MC i fokus i Arendalsuka: Velkommen til motorsykkelpolitisk debatt torsdag 17. august kl. 18.30-19.30

Bjørn Richard Johansen
Alle med interesse for MC kommer. Torsdag 17. august kl. 18.00 ankommer vegdirektør Ingrid Dahl Hovland, stortingspolitikere og toppene i NAF, KNA, Samferdselsdepartementet og hele 47 andre samferdselsorganisasjoner til «Motorsykkelpolitisk debatt» i regi av Motorsykkelimportørenes Forening, MCF og Norsk Motorcykkel Union (NMCU). Ta en MC-tur til Arendalsuka torsdag 17. august kl. 18.00.

Les også artikkelen: Historisk få MC ulykker i Norge i 2023: 50 prosent færre MC-ulykker i år vs 2022. Stadig flere kjører motorsykkel og aldri har vi hatt så få ulykker.

Tage Pettersen, Høyre og Jone Blikra, Arbeiderpartiet sammen med Per-Anton Vinje i Motorsykkelimportørenes Forening, MCF i forbindelse med den Motorsykkelpolitiske debatten i fjor.

Velkommen
– Det er rekordinteresse for årets Arendalsuka og vi i Opplysningsrådet for veitrafikk, OVF, har hele 47 samferdselsinteressert organisasjoner påmeldt i forbindelse med årets Arendalsuka, sier Rikard G. Knutsen, fagdirektør og ansvarlig for Arendalsuka hos OVF. Her kan du følge eventet via Facebook, trykk link.

Rikard G. Knutsen, fagdirektør og ansvarlig for Arendalsuka hos OVF.

Fint vær
I disse tider hvor været er et samtaletema er det hyggelig å vite at det i langtidsvarslet melder om fint vær i Arendal i neste uke, sier Rikard G. Knutsen.

Odd Terje Døvik, leder for sentralstyret i NMCU sammen med stortingsrepresentant Siw Mossleth fra Senterpartiet. Her med en Triumph Rocket 2.500 kubikk. Selv er hun Kawasaki fan.

– NMCU gleder seg stort til MC-debatten på torsdag, sier Odd Terje Døvik som er leder i sentralstyret til Norsk Motorcykkel Union. Vi oppfordrer alle våre medlemmer som har mulighet og bor i regioen/Østlandsområdet å ta seg en flott MC tur til Arendal denne torsdag kvelden.

Det blir fokus på Hubriding og samarbeidet mellom turistnæringen, næringsliv i lokalsamfunn og MC bransjen i forkant av den Motorsykkelpolitiske debatten. Fra kl. 18.00-18.30 er det mingling over et godt glass.

Kl. 17.45 Hubriding.no aperitiff i Samferdselsteltet
– For å skape en sosial ramme før kveldens debatt inviterer Hubriding.no til mingling i forkant av debatten. Her byr vi på et godt glass og gir en kort oppdatering om alt det nye som finnes i Hubriding.no portalen, sier Lars Arne Staand som er hoteldirektør på Straand Hotel og sentral i å utvikle Hubriding.no sin nettportal i regi av De Historiske Hotell og spisesteder.

Alle med MC-interesse teller ned til Arendalsuka.

Kl. 18.00 torsdag kveld i Samferdselsteltet
– Den motorsykkelpolitiske debatten går av stabelen rett i forkant av «Den store samferdselsdebatten» på torsdag kveld, sier Per-Anton Vinje som er styreleder for Motorsykkelimportørenes Forening, MCF. Dette er samme kveld som årets kommune- og fylkestingsvalgkamp blir sparket i gang med NRK Debatten fra Arendalsuka senere på kvelden. Det betyr at alle de viktige aktørene i norsk samfunns-, organisasjon og næringsliv er tilstede i Arendal denne ettermiddagen.

Stadig flere kvinner kjører MC i Norge.

50 prosent færre ulykker i år
– I år er det så langt i år historisk få MC ulykker i Norge. Ja faktisk er det hele 50 prosent færre MC-ulykker i år vs 2022 selv om MC-bestanden øker i år også. Det er et av flere tema som vil stå sentralt i debatten, sier Arve Lønnum som er sekretær i MCF og skal innlede til debatten. Vi vet at kjøreskolene i Norge gjør en kjempeinnsats. Men det skjer også mye godt arbeid i regi av “Nasjonalt forum for MC-sikkerhet” og MC-bransjen som et samlet lag.

Veidirektør Ingrid Dahl Hovland gleder seg til Arendalsuka.

– Det blir også spennende å høre hva veidirektør Ingrid Dahl Hovland tenker om hvordan vi nå ytterligere kan styrke fokuset på «Nullvisjon» og kjøreopplevelser fremover, sier Arve Lønnum.

Arve Lønnum er sekretær i MCF og innleder i forkant av debatten.

Oppfordre alle MC-interesserte å delta i Arendalsuka
Statens Vegvesen er i Arendalsuka med et godt team som tidligere år.
– Hun gleder seg til Arendalsuka, hvor «Den motorsykkelpolitiske debatten» torsdag 17. august, kl. 18.30 i Samferdselsteltet.

Føreropplæring og førerskolenes viktige jobb har gitt gode resultater. Her fotos av Tore Johannessen som er faglig rådgiver i Trafikkforum.
Fra samferdselsteltet i fjor. Erik Wold ledet panelet.

– Alle som er opptatt av å jobbe mot nullvisjon på motorsykkelsiden bør møte opp for å ta del i debatten, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland til Reitwagen.no.

Ingrid Dahl Hovland i god driv. Stortingsrepresentant Jone Blikra fra Arbeiderpartiet står midt i bildet.

Topp panel
Det blir et topp panel i årets motorsykkelpolitiske debatt.
– En stor felles laginnsats gjennom “Nasjonalt forum for MC-sikkerhet” ser ut til å gi gode resultater. Målet er å nå ambisjonene i “Nullvisjon” vedtatt av Stortinget. Dette er et av de viktige temaene som vil bli diskutert under den motorsykkelpolitiske debatten, sier Erik Wold som skal lede debatten.

  • Erik Wold, debattleder
  • Ingrid Dahl Hovland, Vegdirektør, Statens Vegvesen
  • Odd Terje Døvik, leder i sentralstyret, Norges Motorcykkel Union, NMCU
  • Arve Lønnum, sekretær, Motorsykkelimportørenes Forening, MCF
  • Jan Harry Svendsen, produkteier, NAF MC
  • Jone Blikra, Stortinget, Arbeiderpartiet
  • Morten Stordalen, Stortinget, Fremskrittspartiet
  • Tage Pettersen, Stortinget, Høyre


For mer informasjon om den motorsykkelpolitiske debatten:

Ta kontakt med Bjørn Richard Johansen, mobil 47 800 100, e-post brj(a)gknordic.com, strategisk rådgiver/kommersiell direktør, Geelmuyden Kiese/GK Nordic.

Share via
Send this to a friend