Polaris lanserer Bennington-båtene i Norge

Bjørn Richard Johansen
Nå kommer det en helt ny båttype til Norge. Polaris, som har hatt stor suksess og vekst i Norge de senere årene, lansere de stødige og innholdsrike Bennington-pontongbåtene i Norge. De gjør dagsturen i skjærgården eller på innsjøen til en helt ny opplevelse.

– Dette er en ren nytelsesplattform. En premium mulighet for sosiale opplevelser i naturen med venner og familie. Vi ser fra USA at trenden går mot pontongbåter. Denne delen av båtmarkedet vokser aller hurtigst, sier Truls Tvete, som er daglig leder hos Bennington-eierselskapet Polaris i Norge.

Truls Tvete, som er daglig leder hos Bennington-eierselskapet Polaris i Norge.

Polaris er kjent for snøscooter og ATV (All-Terrain Vehicle), samt at de også er eier av Indian motorsykkel som alle er produkter som selger godt i Norge. Selskapet med hovedkontor i Askim sør for Oslo omsatte for nesten 400 millioner kroner i Norge i 2019 og hadde et driftsresultat på litt over 10 millioner kroner.

Bennington-båtene ligger godt i vannet.

Vekker oppsikt
Tvete kan ikke få fullrost den nye farkosten etter en prøvetur som gikk fra Fredrikstad, via Hvaler og til Hankø en varm august-dag. Oppmerksomheten var stor både i havnene og på vannet. Truls Tvete har store forventninger til hvordan nordmenn vil ta imot Bennington-båtene som nå kommer for salg i Norge, Sverige og Finland som de første Europeiske landene.

– Vi har erfaring fra våre andre merkevarer at kvalitet og gode bruksområder over tid gir gode salgsresultater, forteller Truls Tvete.

Praktisk båt som nå er kommet til Norge og kan oppleves i Fredrikstad området.

Fem ulike modeller
Båtene fra Bennington finnes i fem ulike modellserier, med lengder fra 16 til 30 fot. Utstyrsnivå og motorkraft varierer, og man kan ha én eller to påhengsmotorer på hekken. Som en følge av at båtene har to eller tre skrog, er de veldig sidestabile i sjøen og oppleves trygge og sikre i drift. Likevel kan båtene komme opp i hastigheter på over 40 knop. 

Prisnivået vil ligge mellom 500.000 og 2,5 millioner kroner. Båtene vil selges hos autoriserte båtforhandlere og marinaer rundt om i landet. 

– Vi står foran en stor båtsatsing, hvor vi tenker at markedet for disse båtene primært ligger hos familier. Hytteeiere og folk som trives i skjærgården og på landets mange innsjøer vil garantert like opplevelsen av å være på tur i en Bennington, forteller Tvete. Det åpner seg også nye muligheter for event-bransjen med dette konseptet. 

Bennington båtene har en rekke farge- og utstyrsvalg.

Mange modeller og tilpasningsmuligheter
Opprinnelig var planen en storstilt lansering på båtmessen
«Båter i sjøen» ved Aker Brygge nå i august. Messa ble avlyst, så Polaris kjører et eget lanseringsopplegg for å vise frem sine nye stoltheter på Hankø. 

Mer produktinformasjon finnes på nettsiden www.benningtonmarine.com. 

  • Q-serien har båter fra 23 til 30 fot, med raffinert luksus.
  • R-serien, båter fra 21 til 30 fot. Sporty modeller, eller mer lavprofilbasert eksteriør. Kan fås i hele 10 fots bredde med masse plass.
  • G-serien, båter fra 18 til 25 fot, er en mid-class-type med luksus og sofistikerte tilpasningsmulighet.
  • S-serien, fra 16 til 25 fot, har de bestselgende modellene. Høy komfort.
  • SV-serien, er fiske- og familievennlige båter mellom 16 og 20 fot. Båten kan enkelt fraktes på tilhenger.
Praktisk og god kalesje sikrer Bennington-båten for vær og vind når du har lagt til på bryggen.

 – Nå gleder vi oss stort til å levere disse båtene til markedet her hjemme. Jeg er overbevist om at de vil slå an og forandre oppfatningen av hvordan en fritidsbåt bør se ut. Komfort, kjøreegenskaper og det sosiale liv ombord, er sterke egenskaper for båtene, sier Truls Tvete 

Polaris er et amerikansk konsern, som kanskje er mest kjent for sine snøscootere og ATV.  

Nå står konsernet foran storsatsning også på båter i Norge. 

Se mer på internett: www.benningtonmarine.com

Mer informasjon: Truls Tvete kontaktes på truls.tvete@polaris.com

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend