Prøvekjør opp mot 60 sykler i fantastisk vær. Fokus på gode MC-kjøreteknikker og Nullvisjon på Straand Treffet

Erlend Lønnum
Programmet er klart. Straand Treffet, som går av stabelen for 5. gang til helgen og forventer storinnrykk av motorsyklister. I år er fokus i den faglige delen av programmet å gi råd om gode kjøreteknikker. Tore Johannessen, som er styreleder i MCsikkerhet.no og en av landets mest anerkjente trafikklærere på MC, skal innlede Straand Treffet seminaret på fredag ettermiddag kl. 18.00.
Tore Johannessen sammen med tidligere samferdselsminister Knut Arild Hareide i forbindelse med et tidligere Straand Treff.

Flott vær og forventer opp mot 1.500-2.000 mc-er
I år vil de 1.500-2.000 besøkende som er ventet fritt kunne prøve mer enn 60 sykler av ulike merker. Hele 15 forhandlere og importører stiller ut nye modeller for prøvekjøring.

Tore Johannessen er styreleder i MCsikkerhet. MCsikkerhet er et prosjekt som skal jobbe bevist med trafikksikkerhet på motorsykkel. Prosjektet er bl.a. sentralt i tiltaksplanen for trafikksikkerhet frem til 2025.

14.09.2022 — Programmet for Straand Treffet 2022

Tore Johannessen gir kjøreråd
– Jeg gleder meg til Straand Treffet og skal bidra med å gi innsikt i tre viktige forhold når man kjører motorsykkel. Jeg skal dele mine råd for å forebygge utforkjøringsulykker. Råd for å forebygge og unngå kryssulykker og råd når man kjører MC i følge med andre, sier Tore Johannessen som er styreleder i MCsikkerhet.no. MCsikkerhet er et prosjekt som skal jobbe bevist med trafikksikkerhet på motorsykkel. Prosjektet er bl.a. sentralt i tiltaksplanen for trafikksikkerhet frem til 2025.

Runa Grydeland kommer med hilsen og historier fra Island.

Spennende program
– Vi er stolt over å ha fått et godt faglig program på plass. Det har vært noen ulykker i år så det er naturlig at vi har fokus på å dele kunnskap om gode kjøreteknikker. Her gleder vi oss til å høre Tore Johannessen i MCsikkerhet.no sitt innlegg, sier Trond Olsen som er treffsjef for Straand Treffet.

Eli Johanne Stene og mange av medlemmene i WIMA kommer til helgen.

Alle kommer!
– En rekke MC-importører og forhandlere vil komme med sine busser og lastebiler. Blant annet har KTM, Harley Davidson og BMW varslet at de kommer med sine merketrailere, sier Trond Olsen. I henhold til vår oversikt ser det pr. dato ut at disse merkene vil bli representert på årets Straand Treff. Aprilia, BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Suzuki, Triumph, Indian, Royal Enfield og Yamaha.

Foto av Trond Olsen, treffsjef for Straand Treffet og Lars Arne Straand, adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

Gleder oss og Yr lover perfekt kjørevær
– Vi gleder oss til årets Straand-Treff. Gjester som trenger overnatting kan bo på hotell, på hytter, i leiligheter, bli kjent rom sammen med andre eller i telt på området nedenfor hotellet. Når det blir fullt hos oss er det en rekke overnattingsmuligheter ikke langt fra Vrådal som vi kan anbefale, så her er det bare å ta kontakt, sier Lars Arne Straand, adm. direktør på Straand Hotel. Vi vet også at mange venne- og venninnegjenger tar seg turen til Vrådal og gjerne bor i private hytter spred over hele regionen denne helgen.

– Mange kommer bare innom, andre bor på hytter og kjører så innom Straand-Treffet. Alle er velkomne, avslutter treffsjef Trond Olsen.

Foto av Morten Fransrud i NAF og Tore Johannessen. To av landets mest anerkjente trafikklærer og rådgivere for hva som er gode kjøreteknikker.

Kort om Straand Treffet
Straand-treffet ble gjennomført første gang i 2018 og dette er det 5 arrangementet i rekken. Fokus er en faglig konferanse om gode kjøreteknikker på motorsykkel, samt utprøving av nye og moderne modeller med gode sikkerhetssystemer i motorsyklene. Konferansen støtter opp om arbeidet med Nullvisjonen. Gjennom det er det et mål å bidra til å fornye MC-parken med miljøvennlige og trygge motorsykler. Arrangementet går av stabelen på Straand Hotel i Vrådal i Vestfold og Telemark årlig, den 3. helgen i september. Straand Treffet drives med frivillige krefter og er et samarbeid mellom importører, forhandlere, førerutviklingsmiljøene i Norge, MC-organisasjoner og MC-mediene i Norge.

Share via
Send this to a friend