modellflyet på uteområde. Så det blir nok av desibel å glede seg over. Apropos desibel, det kommer biler med stereo anlegg som er hinsides når det gjelder kvalitet på lydbilde.

Share via
Send this to a friend