Holy Riders samlet til årets Pilgrimstreff i Fyresdal: Reitwagen.no presenterer norske og nordiske MC-klubber

Bjørn Richard Johansen
Holy Riders på tur! Fremover vil Reitwagen.no presentere ulike MC-klubber i Norge. Først ut kommer selvsagt: Holy Riders MC. Klubben har 400 medlemmer fra Lindesnes i sør til Nordkapp i Finnmark og er i god vekst. Klubben har de høyeste makter som sin beskytter og ‘Sjef’ så derfor et selvsagt valg som først ut i MC-klubb serien til Reitwagen.no
Svein Arne Rønjom (venstre) leder for Holy Riders i Telemark og kona Grethe Rønjom som er passasjer på den blå Goldwingen. I reisefølge møtte vi også Robert Skulstad fra Holy Riders i Skien.

400 medlemmer og 200 deltakere på helgens treff
Holy Riders er en kristen motorsykkelklubb som ble stiftet i 1981. Klubben har som mål å spre evangeliet om Jesus til mennesker i MC-miljøet. Klubben har cirka 400 medlemmer, og er blant Norges største MC-klubber, sier Svein Arne Rønjom som er leder for Holy Riders i Telemark. Vi møtte han i Seljord på vei til treffet på torsdag denne uken. Sammen med Grethe Rønjom som er passasjer på den blå Goldwingen. I reisefølge møtte vi også Robert Skulstad fra Holy Riders i Skien. Harald Vatne er president for Holy Riders (les mer: http://www.holyriders.no).

Holy Riders MC består av et mangfold av medlemmer. Klubben er organisert i 18 lokalavdelinger i Norge, i tillegg har vi tre avdelinger i Sverige. Avdelingene vi har i Tyskland fungerer som selvstendige avdelinger, men er formelt sett underlagt sentralstyret. Vi har dessuten kontakter både i Ukraina og Russland (Novosibirsk) som er i gang med å starte Holy Riders-avdelinger. De ulike avdelingene har sine egne opplegg gjennom året, men alle samles til Pilegrimstreffet og årsmøtet.

Du vil finne mennesker i alle aldrer, yrker, stilarter og en mengde forskjellige livshistorier. Her har mann og kvinne samme muligheter. I år kunne Holy Riders bare ha 200 deltakere som følge av Corona-restriksjoner. Det ble fulltegnet på noen dager. Ca. 50 av disse er ungdommer hvorav flere kjører med L-på ryggen. Å hjelpe til å gi ungdom og voksne som ønsker å ta førerkortet mulighet til å kjøre med L-er viktig. Her vet jeg mange klubber gjør en kjempeinnsats, sier Svein Arne Rønjom.

God stemning på Holy Riders sine treff.

– Det er en del restriksjoner på både størrelse og gjennomføring. Spesielt med hensyn til hygiene, samlinger og matservering. Men det har vi alle i samfunnet nå lært å bli flinke å tilpasse oss til, mener Svein Arne Rønjom. Treffet blir blant annet en dag kortere enn vanlig.

Holy Riders er en tverrkirkelig organisasjon, og oppfordrer medlemmene til å finne tilhørighet i en menighet utenom klubben. Av klubbens ulike aktiviteter kan nevnes at den reiser på mc-treff, fester, motorsport og turer. De arrangerer også selv turer, treff som Pilegrimstreffet i juni og Aust-Agder-treffet i august. Ellers har de ulike avdelingene klubbkvelder med åndelige samlinger gjennom hele året. Klubben har aktive foreninger i Norge, Sverige, Tyskland, Ukraina, Estland og Russland.

Holy Riders jakkemerke henger høyt. På treffet får 11 nye medlemmer jakkemerket i kveld.

11 jakkemerker skal deles ut i dag
– Her er det topp stemning, sier Rønjom når vi ringer han lørdag morgen. Flott vær også når vi koser oss med frokost. Vi har ny rekord i utdeling av jakkemerker i dag, sier Svein Arne Rønjom. Hele 11 nye medlemmer har blitt godkjent av sentralstyret for å få Holy Riders jakkemerke i dag. De har søkt og vært medlem i over ett år. Nå er endelig ventetiden for disse over for disse, sier Rønjom med et smil. Seremonien vil gå av stabelen i kveld på samlingens hovedmøte ved Fyresvatn i Fyresdal kommune i Telemark.

Holy Rider har en egen MC-bilbel i pocket versjon. Her er forsiden avbildet.

Pilgrimstreffet er årets happening!
– Årets viktigste treff for Holy Riders er Pilgrimstreffet. Med Corona-restriksjoner er 200 av medlemmene er samlet i Fyresdal i Telemark i helgen, sier Svein Arne Rønjom som er leder for Holy Riders i Telemark. Vi møter han på kafeen ved Shell i Seljord på vei til treffet på torsdag denne uken.

Vi har sett de på veien eller når vi stopper for en god kopp kaffe. Holy Riders. Mottoet til klubben er: På veien for Jesus.

– Holy Riders MC består av et mangfold av medlemmer. Du vil finne mennesker i alle aldrer, yrker, stilarter og en mengde forskjellige livshistorier. Her har mann og kvinne samme muligheter, sier Svein Arne Rønjom som er leder for Holy Riders i Telemark. I Telemark er vi en fast gjeng pluss noen støttemedlemmer som møtes hver tirsdag til turer og sosialt samvær. Vi tar oss også tid til bønn og et lite bibelord. Klubben har lokaler i Ulefossvegen 44, i Skien.

God stemning. Gode samtaler. Grillmat. Sen kveld og utrolig hyggelig. Slik er Holy Riders treffene.

Målsetting
– Holy Riders MCs målsetting er å spre evangeliet om Jesus til alle i mc-miljøet. Vi ønsker å møte mc-folk på deres egne premisser. Klubben har alltid vært preget av et godt internt fellesskap, forteller Rønjom. Vi sier følgende til de som er aktuelle som medlemmer i vår klubb: Er kristen – eller ønsker å bli det. Liker å kjøre mc. Ønsker å fortelle andre mc-folk om Jesus. Trives i et alkoholfritt miljø. Liker å få nye venner. Da er vi det rette MC-miljøet for deg, sier Rønjom.

I dag går turen fra Fyresdal, på svingete veier til Dalen. Retur igjen til Fyresdal for kveldens hovedmøte kl. 20.00.

MC og Holy Riders er en fantastisk hobby
MC gir oss mening i livet. På samme måte som vi finner det i budskapet i bibelen.

«Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg!». (Joh. 14.6)

For oss i Holy Riders MC er motorsykkelen en fantastisk hobby, men Jesus er livet. Derfor er det viktig for oss å gi alle våre mc-venner en mulighet til å bli kjent med Ham som gir livet mening, og håp for evigheten. Vi er en livsglad gjeng som gleder og vi gleder oss over å få lov til å kjøre motorsykkel med en visshet om at Gud er vår skaper og far, og Han bryr seg om oss.

Telt. MC. og flott parkerte motorsykler. Slik er det på Holy Riders treff.

Tur til Dalen i dag
– Det har vært et fantastisk vær så langt. Og det blir det også i dag hvor turen går til Dalen. Så avsluttes Pilgrimstreffet i morgen, avslutter Rønjom.

For mer informasjon:

Høres dette spennende ut, da er kanskje Holy Riders MC tingen. Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe om klubben, eller ønsker at vi sender deg informasjon. Du kan også finne ut hvor din nærmeste lokale avdeling er, å kontakte dem.

Holy Riders:

www.holyriders.no

President i Holy Riders:
Harald Vatne – E-post: president@holyriders.no – mobil: +47 47 28 99 33

Avdelingen i Telemark kontaktes via telefon: 91 72 98 76 (Svein Arne)
Epost: telemark@holyriders.no
Webside: www.holyriders.no/telemark

 

Klubben er alkoholfri, og den er åpen for alle uansett alder eller kjønn. Medlemmene våre kjører alt fra engelske veteran sykler og Italienske, via Harley Davidson til Japanske «plastsykler», Alle er velkommen i klubben, men for å bære ryggmerke gjelder dog visse betingelser.

Noen av kravene for å få ryggmerke

  • Være bekjennende kristen
  • Minst ett års medlemskap
  • Må være minst 19 år
  • Vise at en vil være aktiv i klubben
  • Ha kjennskap til HR både lokalt og sentralt
  • Lokalavdelingen må godkjenne kandidaten
  • Andre ryggmerker skal ikke bæres samtidig

Geografisk plassering
Klubben er organisert i 18 lokalavdelinger i Norge, i tillegg har vi tre avdelinger i Sverige. Avdelingene vi har i Tyskland fungerer som selvstendige avdelinger, men er formelt sett underlagt sentralstyret. Vi har dessuten kontakter både i Ukraina og Russland (Novosibirsk) som er i gang med å starte Holy Riders-avdelinger. De ulike avdelingene har sine egne opplegg gjennom året, men alle samles til Pilegrimstreffet og årsmøtet.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend