«Bunes Action Day» i Aurskog: Unge opplever mestring gjennom motorsport

Bjørn Richard Johansen
Bunes Recovery Senter i Aurskog gir barn og unge som har kommet litt skjevt ut omsorg, endring og læring gjennom mestring. Motorsportgleden er stor på Bunes, og lørdag 11. september inviteres publikum til å komme for å se og oppleve. En av støttespillerne er Polaris som importerer Indian motorsykler og Polaris snøscootere og ATV-er til Norge.
Snøscooter på vann: Joachim Olsen kommer hele veien fra Karasjok for å vise frem sine ferdigheter med snøscooter på vann.

– Vi har sett at enkelte unge som virkelig kunne trenge å oppleve et actionshow, ikke har råd. Det hjelper ikke om en billett koster bare 100 kroner hvis de ikke har den hundrelappen. Derfor er det veldig hyggelig at vi sammen med våre sponsorer endelig kan invitere til «Bunes Action Day» i Rømskog, sier Jan Atle Gjemble.

Jan Atle Gjemble hos Bunes Recovery Senter i Aurskog.

Hjelper de unge
Han er stifter og aktivitetsleder hos Bunes Recovery Senter. Gjemble har selv idrettsbakgrunn fra enduro, motocross, fotball og skihopping. Han har et brennende ønske om å hjelpe ungdommer til å endre kurs og kjenne glede og mestring i livet.

Markedssjef Martin Haglev i Polaris Norway.

Stiftelsen får drahjelp av mange støttespillere, blant annet Polaris Norway som bidrar med maskiner og utstyr. Lørdag 11. september blir det virkelig action på Bunes, som også får besøk av ulike aktører og kjente utøvere som skal sette en spiss på den store dagen. Kjendiser innen både motorsport og dødsing. De unge på Bunes tilbys meningsfulle aktiviteter i friluft, noe som gir gode effekter på deres liv. Det handler om tiltak i samspill og samarbeid med ungdom og foresatte.

– Vi har støttet Bunes i to år nå fordi de har et flott fundament. Ungdom som har kommet uheldig ut får noen verdier gjennom motorsportglede. Polaris setter søkelys på det å være ute og oppleve naturen. Vårt internasjonale motto er «Think Outside» og det samsvarer veldig godt med Bunes sitt konsept og ideologi, sier markedssjef Martin Haglev i Polaris Norway.

Spenstig program
Bunes bygger opp en arena og masse aktiviteter og show denne dagen. Motorsport, dødsing, snøscooter på vann, pitbike, padlebrett og kanoer og sykkelshow er noen av ingrediensene. Av artistene som kommer, er kanskje Andre Villa den mest kjente. Han skal kjøre freestyle motocross. Alt dette skal vises og brukes på «Bunes Action Day», som er åpen for alle.

Tøff bil: Jonas Hedberg fra Sverige kommer for å ta baklengs salto med sin Polaris Offroad bil.

– Vi er opptatt av å bruke naturen og å videreutvikle stedet. Nå har vi drevet noen år og bygget sten-for-sten. Vi har blitt hele 40 ansatte og har fosterhjem, avlastning og andre tjenester. Bufetat og kommunene er samarbeidspartnere, forteller Jan Atle Gjemble.

Unikt: Stuntet svenske Jonas Hedberg gjør er unikt i Norge-sammenheng. Baklengs salto med Polaris RZR.

Stiftelsen gir institusjonstilbud til ungdom fra 12 til 18 år. Målet er vekst og utvikling for barn, unge og familier gjennom aktiviteter og mestring. Naturen og Bunes kan også by på vannsport, ridning, dyrestell, jakt og fiske, friluftsliv og arbeid i fellesskap.

Runo Lilleaasen er styreleder for Bunes Recovery Senter i Aurskog.

Mer informasjon om stiftelsen Bunes Recovery Senter på nettsiden https://bunesrecovery.no

Markedssjef Martin Haglev i Polaris Norway, adm. direktør Lars Arne Straand ved Straand Hotel og salgs- og markedssjef hos Spinnin Wheel AS Børge Grefslie, Et prakteksemplar av Indian i front.

Program for lørdag 11. september
09:00 Arenaen åpner (kiosker, stander osv. er bemannet)

10-11:30 Trening for FMX/ RZR, Snøscooter på vann og sykkelshow

12:00 Trening dødsing

12:30 – 14:30 Mat & Chill. Musikk & underholdning.

13:00 Pitbike og El-sykkel moro. Padlebrett og Kanoer tilgjengelig

14:30 Dødsekonkurranse basert på publikums respons

15:00 Snøscooter på vann.

15:30 Sykkelshow

16:00 FMX/ RZR

Arrangementsplakat: Lørdag 11. september går Bunes Action Day av stabelen. Dette arrangementet tiltrekker seg stjerner fra fjern og nær. Dette ønsker man ikke å gå glipp av!

Artister som kommer:

  • Andre Villa på Freestyle motocross.
  • Jonas Hedberg fra Sverige kommer for å ta baklengs salto med Polaris RZR.
  • Mads «Makken» Haugen holder freestyle sykkel show.
  • Joachim Olsen fra Karasjok kommer og kjører snøscooter på vannet.
  • I tillegg kommer det betydelige artister innen underholdning og popmusikk for å underholde.
Daglig leder Knut Rinden ønsker velkommen til lørdagens arrangement.

 

 

Share via
Send this to a friend