Losby Gods som inngår i de Historiske Hotel og spisesteder blir Hubriding.no basen i Oslo, gamle Akershus og det nye storfylket Viken: Nå kommer digitale ruter i regionen i regi av MC-bransjen og reiselivsnæringen

Ole Herman Forthun
Reiselivsnæringen i Oslo og Akershus samt ca. 20 representanter fra motorsykkelbransjen, classic car og sykkelbransjen var samlet på Losby Gods på fredag i forbindelse med at Hubriding.no prosjektet ble formelt startet i Oslo og Akershus. Fokus er å lage gode digitale kjøreruter i hele den nye Oslo- og Viken-regionen og opp i det nye storfylket Innlandet. Videre vil det bli utviklet gode kjøreruter inn i og rundt i Sverige når Covid-19 igjen gir muligheter for å kjøre opp nærliggende ruter med svingete veier inne i Sverige. I gamle Buskerud og over mot innlandet vil det bli etablert et eget prosjekt fremover. Perfekt for kjøreturer og sykkelturer med MC, bil eller sykkel.
Etter frokostmøtet var det foto opptak utenfor hotellet.

Strategisk plassert på et av Norges beste golfanlegg ligger Losby Gods, hotell- og konferansesenter, i tilknytning til den over 160 år gamle hovedbygningen. Godset ble restaurert og påbygget i 1997-1999 og åpnet i september 1999. Hotellet inneholder 70 værelser, restaurant, selskapslokaler, bar, og 16 møterom i varierende størrelse. Hotellet er omkranset av to golfbaner, en 9-hulls og en 18-hulls bane. Kjent for romantikk og opplevelse og ideelt sted for store og små selskaper samt bryllup. Men nå også fremover for møtested for motorsykkel, classic car og syklister på kjøre eller sykkelturer i digitale kjøreruter med utspring i Losby Gods. Flere hoteller i regionen vil bli trukket inn i prosjektet, som blant andre Olavsgaard Hotel ved Hellerudsletta/Skjetten og Nitelva. Olavsgaard Gruppen eier både Losby Gods og Olavsgaard Hotel.

Heidi Elisabeth Fjellheim som er direktør ved Losby Gods ønsker MC, Classic car og syklister velkommen til Hubriding.no fra neste sesong. Rutene og opplegget blir utviklet nå i høst og vinter.

Velkommen til Losby Gods
– Vi gleder oss til å starte dette samarbeidet med motorsykkelbransjen og ønsker alle riktig velkommen til Losby Gods, sa direktør Heidi Elisabeth Fjellheim som er direktør ved Losby Gods når hun åpnet frokostmøtet på fredag. Det er historisk sus av lange tradisjoner av en svunnen tid over det som engang var et storgårdsamfunn på Losby. Losby er historien om trelasthandelens oppgangs- og nedgangstider, om kjente Christiania-borgere, rekreasjon, selskapeligheter, gjestfrihet og jaktutflukter, men også om hardt arbeidende husmenn og tjenestefolk. Her kan du lese mer om historien om Losby Gods og gods i Norge.

Losby Gods ligger 20 minutter fra Oslo sentrum, 30 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen og kun 10 minutter fra Lillestrøm og Norges Varemesse. Kun en liten kjøretur fra disse sentrale stedene, ligger et av de rundt 40 hotellene i Akershus. Underveis til hotellet reiser du på flotte svingete veier gjennom et vakkert landskap med åker og eng, som heter Finstadjordet.

– Vi er stolte av vår lange og tradisjonsrike historie på Losby Gods, og vi forteller gjerne historien, forteller Heidi Elisabeth Fjellheim.

Teamet sentral i utviklingen av Hubriding.no fotografert på Sundvolden tidligere i høst.

Årskonferansen ønsket Hubriding.no velkommen
De Historiske Hotel i Norge gjennomførte nylig sin årskonferanse med deltakelse av hoteller og spisesteder fra Agder i Sør til Troms- og Finnmark i nord. Her ble det vedtatt at hele hotell- og restaurantkjeden med nær 80 beliggenheter gjennom høsten og vinteren vil legge til rette for gode kjøreopplevelser for motorsykkel, classic cars/flotte biler og sykkel basert på Hubriding.no konseptet. I år og neste år vil det være flest brukere fra Norge som bruker Hubriding.no, men over tid vil internasjonale besøkende turister som kjører MC, bil eller sykler også bli viktige brukergrupper.

Bjørn Richard orienterer om Hubriding.no på frokostseminaret på Losby Gods. Store muligheter for reiselivsnæringen til glede for motorsykkel, classic car og sykkelsegmentet.

Nå rulles det ut flere steder i landet. Midt-Norge med Røros som utgangspunkt, Rogaland med Stavanger som utgangspunkt og Oslo og Akershus/Viken med Losby Gods som utgangspunkt er noen eksempler som nå vil få gode kjøreruter for Hubriding.no utviklet.

Flott skue foran hotellet på fredag.

Gode kjøreopplevelser
– Det er flere mål med Hubriding.no. Gi motorsyklister, bilister og syklister gode kjøreopplevelser og service på (og langs) veien ved at flotte kjøreruter er gjort klare digitalt. Videre god service ved overnatting og bespisning underveis på tur. Dernest å bidra til at reiselivsnæringen og servicemål underveis langs rutene kan bidra med service og derigjennom få inntekter ved å delta i prosjektet. Dette er et såkalt «vinn-vinn» konsept, sier Bjørn Richard Johansen som er ansvarlig i styringsgruppen for Hubriding.no å få rulle ut prosjektet i hovedstadsregionen og Rogalandsregionen. Han er til daglig strategisk rådgiver i First House og sentral i oppbygningen av Conceptor Bolig AS. Videre sitter han i styret i Straand Hotel som har utviklet Hubriding.no. Han er også kjent som en stor motorsykkel og Hubriding.no entusiast. Ole Andreas Isdahl som er en av landets mest anerkjente motorsykkeljournalister og motorsykkelguider er den som fant opp hubriding.no konseptet og deltok også digitalt på fredagens møte.

– Det nasjonale og internasjonale potensialet er stort, sier Bjørn Richard Johansen. Det er også utviklet en egen veileder/kvalitetsmanual for innføring av Hubriding.no som er til stor hjelp for de stedene som blir en del av prosjektet. Straand Hotel, som har vært innovatøren for dette reiselivskonseptet, har oppnådd utrolige resultater siden prosjektet ble lansert i vår etter Corona-stengning. De har samtidig samlet mye erfaring gjennom at hotellet i de siste fire år satset på å gi økt grad av service til MC- og classic car turister. At internasjonale reisende vil garantert komme til Norge nettopp for å gjøre bruk av Hubriding.no når Covid-19 er historie. Inntil det kan vi nordmenn ta det i bruk alene, forteller han med et smil.

Kåre Vaskinn hos MC-Oslo var en av de engasjerte deltakerne.

Professor i Innovasjon Tor Wallin Andreassen ved Handelshøyskolen BI trakk nylig frem Hubriding.no som et innovativt reiselivskonsept og smart digital strategi med store potensial for å tiltrekke seg norske, nordiske og globale besøkende til norske reiselivsdestinasjoner i årene fremover. Han var en av innlederne på De Historiske Hotels årsmøte og årskonferanse på Sundvolden Hotel nylig hvor han snakket om viktigheten av innovasjon innen reiselivet.

Børge Grefslie var tidlig på plass for å laste ut flere Indian-motorsykler fra tilhenger til glede for de besøkende.

–  Målet med frokostmøtet på fredag var å gi deltakerne et overblikk over hva Hubriding.no innebærer og hvordan det nå planlegges å utvikle ruter i Osloregionen, forteller Bjørn Richard Johansen. Nå vil det bli etablert et team

NMCU var til stede med flere fra styret, bl.a. Turid Bondevik er nyvalgt nestleder. Her med Kjell-Einar Ofstad som ble valgt til ny styreleder.

Bred deltakelse
NAF og NAF MC
og NMCU Oslo og Akershus som er de største MC-organisasjonene i regionen, MC Oslo som er hovedstadens største MC-forhandler med fokus på BMW og Honda, Askim forhandler Spinnin Wheel som selger Indian og KTM, Motorsykkelimportørenes Forening (MCF) som representerer alle store MC-merker som selges i Norge, reiselivsbransjens viktige bindeledd Visit Romerike/Akershus Reiselivsråd/Visit Oslo, WIMA og The Litas Oslo som er to kvinnenettverk med fokus på MC kjøring, Hubriding.no initiativtakere Straand Hotel samt representanter fra Losby Gods og De historiske hotell og spisesteder. Representanter for sykkelsporten i Norge var også representert for første gang for å gjøre seg kjent med Hubriding.no. En rekke aktører som bl.a. KNA, Kongelig Norsk Automobilklub, har engasjert seg i konseptet men hadde ikke mulighet å møte på frokostmøtet på fredag. Så rekken av solide støttespillere med interesse for å utnytte våre mange flotte svingete veier og bidrar i prosjektet vil øke fremover.

Tommel opp fra Kåre Vaskinn og MC-Oslo.

Videre fremdrift
–  En mindre prosjektgruppe vil nå starte arbeidet med å utvikle kjøreruter ut fra Losby Gods, og planen er at vi i løpet av vinteren kan legge ut 10-12 spennende ruter, som kan brukes til glede for alle som er motorsyklister, syklister og de som kjører flotte biler på tur til neste år, avslutter Bjørn Richard Johansen. Her vil vi også bidra til å gi oversikt over severdighet og anbefaling til stoppmuligheter underveis, til glede for de som driver næringsvirksomhet langs kjørerutene.

Classic car og moderne motorsykkel. Side om side.

Mer informasjon:

For mer informasjon om Hubriding.no: se link

For mer informasjon: ta kontakt med brj@firsthouse.no

For mer informasjon om Losby Gods: se link.

 

Share via
Send this to a friend