Lærdalsøren Hotel – Bil og MC paradiset på Vestlandet. Perfekt sted å overnatte og hygge seg med god mat og drikke etter gode bil- og mc-kjøreopplevelser!

Bjørn Richard Johansen
Bil, MC og Lærdal. Da snakker vi om Lærdalsøren Hotel. For noen få år siden kjøpte Johannes Einemo (36) Lærdalsøren Hotel på ren impuls. Siden er hotellet blitt pusset opp til fordums prakt. Et “must” om du er på tur med bil eller MC i Norge i vår, til sommeren eller til høsten! Nå kan du til og med leie en KTM Duke R 690 om du besøker hotellet!
KTM Duke R 690 kan leies når du besøker hotellet.

Bygd før vi fikk elektrisitet er det jo helt naturlig at hotellet i dag har «Porsche Destination Charging partner» status. Rundt Lærdal og Kongeveien er det mange flotte utflukter som kan kjøres med bil og MC.

Slik ser det ut når du kommer på besøk!

– Du starter på Lærdalsøren Hotel ved fjorden som et utgangspunkt, for så å avslutte på de flotteste fjelltoppene rundt fjorden. Om kvelden, etter endt tur, får du et godt måltid og møtes i motorpubben «Småsnurren» for en hyggelig motorprat, forteller Johannes Einemo som er styreleder for hotellet. Elin F. Partenyi (37) er daglig leder og samboer med Johannes.

Et aktivt par. Johannes Einemo er styreleder for hotellet og Elin F. Partenyi er daglig leder.

Således har de et fantastisk spennende prosjekt å jobbe sammen om. De er begge født og oppvokst i Lærdal. Einemo har fagbrev som billakkerer og jobbet i 10 år i oljebransjen med tilkomstteknikk. Partenyi har solid bakgrunn fra service- og handelsnæringen i Lærdal gjennom siste 20 år. Således kjenner de omgivelsene i regionen, fylket og på stedet ut og inn.
– Det er viktig for å forstå alle mulighetene vi har når vi løpende jobber med å utvikle vårt servicekonsept rettet mot bil og MC, sier Johannes Einemo til Reitwagen.no.

Perfekt look: KTM Duke R 690 og hotellet!

– Vi har også utleie av motorsykler i år her på Lærdalsøren. En KTM Duke R 690 kan leies for en time, en dag eller helg. Perfekt for å kjøre og oppleve området, sier Einemo.

Lærdalsøren Hotel, har en fantastisk bilpark. Nå også en KTM i garasjen!

Kollegaer roser hverandre
– Det er beundringsverdig for oss alle i hotellnæringen å se hva Einemo har klart å gjøre med sin satsing på Lærdalsøren Hotel, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel i Vrådal. Han har stått i bresjen for utviklingen av Hubriding.no som nå omfatter 15 hoteller i Norge som inngår i De Historiske Hotel og Spisesteder. Vi vil absolutt også anbefale alle å ta en tur innom å se på det flotte tilbudet de har etablert i Lærdal, sier Straand som er 5. generasjons hotelleier.

– Jeg er også kjent med at Hubriding.no er blitt utviklet nå i Norge av Straand Hotel i Vrådal. Det synes jeg er et veldig spennende og flott konsept, sier Johannes Einemo.

Johannes Einemo og Elin F. Partenyi er vertskap for gjestene på hotellet.

140 år
Hotellet i Lærdal tar deg 140 år tilbake i tid og du kan bo slik de gjorde det på 1800-tallet. Men rundt deg har du det flotteste du kan tenke deg av biler og motorsykler. På få år har det blitt et paradis for bil- og MC interesserte å stoppe over på Lærdalsøren Hotel. Det er Norges best bevarte trehusbebyggelse.

Mye godsaker er kjennetegnet på parkeringsplassen.

Hotellet ligger sentralt i gamlegata i Lærdal, her finner man 170 urørte bygninger fra 1700-1800-tallet. Her er det ikke moderne bebyggelse. Gaten i Lærdal tar deg 200 år tilbake i tid. Lærdalsøren hotel er bygningsmessig gammelt og urørt hotell fra 1880. Overnatting og opplevelsene av hotellet tar enhver person langt tilbake i tid. Omgivelsene stammer tilbake til 1700-1800.

Virkelig mye godsaker er kjennetegnet på parkeringsplassen.

Pusset opp
– Vi har brukt COVID-19 tiden aktivt til å pusse opp hotellet ytterligere, sier Johannes Einemo til Reitwagen.no. 36 åringen er anerkjent for å være bil- og mc entusiast. Ja nærmest bil- og mc-gal!

Flotte nettsider.

På hotellet finner man 11 gjesterom som er bygget opp i eldre stil inspirert av 1800-tallet. Man kan bemerke seg at det er 4 felles bad, dette fører røtter tilbake til hvordan man bodde på 1800-tallet. Det ene rommet vårt har eget bad. Denne tidsperiode bærer preg av renslighet, nøyaktighet og gode senger, dette er videreført i hotellet i dag.

Med et opphold her vil du få et inntrykk av å bo slik de gjorde for over 100 år siden.

Flotte biler.

Hard arbeid, god strategi = suksess
Johannes Einemo og Elin F. Partenyi satsing er alt en suksess. De var også først ute i Norge med sin unike og fokuserte strategi. Han har klart å gjøre Lærdal til en attraksjon for motorinteresserte fra inn- og utland. Han har allerede stilt ut sine egen lille kunstutstilling i bakgården: En Lamborghini-er Diablo, en Ferrari Testarossa, en Porsche 930 turbu og en Ford GT 40. I tillegg har du en Porsche 95 Carrera II som utleiebil.

– Bil er kunst. Og mine er det ypperste som er av ingeniørkunst, sier Johannes Einemo. Hotellet har også fått mye medieomtale både her i Norge og i utlandet.

Nydelig utsikt.


Inspirasjon fra utlandet
– Jeg har vært heldig og reist mye i Europa og andre steder i verden. Her har jeg sett hvordan noen veldig suksessfulle hoteller har satset på opplevelse kombinert med bil og motorsykkel. Det hadde jeg ikke sett her hjemme. Så fikk jeg muligheten til å kjøpe dette hotellet i 2017. Resten er historie. Nå gleder vi oss til at våren og sommeren kommer og vi igjen kan fylle opp parkeringsplassen med flotte biler, sier Johannes Einemo.

Mange fine veier og tuneller langs fjorden og opp i fjellet.

Norges første bilturist
I Lærdal har man også lang tradisjon med besøkende bilister. I år er det 119 år siden Norges første bilturist, nederlenderen Petrus Beduin, parkerte sin 1901-modell Panhard & Levassor i Øyregata. Det var hans siste stopp etter en lang tur fra Kristiania.

Norges første bilturist, Petrus Beduin, kjørte fra Kristiania til Lærdal i 1901. Foto: Norsk Teknisk Museum.

Fakta om Lærdal

  • Tettsted i Vestland fylke, tidligere Sogn og Fjordane. Ligger ved en arm av Sognefjorden. Ca. 200 km fra Bergen.
  • Kjært reisemål for laksefiskere som Eric Clapton og Kong Harald V
  • Har i hundrevis av år vært et knutepunkt mellom Østlandet og Vestlandet.
  • Deler av Lærdal står på UNESCOs verdensarvliste.
  • 2.200 innbyggere, ca. halvparten av disse i kommunesenteret Lærdalsøyri.
  • Blant attraksjonene i området er trehusmiljøet i Gamle Lærdalsøyri, Borgund stavkirke og *Lærdalsmarknaden.
  • Et av de tørreste stedene på Vestlandet
  • Storbrannen i 2014 la store deler av sentrum i aske.
Flott utsyn over fjorden!
Share via
Send this to a friend