Gratis oppfriskningskurs for MC-førere i regi av Vestfold og Telemark fylkeskommune, NAF og NMCU

Bjørn Richard Johansen
Vestfold og Telemark fylkeskommune har også i år bevilget penger til gratis oppfriskningskurs for MC-førere. Her har du informasjon og link til påmelding. Det er først til mølla prinsippet som gjelder i forbindelse med påmelding.
Her er bilde tatt av Yamaha i flott sving.

Viktig med oppfriskningskurs
Vestfold og Telemark fylkeskommune har også i år bevilget penger til gratis oppfriskningskurs for MC-førere. Dermed følger fylket opp som forbilde for andre fylker i Norge i arbeidet med NullvisjonenVestfold og Telemark ble også kåret til årets MC-fylke i fjor i forbindelse med Straand-Treffet.

Rolf Marthinsen (venstre), leder av juryen. Katrine Straand som tar imot prisen på vegne av Visit Telemark og Trond Olsen, treffsjef for Straand Treffet.

Kåret til årets MC-fylke i 2021
Leder for juryen, Rolf Marthinsen, sa blant annet følgende i forbindelse med prisutdelingen i fjor. Telemark har gått i front blant fylkene med fokus på MC og årets MC-fylke 2021 har utmerket seg med særdeles vakre omgivelser og mange tivoli-veier som vi motorsyklister elsker.
– Videre har Vestfold- og Telemark fylkeskommune satset både på kjøreopplæring for MC-førere blant annet i samarbeid med Norsk Motorcykle Union, NMCU og NAF MC. Vi håper dette kan være god inspirasjon for andre fylker i Norge.

Siv Kristoffersen i NMCU og NAF MC Vestfold.

Blir rift om plassene
– Det blir garantert rift om plassene og her er det først til mølla prinsippet som gjelder, sier Siv Kristoffersen på vegne av NMCU og NAF MC Vestfold. Siv Kristoffersen er nestleder i NMCU sentralt og fylkessekretær i Vestfold i NMCU. Videre er hun nestleder i NAF MC i Vestfold og vara i NAF sin lokalavdeling i Tønsberg.

Det er fylkets trafikksikkerhetsutvalg som har bevilget 100.000 kroner til kurs i samarbeid med NAF MC Vestfold.

Arve Høiberg, Arbeiderpartiet, leder for fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

– Vi håper at dette kan være et bidrag til å redde liv nå i sommer, sier Arve Høiberg. Han er leder for fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

Siv Kristoffersen godt fornøyd med å kunne tilby nye kurs. Her på sin favoritt!

– De aller fleste motorsykler står lagret om vinteren, og dermed er det ikke bare jernhesten som potensielt ruster, det gjør også kjøreferdighetene til føreren, legger Siv Kristoffersen til.

NAF MC Oslo på tur
NAF MC Oslo på tur.

Rusten etter vinteren
«Styrerust» skal en ikke ta lett på og det er en av grunnene til at fylkeskommunen sammen med NAF inviterer til gratis vår-kurs der du som MC-fører får muligheten til å la kjøreferdighetene dine skinne igjen.

Gunnar Berg Treidene er selv aktiv motorsyklist.

– Vi blir fort overmodige ungdommer når vi setter oss på motorsykkelen. Men det er ikke nok å ha lappen, vi MC-førere må trene igjen og igjen, helt til vi responderer på ryggmargsrefleks når uhellet først er ute, sier Gunnar Berg Treidene, samferdselsdirektør i Vestfold og Telemark fylkeskommune og mangeårig MC-fører.

Her er fakta om kursene:

  • 4 kurs for til sammen 80 MC-førere
  • Det er planlagt 4 kurs, med plass til 20 deltakere på hvert kurs.

Kursdager er 26. og 30. april, i tillegg til 03. og 05. mai.

Møtested er NAF MC i Tønsberg.
Kursene holdes utendørs, med fullt kjøre-utstyr. Det blir maks 5 i hver gruppe, pluss veileder.
Påmelding til Siv Kristoffersen. NMCU og NAF MC Vestfold. Mobil 456 03 030 eller på denne lenken: TRYKK LENKE.

Påmelding til kurset.


Merk deg også dette kurset i Telemark senere i mai

Det blir også mer førerutvikling i Telemark i mai måned. Dette er vanlig kurs med deltakeravgift m.m. Se her tidligere sak i Reitwagen.no om føreropplæringskurs på Straand Hotel siste helg i mai. Kurshelg er 27.-29. mai i regi av Førerutvikling.no på Straand i Vrådal og Fyresdal.
Her finner du påmeldingsmulighet i denne sammenheng kan du se mer om det på linken her.

Share via
Send this to a friend