International Indian Rally Norway 2023 er i gang

Bjørn Richard Johansen
International Indian Rally Norway 2023 som arrangeres i Vrådal er i gang. Trolig Norges største treff av veteranmotorsykler i år. Mange deltagerne er allerede kommet og arrangørene er allerede i full sving med innlosjering av deltagerne.
Bilde: Fra venstre: Arne Bjørn Hoel (uteansvarlig), Bjørn Lind (styremedlem NIK), Lars Arne Straand (direktør Straand Hotel), Ola Prestløkken (økonomiansvarlig) og Stein Fossheim (styreleder NIK og arrangementsansvarlig) er klare for International Indian Rally Norway 2023.

Det historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal ser frem til å være vertskap for International Indian Rally Norway 2023 som arrangeres denne helgen. Norsk Indian Klubb er stolt arrangør av dette internasjonale treffet med deltagere fra over 15 land.

Norsk Indian Klubbs merke for treffet har fokus på lokal kultur.


International Indian Rally Norway 2023
– Vi venter ca. 300 gjester som har med seg sine amerikanske Indian motorsykler produsert i Amerika fra 1901 til 1953, sier Stein Fossheim som er styreleder i klubben. Det vil nok komme noen nye Indian motorsykler også da produksjonen av Indian ble startet opp igjen i 2012, men International Indian Rally Norway 2023 er et veteranmotorsykkel arrangement og blir trolig det største arrangert for veteranmotorsykler i Norge i år.

– Vi er veldig glade for at Norsk Indian klubb har valgt å legge arrangementet til Vest-Telemark og hit til Straand Hotel. Vår satsning på HubRiding hvor motorentusiaster og gode kjøreopplevelser i regionen er i fokus, passer godt med profilen på dette arrangementet. Vi er veldig glade for at klubben har lagt arrangementet til oss og at vi får vist frem noe av det Telemark har å by på, sier Lars Arne Straand, adm. direktør på Straand Hotel.

Velkomsten til treffet er godt ivaretatt.

– Norsk Indian Klubb har valgt å lage en kulturprofil på arrangementet, og vi ønsker å by gjestene våre på norsk natur og ikke minst å vise fram det beste av kultur som Telemark har å by på, forteller Arne Bjørn Hoel som har vært prosjektleder og ansvarlig for utfluktene under treffet. Deltakerne skal oppleve Morgedal Skieventyr, båttur med MS FRAM, hillclimb (bakkeløp) opp til Vrådal Panorama. På lørdag som er den store utfluktsdagen er det planlagt tre utflukter; tur til Eidsborg stavkirke i kombinasjon med å se Dalen Hotel, eller kanalbåtpassering med 3 kanalbåter i Lunde i kombinasjon med å se på den norske bilen TROLL, og på veien hjem et besøk på Kviteseid Bygdetun. Den siste valgmuligheten er en tur til Ziener-Museum (Z-museum) i Treungen. Museet har en H-D som er restaurert av motorsports legenden Werner Lorentzen, og på veien hjem er det innbakt en kort ferjetur på 450 meter over Nisser.

Scenebyggerne i full sving.

– Vi mener vi har klart å sette sammen et allsidig program med noen av perlene i Vest-Telemark. Samtidig skal vi vise frem det Vrådal har å by som Vrådal sentrum, MS Fram og Sølvsmedtunet. På Sølvsmedtunet kan man oppleve norsk tradisjonshåndverk, gavebutikk og kunstutstilling. Vi tror at vi virkelig kan by gjestene på det beste av norsk natur og ikke minst lokal kultur, supplerer Bjørn Lind, styremedlem i klubben.

Ordføreren åpner arrangementet
– På fredag blir det offisiell åpning ved ordfører i Kviteseid kommune, Bjørn Nordskog. Åpningen vil være ute i eplehagen foran gamlebygget på historiske Straand Hotel. Rammene ligger til rette for et flott arrangement med musikk og kultur innslag fra Telemark, sier Ola Prestløkken som er økonomiansvarlig i klubben.

En veteranbuss fra 1937 fra Seljord vil gå mellom Straand Hotel og leilighetshotellet 800 meter unna hotellet som er kjernen i treffet, så vi har fokus på å vise frem veterankjøretøy med flere hjul også. Lokalt har vi et tett samarbeid om arrangementet med Vest-Telemark Motorhistoriske Klubb som har bidratt med mye lokalkunnskap og praktisk hjelp under arrangementet.

Motorsykkelveiene i Vest-Telemark skal testes fra første stund.

Programmet
Vi oppfordrer publikum til å treffe deltakerne mens de er ute og kjører, anbefaler Arne Bjørn. Noen deltakere skal allerede fredag 4. august besøke Norsk Skieventyr i Morgedal. De vil være der ca. 12.45 – 13.00. På lørdag 5. august vil nok også noen av deltakerne ankomme Morgedal ca. 11.00 , men de er en del av en gruppe som skal videre til Eidsborg.

Lørdag 5. august kjøres det 3 forskjellige utflukter med antatt 70 deltakere på hver gruppe. En gruppe kjører via Morgedal til Eidsborg stavkirke der de skal være ca. 11.30 og fram til 13.30.

På Kviteseid Bygdetun møtes to av gruppene fra ca. 14.30 – 17.00.

En gruppe på ca. 70 deltakere skal besøke Street Cars Lunde fra ca. 11.30 for å se på TROLL bilen, og deretter skal de til Lunde Brygge fra ca. 12.30.

Den siste gruppa skal til Z-museum der de vil være fra 12.30 – 14.00


Fakta om HubRiding

HUB riding er et konsept som er skreddersydd for turglade hverdagsmotorsyklister, vanlige syklister og de som kjører på tur med bil. Konseptet tilbyr det beste en entusiast kan ønske seg på tur. Du kan bo ved hotellet, unngå kjedelige transportetapper og nyte kjøreruter fra 100 til 650 km med sving-garanti. Alle rutene er dagsetapper, de er utarbeidet på bakgrunn av kartstudier og prøvekjøringer i noe av det beste kjøreterrenget du kan finne. Konseptet omfatter tilrettelegging av tjenester som flotte mat- og kjøreopplevelser, vasking og enkelt vedlikehold, tørkemuligheter, lunsjpakker og tilgang til teknisk bistand. Det fantastiske med HUBriding er at du hver eneste dag kan returnere til samme seng, møte gamle eller nye venner og nyte livet som HUB-rider hos oss. Let’s Hub it! Internett: www.hubriding.no

Share via
Send this to a friend