Straand Treffet - Drømmeweekend for MC-fans! Ta turen og prøv en helt ny motorsykkel

Bjørn Richard Johansen
Programmet for Straand Treffet 2023 er klart. Straand Treffet arrangeres i år for 6. gang og alle motorsyklister inviteres til Vrådal, i hjertet av Telemark, 15. – 17. september. Hiv deg med – med en kompis, din kjære eller god venn!
Lars Arne Straand, Ole Andreas Isdahl og Trond Olsen er klart for Straand Treffet.

Det forventes mange besøkende og det legges ned mye arbeid for at det skal bli nok et vellykket treff. Se link til programmet her. Her finner du informasjon om overnatting. Se link.

Vi gleder oss til flott kjørevær som det har vært i alle år!

Fint vær
Arrangørene har sørget for et godt faglig program, god representasjon av ulike motorsykkelmerker og muligheter for turkjøring med guide. Det er 13 forhandlere/ importører som stiller med helt nye motorsykler til prøvekjøring.

Du får prøve din drømmesykkel helt gratis!

Gratis prøvekjøring
Samtidig som prøvekjøringen går gjennom hele dagen lørdag og frem til lunsj søndag, er det et fullspekket program gjennom hele helgen. Det er også mulig å bli med på guidede motorsykkelturer i et utvalg av HubRiding.no rutene som er laget ved hotellet.

Tore Johannessen kommer for å gi deg gode råd om gode kjøreteknikker.

Føreropplæring i fokus
I år også er det med et ekstra fokus på trafikksikkerhet. Se programmet nederst.

Forhandlerne gleder seg til Straand Treffet! Her et kjent ansikt fra Speed Motorcenter for alle på Straand Treffet.

Hittil har disse bekreftet at de deltar på Straand Treffet 2023:

 • Alf Graarud Motor, Sarpsborg
 • AMD Motorsykler
 • Arena MC, Sandnes
 • Asker MC
 • Big Twin, Moss/ CBP, Skien
 • Ducati Egberg, Trondheim
 • Ducati Scandinavia
 • HD Europa
 • HD Vestfold
 • Helite (MC airbagvest), Kongsberg
 • HØR (MC ørepropper), Oslo
 • Lazy Boyz, Oslo
 • Løvaas Motor, Holmestrand
 • Monsterbike, Drammen
 • Motorteknikk, Kr.sand
 • Speed Motorsenter, Sandefjord
 • Førerutvikling.no
 • NAF MC
 • NMCU
 • MC Forum Vestfold/Telemark inkl. Statens Vegvesen
 • WIMA
Det blir både mulighet for å kjøre Hubriding.no og å få faglig påfyll i konferansesalen. Samt foredrag ute på plassen.

Godt faglig program
– Vi er stolt over å ha et godt faglig program og et bredt spekter av motorsykkelmerker representert på treffet, sier Trond Olsen som er treffsjef for Straand Treffet.
Grunnlaget for treffet er basert på et godt samarbeid med forhandlerne og importørene, som tar meg seg alle disse flotte syklene til Vrådal.

 • Faglig blir det råd om gode og riktige kjøreteknikker ved Tore Johansen, rådgiver for Trafikkforum og trafikklærer på AB Trafikkskole i Bærum. Han er også medforfatter av boken Motorsykkel, lærebok for motorsykkel.
 • Vi får også et godt innlegg fra Hans Kristian Jørgensen som kjører paramedic på to hjul og er operativ innstasleder i Oslo. Temaet hans blir blålys, livsstil, helseomsorg på flere plan og noen historier fra utallige mil på motorsykkel.
 • MC forum Vestfold og Telemark, som deltar for første gang i år, vil fortelle om arbeidet de gjør, og hva fokusområdene er. Det blir blant annet en dialog om hva som skal til for å sikre motorsykkelveiene bedre for å understøtte nullvisjonen.
 • Birgit Sannes vil gi oss innblikk i noen av sine turer, tema blir Grense Jacobselv, India eller Marokko – gjør det! Den faglige delen fredag avsluttes med et skråblikk på årets modeller. Utover lørdag blir det spennende miniforedrag på plassen, dette er også nytt for i år.
Flere generasjoner med interesse for MC på hotellet. Her med en Honda Africa Twin.

Norges MC-tur hotell
– For oss er Straand Treffet blitt en utrolig gøy tradisjon og et viktig arrangement i vårt årshjul, sier Katrine Straand, hotellsjef og 5. generasjon vertskap ved Straand Hotel. Vi gleder oss til å ønske hver eneste en av dere velkommen til Straand Treffet 2023. La oss gjøre dette til en uforglemmelig helg sammen!

Du kan se kjøreruter på Hubriding.no

Ta en dagstur
Husk at det er fult mulig å besøke treffet på dagstur og at deltagelse på det sosiale og faglige programmet er åpent for alle selv om man ikke bor på hotellet. Dette er et treff for alle. Jeg vil også bruke anledningen til å takke alle utstillere, de frivillige, våre ansatte på hotellet og staben for treffet som gjør en solid innsats for at vi skal kunne gjennomføre et treff som dette.

Ole Andreas Isdahl, Terje Bredal og Ralf – som er hotellets egne MC-guide.

Gleder oss
– Vi gleder oss til årets Straand Treff. Vi er begeistret for den voksende interessen for Straand Treffet hvert år. Vår hensikt er å tilby en plattform der motorsyklister kan ha det hyggelig sammen, prøvekjøre de nyeste modellene, og også lære viktige aspekter ved kjøring og sikkerhet.

Mange muligheter for overnatting. Her ser du foto fra Fjone med Nisser i bakgrunnen. En kort tur fra Straand.

Hotell, hytter, leiligheter, bli kjent rom og teltplass
Gjester som trenger overnatting kan bo på hotellet, på hytter, i leiligheter, bli kjent rom sammen med andre eller i telt på området nedenfor hotellet.

Når det blir fullt hos oss er det en rekke overnattingsmuligheter i Vrådal og regionen som vi kan anbefale, så her er det bare å ta kontakt, sier Lars Arne Straand, adm. direktør på Straand Hotel. Vi vet også at mange venne- og venninnegjenger tar turen til Vrådal og gjerne bor i private hytter spredt over hele regionen denne helgen. Se link til programmet her. Her finner du informasjon om overnatting. Se link.

For de som ønsker å gjøre Straand Treffet til en helgetur oppfordres til å bestille så fort som mulig, da det normalt fylles raskt opp.

For ytterligere informasjon, se www.straand.no/straandtreffet eller kontakt direkte på straand@straand.no eller +47 35 06 90 00.

– Alle er velkomne, avslutter treffsjef Trond Olsen.

En av bransjens mest erfarne!

For ytterligere informasjon:
Trond Olsen, treffsjef, Straand Treffet 2023, mobil 906 60 292, e-post: straandtreffet@straand.no
Lars Arne Straand, adm. direktør, Straand Hotel, telefon 916 76 934, epost: lars.arne@straand.no


Kort om Straand Treffet
Straand-treffet ble gjennomført første gang i 2018 og dette er det 6 arrangementet i rekken. Fokus er en faglig konferanse om gode kjøreteknikker på motorsykkel, samt utprøving av nye og moderne modeller med gode sikkerhetssystemer i motorsyklene. Konferansen støtter opp om arbeidet med Nullvisjonen. Gjennom det er det et mål å bidra til å fornye MC-parken med miljøvennlige og trygge motorsykler. Arrangementet går av stabelen på Straand Hotel i Vrådal i Vestfold og Telemark årlig, den 3. helgen i september. Straand Treffet drives med frivillige krefter og er et samarbeid mellom importører, forhandlere, førerutviklingsmiljøene i Norge, MC-organisasjoner og MC-mediene i Norge.

Fakta boks om Straand Hotel
Straand Hotel, som ligger ved innsjøen Nisser i Vrådal i Kviteseid kommune, ble startet som en skysstasjon i 1864. I dag er det femte generasjon Katrine og Lars Arne Straand som ønsker gjestene velkommen. Med historiske røtter med hest og kjerre i sentrum har strategisk satsning på moderne jernhester (MC) bidratt til nye muligheter. Vårt nye konsept www.hubriding.no, hvor du kan nyte nye og spennende kjøreruter på MC, classic car eller sykkel hver eneste dag blitt en suksess. Straand Hotel er ett fullservice hotell med 125 rom i et nydelig kulturlandskap i Vrådal godt egnet som utgangspunkt for rundreiser og gode kjøreopplevelser. Med Vrådal Booking og leiligheter tilbyr vi mange gode overnattingstilbud. I Vrådal er det flotte vandremuligheter, golfbane på en øy og gode skimuligheter om vinteren. M/S Fram som er vår egen veteranbåt fra 1909 ligger ved hotellet for slusecruise på Nisser. Hotellet er et godt utgangspunkt for å oppdage vakre Telemark, et lite stykke Norge i miniatyr. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Internett: www.straand.no og www.dehistoriske.no. Arrangørene tar forbehold om justeringer i programmet helt frem til arrangementet.

Share via
Send this to a friend