Kundeservice i fokus i MC bransjen. Digital åpne MC-butikker der myndighetene har pålagt nedstengning: Stort fokus på kundeservice via telefon, e-post, nettbutikk og Teams kundemøter

Bjørn Richard Johansen
Motorsykkelbransjen og motorsykkelbutikkene i Norge har brukt helgen til å omstille seg som følge av pålegg om å stenge butikkene som ligger i de berørte kommunene etter pålegg fra Regjeringen lørdag og søndag. Alle forhandlere som Reitwagen.no har snakket med tilbyr en rekke gode løsninger på telefon, e-post, Teams og via sine nettbutikker. Så din motorsykkelbutikk er tilgjengelig digitalt i kommuner som er berørt av den utvidede COVID-19 situasjon.
Kåre Vaskinn omgitt av gode kollegaer. Fra venstre Erlend Lønnum, Kim H. Jøranli, Trond Faldby og Franz Terrone hos MC Oslo.

MC Oslo er åpent i alle digitale kanaler
– Her er det bare å brette opp ermene og tilby kundene god service via digitale kanaler, sier Kåre Vaskinn, daglig leder og eier av MC Oslo med fokus på BMW, Honda, brukte sykler og utstyr. Det muterte COVID-19 viruset stopper oss ikke i å sikre god service til våre mange kunder selv om vi selvsagt må følge pålegget om lovmessig nedstengning, understreker Kåre Vaskinn.

– MC Oslo gikk i dag ut med følgende budskap til sine kunder på Facebook, forteller Kåre Vaskinn som aldri har opplevd en tilsvarende situasjon.

  • «På grunn av den nye virussituasjonen i Oslo-området er vi pålagt å holde «fysisk butikk» stengt inntil videre. Vi vil imidlertid opprettholde driften på følgende måte:
  • Verkstedet drifter som normalt, men alle henvendelser må gjøres via telefon eller e-post. Eventuell henting eller innlevering av kjøretøy må avtales på forhånd.
  • Vår salgsavdeling for kjøretøy vil holde åpent, men alle henvendelser må gjøres via telefon eller e-post.
  • Vårt delelager vil holde åpent, men også her må alle henvendelser gjøres via telefon eller e-post. Varer kan forhåndsbestilles for deretter å gjøre en avtale om henting og betalingsmåte.
  • Vår nettbutikk https://nettbutikk.mcoslo.no/ holder alltid åpen.
  • Som igjennom hele Covid 19 perioden vil vi fortsette å holde stort fokus på smitteverntiltak.
  • Andre henvendelser eller spørsmål, ring gjerne oss eller send en e-post.
    Telefon 23 03 97 00 og e-post email@mcoslo.no er åpen
Børge Grefslie hos Spinnin-Wheel har gode Covid-19 rutiner og et godt digitalt tilbud til kundene.

Spinnin-Wheel er digital åpen for salg av Indian
– Vi jobber som vanlig, men butikken må vi dessverre holde stengt iht. den nye virussituasjonen i vår region fram til 31. januar eller til det som eventuelt blir av nye pålegg, forteller Børge Grefslie hos Spinnin-Wheel til Reitwagen.no. Våre budskap er:

Det er en spesiell situasjon, men vi ser at kundene er flinke og vant til å forholde seg til digital kommunikasjon nå i disse dager, understreker Børge Grefslie hos Spinnin-Wheel. Få med at de bare må ringe oss på telefon 69 84 63 00 for andre henvendelser. Da vil man alltid treffe noen i Team Spinnin Wheel.

Geir Arnestad som er daglig leder for AMD Motorsykler i Oslo sentrum.

AMD Motorsykler er digitalt åpen
– Jeg har alt solgt en sykkel i dag, men den er overlevert utenfor butikken. Vi er som du forstår åpen digitalt, via e-post, telefon og Facebook/Messenger, sier Geir Arnestad som er daglig leder for AMD Motorsykler i Oslo sentrum.

Han selger KTM, Triumph og har mange flotte brukte motorsykler tilgjengelig. Vi har butikken full av flotte sykler klar for en ny sesong, og er tilgjengelig digitalt og på telefon, understreker Arnestad som treffes på e-post: amd@amd.no. Han har lagt ut følgende informasjon på sin Facebook side. «Pga. nye koronatiltak holder vi døra stengt fram til 31/1-21. Det er fortsatt mulig å handle via Facebook, vår hjemme side, epost amd@amd.no og på telefon.»


Yamaha Vinterbro la ut god informasjon alt lørdag
– Vi holder åpent digitalt, forteller Anne Mette Grelland som er daglig leder for Yamaha Vinterbro på Kalbakken i Oslo. Vi har etablert en ordning hvor Christian Ellefsen som er selger er i butikken og kan kan vise modellene på Facetime om de ønsker det. Videre har vi laget et pickup point utenfor butikken hvor vi utleverer varer og eventuelt sykler. Kontrakter på sykler undertegnes digitalt med BankID, forteller Anne Mette Grelland til Reitwagen.no.

– Men grunnet regjeringens påbud må vi holde stengt frem til og med 31.01.2021. Vi vil allikevel hjelpe deg digitalt. Alt av bestillinger gjøres via telefon eller e-post og sendes hjem til deg. Kjøp av nye eller brukte sykler gjøres også digitalt. Ta kontakt med oss på: Telefon: 23 06 00 00, E-post: butikk@yamahamc.com. Vi beklager ulempen dette måtte medføre. Med vennlig hilsen – Yamaha Vinterbro. Ta kontakt om du lurer på noe.

Rolf Kåre Valderhaug hos Lazy Boyz AS. På bildet fra venstre: Rolf Kåre Valderhaug, Tommy Løvlien, Martine Martinsen, Ann-Kristin Sire og Torill Tollefsen.

Drømmen om Harley-Davidson kan bli virkelig hos Lazy Boyz
– “The show must go on”, sier salgssjef Rolf Kåre Valderhaug hos Lazy Boyz AS. Vi hadde live visning av 2021 modellene fra Harley-Davidson for bare en uke siden, og vi er godt i gang med salget av nye sykler fra Harley-Davidson og Royal Enfield.

– Vi har stor respekt for myndighetenes håndtering av dette viruset som skaper utfordringer, men vi synes det er synd at vi for første gang måtte stenge døren fysisk for kundene våre, forteller Rolf Kåre Valderhaug. Det handler om tilpassninig og se muligheter, og for oss er motorsykler viktigst. Det er fristende å sitere tidligere AP politiker og mc entusiast Finn Kristensen, som en gang på 90-tallet sa dette i forhold til det å kjøre motorsykkel. «Å få tilgang til å kjøre motorsykkel, burde deles ut på blå resept». Det er viktig å ha noe å glede seg til i kulden, og ha en aktivitet å bruke fritiden på når det igjen drypper fra takrenna. Komme seg ut på landeveien og nyte naturen, veiene, luktene og øyeblikkene. Heller det enn å stå i polkøen….. Forbered 2021 sesongen i dag!, sier en entusiastisk Rolf Kåre Valderhaug på telefon med Reitwagen.no

På Facebook kommuniserer vi følgende: Grunnet gjeldende Corona-tiltak i Oslo må butikken holde stengt frem til og med 31.01.21, men vi er på jobb som normalt for å hjelpe deg digitalt.
– Butikk/delelager vil være til stede og ta imot bestilling av varer via telefon eller e-post post@lazyboyz.no. Varene kan sendes hjem til deg pr post.
– Verkstedet vil også være tilgjengelig på telefon og e-post workshop@lazyboyz.no
– Salgsavdelingen har en pågående kampanje på våre 2020 utstillingsmodeller og vi er godt i gang med bestillinger av 2021 nyhetene. Vi kan kontaktes på telefon 2290 7800 eller e-post salg@lazyboyz.no. Vi kan også tilby videosamtaler for visning av nye eller brukte sykler. Vi følger ordinære åpningstider!, avslutter Rolf Kåre Valderhaug hos Lazy Boyz.

Terje Bredal som eier og driver Speed Motorcenter i Sandefjord. Han er også leder av Norsk MC Forhandlerforening, NMCF.

Speed Motorsenter er åpent også i butikken
– Speed Motorsenter har åpent og er ikke rammet av de nye reglene som ble innført i en rekke kommuner. Sånn sett er vi heldig, men også forberedt på at situasjonen kan utvikle seg til å omfatte også Sandefjord kommune fremover, sier Terje Bredal som eier og driver Speed Motorcenter i Sandefjord. Han er også leder av Norsk MC Forhandlerforening, NMCF.

– Vi oppfordrer alle kunder til å ha god kontakt med sin lokale forhandler i disse dager. Selv om butikker må stenge som følge av pålegg fra myndighetene er alle service og salgsbedrifter med fokus på å betjene kundene sine. MC-sesongen vil komme uansett om det er COVID-19 og Corona og vi som er faghandlere er her for alle våre kunder, sier Terje Bredal.

Stine Svenkerud som er markedsansvarlig på MC Huset på Hamar.

MC Huset på Hamar har også åpent
– Vi er foreløpig ikke rammet, men kan lett bli det, sier Stine Svenkerud som er markedsansvarlig hos MC Huset på Hamar. Det er virkelig beundringsverdig å se hvor flinke de motorsykkelforhandlerne som nå er rammet av regjeringens pålegg har omstilt seg. Vi følger med og er forberedt på at vi også må stenge ned, om det kommer tilsvarende pålegg hos oss, sier Stine Svenkerud i en kommentar til Reitwagen.no.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend