KTM SMT gjør comeback!!

Kenneth Nordahl-Pedersen
KTM bekrefter nå ryktene som har florert en stund. SMT blir relansert i april. Utgangspunktet er 890 motoren, og konseptet kjenner vi fra før – Supermotard med langturegenskaper.

SMT står for Supermoto Travel
SMT står for Supermoto Travel, og konseptet kjenner vi fra KTM 990 SMT som var en del av 990-serien fra 2009 til 2013. Med 17-tommers gatehjul, fast fjæring, gode bremser og kjappe styreegenskaper, men med den samme oppreiste kjørestillingen som på adventuremodellene. Jeg hadde selv denne modellen et par sesonger, og kjenner fortsatt suget etter den unike kjøreopplevelsen hver gang jeg tenker på den.

990 SMT var med fra 2009 til 2013 og var en ordentlig morsom sykkel.

 

Full lansering 24. april
Nå bekrefter KTM ryktene som har florert en stund, uten at vi foreløpig har fått alle detaljer. Full lansering er lagt til 24. april i år. Utgangspunktet er ikke den store 1290, men den lettere og nyoppdaterte 890 Adventure. Bildene vi finner på et “indirekte” bilde på KTMs nettsider viser det som ser ut som en lettbeint adventuresykkel med 17-tommers hjul – altså en supermotard. T’en i SMT-betegnelsen lover likevel langturegenskaper, og vi kan forvente godt med dertil egnet tilbehør.

Utgangspunktet for den nye SMT er den oppdaterte 890 Adventure.

 

Vi venter på noe godt!
Vi får vente til april før vi får alle detaljer bekreftet, men det er grunn til å tro at dette blir en morsom sak. Her kan du lese hva KTM selv skriver. 

 

Det eneste offisielle bildet av den nye SMT er et bilde av et bilde på en mobiltelefon. Det gir oss likevel en ide om hva vi kan forvente.

Share via
Send this to a friend