Føreropplæring er viktig for motorsyklisten: Bikelife Norge med første kurs sammen med Førerutvikling.no på Vålerbanen torsdag 3. juni.

Bjørn Richard Johansen
Førerutvikling.no, som startet opp i april 2020 og gjennomførte 10 kursdager på Vålerbanen i fjor er i gang med sine nye kurs i 2021 sesongen. Og interessen er stor, men det er fortsatt mulig å hive seg rundt å delta på kurs til torsdag 3. juni på Vålerbanen Racing Circuit. Kurset gjennomføres i samarbeid med Bikelife Norge og Jentekjøring.no.
Eddie Mathisen er daglig leder for Speedevent AS som har utviklet kjørekurset i regi av Førerutvikling.no

– Under sommeren 2020 inngikk vi samarbeide med June Meum-Larsen og Jentekjøring.no som er et integrert tilbud til jenter/damer i Førerutvikling.no sine kursdager, sier Eddie Mathisen som er daglig leder for Speedevent AS som har utviklet kjørekurset i regi av Førerutvikling.no. Denne gangen samarbeider de med Facebook gruppen Bikelife Norge om arrangementet. Andre dyktige og anerkjente kjørekurs arrangører i Norge er blant andre Senior MC Norge Førerutvikling og Trygg MC.


Vålerbanen ligger ca. 2,5 timer kjøring unna Oslo Sentralbanestasjon.
–Det blir god stemning på Banen og Bikelife Norge vil lage Podcast og filme for Youtube kanalen deres under arrangementet, sier Eddie Mathisen. Kurset koster kr. 1.550,- som inkluderer lunsj og en T-shirt.

Jan Kristensen har nylig deltatt på Førerutvikling.no sitt kursopplegg.

– Jeg var nylig på et kurs på Vålerbanen i regi av Førerutvikling.no. Kurset var faglig solid og veldig bra, sier Jan Kristensen til Reitwagen.no. Kristensen, som er av landets mest anerkjente motorsyklister og tidligere sjef for motorsykkelavdelingen ved Oslo Politikammer i en årrekker, er styremedlem i Trygg Trafikk.

Mathisen legger til:
– Før årets sesongen startet opp i år inngikk vi et samarbeide med Facebook gruppen Bikelife Norge om banedager for medlemmene deres. Nå er vi klar for første kurs på Vålerbanen torsdag og fredag, samt lørdag 9. – 10. juli på Rudskogen, forteller Eddie Mathisen. Begge kursene utføres av Førerutvikling.no og Bikelife Norge vil ta seg av deltagerne med podcaster  og youtube filming under arrangementene.

Thomas J. Winther i Bikelife Norge gleder seg til torsdagen og fredagen med kjørekurs!

Bikelife Norge
– Dette er veldig stort for oss, sier Thomas J. Winther. Han er sammen med René Holmen ildsjelene bak Bikelife Norge som nå snart har 15.000 følgere på Facebook. Ser du at du får mulighet å melde deg på nå i siste liten er det påmelding digital via linken.

René Holmen i Bikelife. Trives både på vei og på bane.

– Alle gatemotorsyklister er velkomne. Det er også de som øvelseskjører til førerkort “L”. Kurset er forsikringsgodkjent av de fleste selskaper. Vi kjører Førerutviklingsbanen som er en teknisk bane hvor vårt fokus er kjøreteknikker, understreker Thomas J. Winther.


Mange vil ta kurs
– Sesongen 2021 startet lenge før første kursdag og vi ser en økning i påmeldinger på over 120 % fra fjoråret. Det er så langt lagt ut 19 kursdager på Vålerbanen og Rudskogen, forteller Eddie Mathisen. Vi har 8 tirsdagskjøringer i planen for juni, august og september samt 3 heldagskurs på Vålerbanen under planlegging. Vi har startet opp med tirsdagskjøring for MC førere som har ønske om kjøring på Vålerbanen ukentlig igjennom sesongen. Her kan alle gatemotorsyklister delta.


Gode tilbakemeldinger
– Førerutvikling.no har fått mange gode tilbakemeldinger fra våre deltagere. Både med hensyn til det faglige opplegget, instruktørene og at det rett og slett er hyggelig å være på kurs, sier Eddie Mathisen.


11 forsikringsselskap
Kursene kjøres etter veitrafikkloven og er godkjent av 11 av de største forsikringsselskapene i Norge. – Det betyr at din forsikring gjelder på våre kurs, noe som er en stor trygghet for deg som deltager. Videre har vi alltid ambulanse med sykepersonell til stede for deltagernes sikkerhet, understreker Eddie Mathisen.


Gode kjøreteknikker
– Vårt fokus er kjøreteknikker og at du som fører skal bli en tryggere sjåfør på norske veier. Kurset er for alle typer gatemotorsyklister, sier Eddie Mathisen. Vi er den eneste arrangør som tilbyr øvelses kjøring på våre kurs. Forutsetning er Statens Vegvesen sine regler og du må ha begynt med førerkort utdanning til førerkort A1, A2 og A.

Han legger til:
– Som arrangør har jeg lang erfaring innen Førerutvikling med MC og fra Norsk Roadracing. Instruktørene som er de som gjør kurset for deltagerne er håndplukket på bakgrunn av bakgrunn og erfaring.


California Superbike School

– Vi er også arrangør av California Superbike School i Norden, hvor vi bruker instruktører eller «Coacher» fra England, Italia, Hellas og USA på våre kurs. konseptet er det førerutviklingskurs i Norge som har høyest standard og oppfølging av deltagerne, forteller Eddie Mathisen.

Thomas J. Winther til venstre og René Holmen på banen for planlegging i dag.

– Det vurderes om vi kan få arrangert California Superbike School 6.- 8. september på den nye banen i Sokndal, sier en engasjert instruktøren. Forutsetning er at banen er klar til bruk og at vi får hentet inn coachene for utlandet til Norge. Vi vil også her bruke en av dagene til Førerutvikling.no dersom vi kan gjennomføre California Superbike School.

John Sætre deltok på et kurs tidlig i mai måned. Veldig fornøyd. Her et fotos fra kursdagen.

– Jeg lærte mye og anbefaler kurset på det sterkeste. Trening på veldig mange nyttige utfordringer. Spesielt nyttig var det for meg som nylig også tok førerkortet, sier John Sætre til Reitwagen.no.


For påmelding
www.førerutvikling.no/pamelding eller send oss en mail på post@forerutvikling.no og vi svarer deg også på Messenger i gruppa samt telefon 480 35 889.

Thomas J. Winther til venstre og René Holmen på banen for planlegging i dag.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend